Ευρώπη

Φουενλαμπράδα: Από τα προάστια της Μαδρίτης στα ευρωπαϊκά «σαλόνια»

Δείτε το προφίλ της αντιπάλου της ΑΕΚ στην 5η αγωνιστική του BCL.

Μια ομάδα από το δεύτερο «ράφι» της ACB είναι η αντίπαλος της ΑΕΚ την 5η αγωνιστική του Basketball Champions League (7/11, 19:30). Ο λόγος για τη Φουενλαμπράδα, η οποία εδρεύει σε ένα προάστιο της Μαδρίτης και παλεύει σχεδόν κάθε χρόνο για μια θέση στην οχτάδα του κορυφαίου πρωταθλήματος της Ευρώπης.

Φέτος, ξεκίνησε με μεγαλύτερες βλέψεις τη σεζόν, όμως ταλανίστηκε από τα «πήγαινε-έλα» προπονητών στον πάγκο της. Από το ρόστερ της ξεχωρίζουν οι Εγιένγκα, Νογκέιρα, που έχουν περάσει από ομάδες του ΝΒΑ, αλλά και ο έμπειρος γκαρντ Πόποβιτς, ο οποίος όμως είναι τραυματίας.

Το προφίλ της Φουενλαμπράδα:

Έτος ίδρυσης: 1983.

Γήπεδο: Φερνάντο Μαρτίν (5.700 θέσεων).

Τίτλοι: 1 πρωτάθλημα στη Β’ κατηγορία.

Προπονητής: Νέστορ Γκαρσία. Στα 53 του ο Αργεντινός τεχνικός, επέστρεψε πριν από μερικές εβδομάδες στη Φουενλαμπράδα κι ενώ την καθοδήγησε την περσινή σεζόν στην πρώτη του εμπειρία σε ευρωπαϊκό κλαμπ, όμως αποχώρησε στο φινάλε της. Σημειωτέον πως για μια 25ετία έχει περάσει από συλλόγους της Νοτίου Αμερικής, ενώ εργάστηκε και στην εθνική Αργεντινής το 2012.

Τι έκανε πέρσι: Ξεκίνησε εντυπωσιακά τη σεζόν και στο πρώτο μισό βρισκόταν στην πρώτη τετράδα. Εντούτοις, κατέρρευσε στην τελική ευθεία, υπέστη 9 συνεχόμενες ήττες στο πρωτάθλημα από τις 25/3 μέχρι τις 13/5 και μοιραία έμεινε στην 9η θέση και εκτός playoffs. Συν τοις άλλοις, αποκλείστηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου χάνοντας από την Γκραν Κανάρια.

Τα φετινά παιχνίδια της: Πρωτάθλημα: Χιπούθκοα-Φουενλαμπράδα 60-76, Φουενλαμπράδα-Μάλαγα 79-93, Εστουδιάντες-Φουενλαμπράδα 77-75, Φουενλαμπράδα-Μπασκόνια 60-110, Σαραγόσα-Φουενλαμπράδα 77-80, Βαλένθια-Φουενλαμπράδα 86-67, Φουενλαμπράδα-Μπαρτσελόνα 79-73. Champions League: Μπάμπεργκ-Φουενλαμπράδα 88-89, Φουενλαμπράδα-Αντβέρπ 96-84, Ντιζόν-Φουενλαμπράδα 85-87, Φουενλαμπράδα-Χάποελ Ιερουσαλήμ 75-105.

Ρόστερ:

Γκαρντ: Μάρκο Πόποβιτς, Λούκα Ρούπνικ, Τόμας Μπέγιας, Φρανθίσκο Κρουθ, Άλεξ Γιόρκα, Γιάκομπ Ράουντ.

Φόργουορντ: Ίαν Ο’ Λίρι, Μαρκ Γκαρθία, Νταν Κλαρκ, Κριστιάν Εγιένγκα, Ταλίμ Ζανά, Βίκτορ Μαρτίν, Νιέγκος Σιγκίρας.

Σέντερ: Τσέμα Γκονθάλεθ, Οσάς Εχιγκίτορ, Λούκας Νογκέιρα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x