Euroleague

Γιανκούνας: «Ο κόσμος μάς βοήθησε να φτάσουμε στη μεγάλη νίκη επί του Ολυμπιακού»

Στη συμβολή του κόσμου, ο οποίος είχε γεμίσει το γήπεδο, απέδωσε ο Παούλιους Γιανκούνας τη νίκη της Ζαλγκίρις επί του Ολυμπιακού, λέγοντας ότι η επίδραση του Σάρας είναι πολύ μεγάλη στους παίκτες.

Συνέντευξη στην ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας παραχώρησε ο Παούλιους Γιανκούνας με αφορμή την ανάδειξή του σε MVP του Δεκεμβρίου.

Μεταξύ άλλων, ο 33χρονος φόργουορντ ερωτήθηκε για τις νίκες της Ζαλγκίρις επί των Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, ενώ στο τέλος τόνισε πως από την ημέρα που ανέλαβε πρώτος προπονητής στην ομάδα του Κάουνας ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, έχει μεταφέρει στους παίκτες του το «πνεύμα νικητή» που είχε και εκείνος όταν αγωνιζόταν.

«Νομίζω ότι ο τρόπος που παίζουμε εξαρτάται από εμάς, αλλά και από την προπονητή μας. Είμαστε πιο δυνατοί ψυχολογικά, από την ημέρα που ανέλαβε ο Σάρας. Ειδικά φέτος, όπου το ξεκίνημά μας στα παιχνίδια δεν είναι καλό και δεν ξέρω γιατί. Εύχομαι να ξεκινούσαμε καλύτερα. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό είχαμε ξεκινήσει άσχημα, αλλά στο τέλος νικήσαμε. Ο Σάρας ήταν winner ως παίκτης και το ίδιο είναι και ως προπονητής. Του αρέσει να ελέγχει τα πάντα στο παρκέ και είναι πολύ επαγγελματίας. Μας προετοιμάζει πολύ καλά, για κάθε παιχνίδι», δήλωσε αρχικά ο Παούλιους Γιανκούνας σε ερώτηση για τη νίκη επί του Παναθηναϊκού φέτος και την ψυχολογική επίδραση του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους στους παίκτες της Ζαλγκίρις.

Στη συνέχεια, ο 33χρονος φόργουορντ ερωτήθηκε για τη νίκη επί του Ολυμπιακού και το ρεκόρ προσέλευσης κόσμου σε εκείνο το παιχνίδι: «Ήταν πραγματικά πολύ ωραία. Ξέραμε ότι το παιχνίδι ήταν sold out τρεις-τέσσερις ημέρες πριν. Οι φίλαθλοί μας μας βοήθησαν πολύ και δημιούργησαν μία εξαιρετική ατμόσφαιρα. Κάτι που χρειάζεσαι για να νικήσεις τον Ολυμπιακό, μία από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x