Ελλάδα

Φέμερλινγκ στο sportfm.gr: «Πολύ δυνατή η Ελλάδα, νιώθω σαν στο σπίτι μου»

Ο Πάτρικ Φέμερλινγκ, βοηθός προπονητή στην U20 της Γερμανίας, μίλησε με θαυμασμό για την Εθνική Νέων που αντιμετωπίζει απόψε, αλλά και με νοσταλγία για τα χρόνια που πέρασε στους «αιώνιους».

Με μπόι στα 2,16μ., είναι αδύνατο να σου ξεφύγει από το μάτι, έστω κι αν πλέον δεν φορά τις χαρακτηριστικές ψηλές άσπρες κάλτσες. Ο Πάτρικ Φέμερλινγκ είναι βοηθός του Χένρικ Ρεντλ στον πάγκο της Γερμανίας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U20 της Κρήτης και απόψε θα τεθεί αντιμέτωπος της Ελλάδας.

Ο 42χρονος παλαίμαχος διεθνής σέντερ, που αγωνίστηκε από δύο χρόνια σε Ολυμπιακό (κατακτώντας ένα Κύπελλο) και Παναθηναϊκό (με δύο νταμπλ), μίλησε στο sportfm.gr με θαυμασμό για την Εθνική Νέων αλλά και με νοσταλγία για τα χρόνια του στην Ελλάδα.

inner

Αναλυτικά η συνέντευξη του Πάτρικ Φέμερλινγκ στον Χρήστο Ρομπόλη:

-Ποια η γνώμη σας για την ελληνική ομάδα, που θα αντιμετωπίσετε στο τελευταίο ματς της πρώτης φάσης;
«Είναι πραγματικά πολύ δυνατή. Έχει πετύχει ήδη δύο νίκες με μεγάλη διαφορά. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό σύνολο, πολύ καλά δουλεμένο και προπονημένο, ενώ παίζει και εντός έδρας με τη στήριξη αρκετών φιλάθλων. Στο ματς της Δευτέρας θα είναι σίγουρα το φαβορί. Γνωρίζουμε πως θα έχουμε πολύ δύσκολο έργο και γι’ αυτό θα πρέπει να αποδώσουμε πολύ καλά και να είμαστε συγκεντρωμένοι, αν θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί».

-Ποιο είναι το μεγάλο όπλο της Ελλάδας;
«Είναι μια πλήρης ομάδα. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω μόνο ένα κομμάτι στο οποίο είναι καλή η Ελλάδα. Παίζουν πολύ επιθετική και πιεστική άμυνα, στην επίθεση κυκλοφορούν καλά και γρήγορα την μπάλα και έχουν λύσεις για όλες τις θέσεις. Είναι σίγουρα από τα φαβορί της διοργάνωσης, αλλά το επίπεδο είναι γενικά πολύ υψηλό».

inner

-Η Γερμανία άρχισε με ήττα αλλά χθες έδειξε γιατί θεωρείται από τις ισχυρές ομάδες της διοργάνωσης…
««Μετά την ήττα από τη Σουηδία στην πρεμιέρα ξέραμε πως έπρεπε και μπορούσαμε να παίξουμε καλύτερα. Απέναντι στην Τσεχία βγάλαμε πολλή ενέργεια, είχαμε πολύ πάθος, ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι και κερδίσαμε. Θα δούμε μέχρι πού μπορούμε να φτάσουμε σε αυτή τη διοργάνωση».

-Πώς αισθάνεστε που βρίσκεστε ξανά στην Ελλάδα;
«Αισθάνομαι υπέροχα. Στην Ελλάδα νιώθω σαν στο σπίτι μου. Πέρασα τέσσερα χρόνια εδώ παίζοντας σε δύο πολύ μεγάλες ομάδες, τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, κατέκτησα τίτλους και έκανα καλούς φίλους. Ήταν πολύ όμορφα χρόνια».

-Θα θέλατε να σας ξαναδούμε στην Ελλάδα κάποια μέρα σαν προπονητή;
«Ασφαλώς, αν είναι πιθανό, γιατί όχι; Τώρα όμως είμαι επικεντρωμένος σε αυτό που κάνω. Θα δούμε στο μέλλον».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x