Ελλάδα

Έχασε την πρώτη ευκαιρία ο Παναθηναϊκός, σιγουριά για την Κυριακή

Ο Παναθηναϊκός έχασε το πρώτο match ball τίτλου, φωνάζει για τη διαιτησία και τη φιλοξενία αλλά παρουσιάζεται βέβαιος πως την Κυριακή στο ΟΑΚΑ θα κερδίσει τον Ολυμπιακό.

Η πρώτη ευκαιρία για το 36ο πρωτάθλημα χάθηκε από τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» δεν κατάφεραν να τελειώσουν τη σειρά των τελικών στο ΣΕΦ γνωρίζοντας την ήττα με 92-76 από τον Ολυμπιακό. Έχουν, ωστόσο, τη δυνατότητα να κερδίσουν την Κυριακή στο ΟΑΚΑ, με τους δικούς τους όρους και να φτάσουν σε έναν ακόμη τίτλο. Οι «πράσινοι» έχουν σοβαρά παράπονα, τα οποία εκφράστηκαν και επισήμως, από τη διαιτησία αλλά και τη φιλοξενία στο ΣΕΦ.

Ο Τσάβι Πασκουάλ και οι παίκτες του, ωστόσο, εστιάζουν σε αυτά που εξαρτώνται άμεσα από αυτούς και τα οποία δεν λειτούργησαν στον επιθυμητό βαθμό χθες. Ας δούμε τι έφταιξε:

-Χαλαρότητα: Το «μαξιλαράκι» του Game 5 στο ΟΑΚΑ φαίνεται πως έφερε εφησυχασμό στον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» δεν μάτσαραν την επιθετικότητα του Ολυμπιακού στις δύο πλευρές του παρκέ, με αποτέλεσμα να κυνηγούν στο σκορ από το πρώτο λεπτό. Μοιραία δέχτηκε 92 πόντους, ενώ στα τρία προηγούμενα ματς είχε κρατήσει τους αντιπάλους σε 75, 66 και 58 πόντους. Παράλληλα οι γηπεδούχοι πήραν 14 επιθετικά ριμπάουντ κερδίζοντας έξτρα κατοχές.

-Φθορά και απορρύθμιση: Βασικά ατού του Παναθηναϊκού φορτώθηκαν με φάουλ και βγήκαν εκτός ρυθμού. Τα δύο γρήγορα φάουλ του Σίνγκλετον δεν του επέτρεψαν να μπει στο κλίμα του αγώνα, ο Ρίβερς των τριών γρήγορων φάουλ ομοίως, ενώ ο Καλάθης (που ταλαιπωρήθηκε πολύ από τον Παπανικολάου) και ο Λοτζέσκι χρεώθηκαν με τέταρτο σχεδόν 13-14 λεπτά πριν το τέλος και ουσιαστικά τέθηκαν εκτός αγώνα.

-Κακές αποστάσεις, έλλειψη δημιουργίας, αστοχία: Ο Παναθηναϊκός πέτυχε 76 πόντους, περισσότερους από κάθε άλλο ματς στη σειρά, αλλά παραδόξως δεν είχε καλή επιθετική λειτουργία. Κακές αποστάσεις, μόλις 8 ασίστ με 12 λάθη, αλλά και άσχημα ποσοστά ευστοχίας: 23/59 σουτ με 16/37 δίποντα, 7/22 τρίποντα και 23/32 βολές.

-Έμεινε στον… άσο: Καλάθης και Τζέιμς βρέθηκαν ταυτόχρονα σε κακή μέρα. Ο πρώτος έμεινε στους 12 πόντους και κυρίως μόνο στις 2 ασίστ, ενώ ο δεύτερος είχε μεν 20 πόντους αλλά με 4/16 σουτ και πολλές τραβηγμένες προσπάθειες.

-«Φτωχός» πάγκος: Σε μια βραδιά που τα βαριά χαρτιά υστέρησαν, ο Παναθηναϊκός πήρε λίγα πράγματα από τον πάγκο του που πρόσφερε μόλις 27 πόντους (ο Ολυμπιακός πήρε 49 από τους «αναπληρωματικούς»), 20 εκ των οποίων ήρθαν από τον Τζέιμς. Τέσσερις πέτυχε ο Βουγιούκας και τρεις ο Όγκαστ με βολές όταν όλα είχαν κριθεί.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x