Euroleague

Ευρωλίγκα: «Όλα τα πλάνα από την προπόνηση της Μπασκόνια διαγράφηκαν αμέσως»

Τη δική της θέση για την καταγγελία της Μπασκόνια περί «κατασκοπείας» της προπόνησής της από τη Ζαλγκίρις, εξέφρασε μέσω ανακοίνωσης η Ευρωλίγκα.

Για λάθος του συστήματος Instant Replay έκανε λόγο η Ευρωλίγκα στην καταγγελία της Μπασκόνια για «κατασκοπεία» της προπόνησής της από τη Ζαλγκίρις, με τη διοργανώτρια αρχή να ξεκαθαρίζει ότι το υλικό διαγράφηκε αμέσως και πως ενημερώθηκαν επί τόπου και οι δύο ομάδες.

Η ανακοίνωση της Ευρωλίγκας:

«Αμέσως μετά το συμβάν που καταγγέλθηκε, όλο το υλικό που είχε βιντεοσκοπηθεί στο σύστημα του Instant Replay διεγράφη αμέσως και ενημερώθηκαν και οι δύο ομάδες.

Το συμβάν αυτό αντιτίθεται στους κανονισμούς της Ευρωλίγκας, η οποία εγγυάται ότι οι προπονήσεις ανήμερα των παιχνιδιών είναι ιδιωτικές.

Ύστερα από μία δοκιμαστική λήψη, το σύστημα του Instant Replay λανθασμένα παρέμεινε ενεργό και συνέχισε τη βιντεοσκόπηση.

Η γηπεδούχος ομάδα (σ.σ. στην προκειμένη περίπτωση η Ζαλγκίρις) δεν είναι υπεύθυνη ούτε για την κάμερα της τηλεόρασης και το τεστ στο Instant Replay, αλλά ούτε η γηπεδούχος μπορεί να βιντεοσκοπεί και να έχει πρόσβαση σε μαγνητοσκοπημένο υλικό.

Η Ευρωλίγκα εγγυάται πως θα κάνει τα πάντα ώστε να μην επαναληφθούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον τόσο σε αυτή, όσο και σε άλλη έδρα ομάδας που συμμετέχει στη διοργάνωση
».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x