Ελλάδα

Γιάνκοβιτς στον ΣΠΟΡ FM: «Δεν κρατάω κακία στον Πεδουλάκη, ακόμα δεν ξέρω για το μέλλον μου»

Για τη φετινή του πορεία με τον Άρη, για το παρελθόν του με τον Παναθηναϊκό και τους λόγους για τους οποίους αποχώρησε, αλλά και για το μέλλον του μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Βλάντο Γιάνκοβιτς.

Στην εκπομπή του Τόλη Κοτζιά «Solo Basket» στον ΣΠΟΡ FM 94,6 φιλοξενήθηκε ο διεθνής φόργουορντ, Βλάντο Γιάνκοβιτς και μίλησε για όλους και για όλα, αποκαλύπτοντας τόσο τα δεδομένα για το μέλλον του, όσο και γεγονότα από τη θητεία του στον Παναθηναϊκό.

Ο 27χρονος που ολοκλήρωσε τη χρονιά στον Άρη με τη μορφή δανεισμού από τη Βαλένθια, τόνισε ότι ακόμα δεν γνωρίζει ακριβώς το τι μέλλει γενέσθαι για το πού θα συνεχίσει την καριέρα του, κάνοντας λόγο για οψιόν που υπάρχει στο συμβόλαιό του και τις άμεσες συζητήσεις που θα έχει με τους ιθύνοντες του ισπανικού συλλόγου.

Επιπλέον, μιλώντας για τη θητεία του στον Παναθηναϊκό και για τους λόγους που αποχώρησε, ανέφερε ότι ήταν απόφαση του Αργύρη Πεδουλάκη που δεν τον υπολόγιζε, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι δεν κρατάει απολύτως καμία κακία στον έμπειρο τεχνικό.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και στην εκπομπή «Solo Basket» του Τόλη Κοτζιά:

Για το θέμα της Εθνικής: «Είναι πάρα πολύ περίεργο που είναι 20 Ιουνίου και δεν έχουμε ακόμα προπονητή, αλλά δεν είναι δική μας δουλειά να κρίνουμε αυτά τα θέματα»

Για τη φετινή του σεζόν: «Όντως πολύ περίεργη. Ξεκίνησα στην Ισπανία και ήρθα στον Άρη για να παίζω. Τα πράγματα δεν ήταν έτσι όπως μου τα είχαν πει, για αυτό πίεσα να φύγω. Ίσως ο προπονητής ήθελε να με βάλει αργά, αλλά ήμουν ανυπόμονος. Υπήρχαν επιλογές, αλλά δεν ήμουν υπομονετικός, ώστε να αφήσουν κάποιες περιπτώσεις να ωριμάσουν. Μίλησα και με τον Πρίφτη, πριν αποφασίσω και εκεί πείστηκα».

Για το αν μετάνιωσε που πήγε στη Βαλένθια: «Δεν το μετάνιωσα. Τότε ήμουν πολύ χαρούμενος. Μερικές φορές δεν γίνονται όλα όπως τα περιμένεις».

Για τα προβλήματα στον Άρη: «Όσο πήγαινε η χρονιά και έφευγαν οι παίκτες, ο κύριος λόγος ήταν οικονομικός. Ήταν πολύ δύσκολο να συγκρατηθεί η χημεία της ομάδας. Ήταν μια πολύ μεγάλη υπέρβαση και από τους παίκτες και από τον προπονητή. Είχα παίξει τρία χρόνια στην ίδια ομάδα στον Παναθηναϊκό. Φέτος άλλαξα δύο ομάδες και δεν την ξέρω την κατάσταση, για να προσαρμοστώ στο περιβάλλον. Όσο πήγαινα προς το τέλος και έμπαινα στη χημεία, ήμουν και εγώ πολύ καλύτερος και βοηθούσα περισσότερο»

Για το μέλλον του: «Αλήθεια, δεν ξέρω τι θα κάνω. Είναι πολύ νωρίς. Ο προπονητής ακόμα δεν έχει μιλήσει σχετικά με το ποιους θέλει. Προς το παρόν έχω μια οψιόν για να φύγω, αλλά θα γίνουν οι συζητήσεις. Μέχρι να έρθει αυτή η ημερομηνία, αν οι συζητήσεις κυλήσουν καλά, τότε ενδεχομένως και να μείνω».

Για τον κόσμο του Άρη: «Η παρουσία του κόσμου του Άρη είναι πολύ μεγάλη. Αγαπούν την ομάδα. Υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. Διψάει για επιτυχίες ο κόσμος του Άρη. Ψάχνουμε τον καινούριο… Γκάλη».

