Ελλάδα

Γιάνκοβιτς: «Αφού δεν παίζει ο Ολυμπιακός, εμείς και ο Παναθηναϊκός θα παλέψουμε για τον τίτλο»

Απόλυτα ικανοποιημένος με την επιλογή της ΑΕΚ, δήλωσε ο Στέφαν Γιάνκοβιτς στον Τύπο της Σερβίας.

Ευχαριστημένος με τη μέχρι τώρα παρουσία του και το περιβάλλον που βρήκε στην ΑΕΚ δήλωσε ο Στέφαν Γιάνκοβιτς.

Ο Σέρβος σέντερ, ο οποίος παραχωρήθηκε ως δανεικός από την Παρτίζαν, μίλησε με τα καλύτερα για την Ένωση, λέγοντας πως έκανε την καλύτερη επιλογή που είχε, ενώ αναφέρθηκε και στο πρόβλημα χημείας που είχε με τον Αντρέα Τρινκιέρι και γι’ αυτό δεν παράμεινε στους «ασπρόμαυρους» του Βελιγραδίου.

«Στο τέλος της περσινής σεζόν ξεκινήσαμε συζητήσεις για το μέλλον μου. Είχα πάει από τον Ερυθρό Αστέρα στην Παρτίζαν για ένα καλύτερο μπασκετικό περιβάλλον και στην αρχή έτσι ήταν. Αλλά, κατά τη διάρκεια της σεζόν αυτό άλλαξε. Δεν είχα έρθει μαζί με τον Τρινκιέρι και γι’ αυτό δεν μπορούσαμε να βρούμε χημεία. Έχω καλές σχέσεις με τον Αντρέα, είναι ένας πολύ καλός προπονητής, αλλά αυτό συμβαίνει στον αθλητισμό. Να μην ταιριάζει ένας παίκτης με έναν προπονητή, δεν μπορούμε να μιλήσουμε την ίδια… γλώσσα. Και μιλάω μόνο αγωνιστικά, καθώς εκτός παρκέ όλα είναι καλά», δήλωσε αρχικά ο Στέφαν Γιάνκοβιτς στο «sportklub.rs»:

Για το γεγονός ότι πριν δοθεί δανεικός στην ΑΕΚ ανανέωσε το συμβόλαιό του με την Παρτίζαν: «Αρχικά, σκέφτηκα να λύσω το συμβόλαιό μου, αλλά η ομάδα ήθελε να με παραχωρήσει δανεικό. Κανείς δεν μου είπε ότι δεν κάνω, αλλά ήθελα μεγαλύτερο ρόλο. Δεν κρατάω κακία, γιατί αυτό συμβαίνει. Τους είπα ότι ήθελα να παίζω, ότι είμαι νέος και ότι δεν ήθελα να είμαι δεύτερη και τρίτη επιλογή. Τότε, ο πρόεδρος Όστογια Μιχαΐλοβιτς μου πρότεινε να ανανεώσω το συμβόλαιό μου, να πάω κάπου δανεικός και να επιστρέψω καλύτερος. Ήθελα να παίζω. Τότε, με πήραν στο τηλέφωνο ο προπονητής της ΑΕΚ, Ηλίας Παπαθεοδώρου και ο τζένεραλ μάνατζερ, Ντράγκαν Σάκοτα και συμφωνήσαμε αμέσως. Νομίζω ότι έκανα την καλύτερη επιλογή. Ευτυχώς, δεν έζησα την ίδια περιπέτεια, όπως όταν πήγα από τον Ερυθρό Αστέρα στην Παρτίζαν».

Για το αν επιθυμεί να επιστρέψει στην Παρτίζαν: «Έτσι είναι η αρχική συμφωνία, αλλά όλα μπορούν να συμβούν. Υπάρχουν εκατομμύρια επιλογές. Τώρα, είμαι παίκτης της ΑΕΚ και εάν κάνω μία καλή χρονιά, μπορεί να πάω σε άλλη ομάδα αργότερα. Για μένα, όμως, είναι σημαντικό ότι έχω συμβόλαιο με την Παρτίζαν και πως η πόρτα είναι ανοικτή. Θα δούμε πως θα κυλήσει η σεζόν για την Παρτίζαν και πως θα πάει το πλάνο το επόμενο καλοκαίρι».

Για τις πρώτες του εντυπώσεις από την ΑΕΚ και την πόλη της Αθήνας: «Σίγουρα θα μαθαίνω νέα της Παρτίζαν, αλλά θέλω να επικεντρωθώ στην καριέρα μου. Εάν επιστρέψω στην Παρτίζαν, τότε θέλω να είμαι καλύτερος παίκτης και για να γίνει αυτό θα πρέπει να 100% προσηλωμένος στην ΑΕΚ. Έχουμε μία καλή ομάδα με τους Γιόνας Ματσιούλις, Μάρκους Σλότερ, Κιθ Λάνγκφορντ… Επίσης και οι Έλληνες παίκτες είναι πολύ καλοί και από την στιγμή που δεν συμμετέχει ο Ολυμπιακός, περιμένω να παλέψουμε εμείς με τον Παναθηναϊκό για το πρωτάθλημα. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με την επιλογή μου».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x