Για τον Διαμαντίδη: «Τον είδα στη Θεσσαλονίκη και μπορεί ακόμα να παίξει. Είναι ρομπότ. Μετά την προπόνηση ο Διαμαντίδης εξαφανιζόταν, έσβηνε, γεια σας. Είναι τρομερός. Ο καθένας ονειρεύεται μια καριέρα σαν του Διαμαντίδη. Πρέπει να είσαι πολύ πειθαρχημένος για να φτάσεις σε τόσο υψηλό σημείο. Ένας προπονητής μπορεί να σε κάνει και ρολίστα και να σε εξαφανίσει. Ο προπονητής είναι αυτός που επιλέγει ποιος θα παίζει και ποιος όχι».

Για την πορεία του Μάντζαρη: «Η πορεία του Μάντζαρη είναι ονειρική. Δεν πήγε από σπόντα στον Ολυμπιακό».

Για τον Παππά: «Μπράβο στον Παππά γιατί είναι πολύ σκληρός μέσα του για να επιμένει και να παλεύει με τον εαυτό του. Έφτασε σε σημείο να μην παίζει καθόλου. Άρπαξε όμως την ευκαιρία και του βγάζω το καπέλο, για τον τρόπο σκέψης του και για το ότι επιβεβαιώνει. Θέλει μαγκιά και ο Παππάς την έχει».

Για τον Πανιώνιο: «Ευλογημένος είναι όποιος έχει παίξει και στον Πανιώνιο. Μακάρι να γυρίσει εκεί που πρέπει. Ξέρω πού οφείλω την πορεία που έχω μέχρι σήμερα. Έχω τον Πανιώνιο στην καρδιά μου. Μακάρι να επιστρέψει, γιατί λείπει».

Για τις φήμες που τον ήθελαν κοντά στην ΑΕΚ: «Είχε γίνει μία επαφή πέρυσι με την ΑΕΚ. Δεν έδεσε όμως το γλυκό».

Για τους λόγους που έφυγε από τον Παναθηναϊκό: «Δεν είχα καταλάβει γιατί έφυγα από τον Παναθηναϊκό. Άργησα να καταλάβω. Είχα κάνει και δηλώσεις ότι θα ήταν κάποιος τρελός να μην θέλει να μείνει. Ήταν απόφαση προπονητή, που δεν με υπολόγιζε. Το πήρε πάνω του ο κόουτς Αργύρης, αλλά δεν κρατάω κακίες. Υπήρχαν συζητήσεις με τον βοηθό του, τον κύριο Βόβορα στο Λας Βέγκας, αλλά ήταν η εποχή του Γιάννη Μπουρούση. Πήραν αυτό τον δρόμο».

Για τη χρονιά με τον Τζόρτζεβιτς: «Δεν κρατάω κακία ούτε για τον Τζόρτζεβιτς. Τελειώνει μια χρονιά με τον Ιβάνοβιτς που ήταν για μένα πολύ καλή, κάνουμε μια συζήτηση με τον Τζόρτζεβιτς στην οποία μου εξήγησε ότι με υπολογίζει. Από τα πολλά «θα» δεν έγιναν πολλά, υπήρχαν κάποιες αναλαμπές, όπως ένα παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Δεν κατάλαβα γιατί ήμουν τόσο στην άκρη. Είχα δώσει τα πάντα, αλλά δεν βγήκε. Με είχε φέρει πίσω ψυχολογικά, αλλά συνεχίζω να δουλεύω τον εαυτό μου».

Για τη δική του εμπειρία με την Εθνική: «Δεν μου δόθηκε η ευκαιρία να αποδείξω τι μπορώ να κάνω. Δεν έδεσε το γλυκό, νιώθω μια πίκρα, μια αδικία, αλλά έτσι είναι. Τι να κάνουμε».

Για τον Αντετοκούνμπο: «Ο Γιάννης ήταν ένα παιδί που τότε δεν το είχε δει ζεστά από την αρχή. Μιλάμε για ηλικία 15 ετών. Δεν ήταν τόσο ζεστός. Κάτι όμως άλλαξε. Είναι διαφήμιση στο ελληνικό μπάσκετ. Θα φτάσει ψηλά γιατί η δουλειά που ρίχνει είναι αυτή που τον φέρνει σε αυτή τη θέση».

Για τους τελικούς: «Μου άρεσαν οι τελικοί. Παίχτηκε καλό μπάσκετ και στο τέλος κέρδισε αυτός που ήταν καλύτερος αυτή τη στιγμή. Ο Παναθηναϊκός μου φάνηκε πιο φρέσκος. Ίσως έπαιξε ρόλο το κενό διάστημα περίπου 30 ημερών. Έκανε ουσιαστικά μια μίνι-προετοιμασία».



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x