Ευρώπη

Γιαννάκης: «Να αντιμετωπίσουμε με μεγαλύτερη ψυχραιμία τις καταστάσεις»

Πολύ καλή και αθλητική ομάδα είναι η Αβελίνο, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Παναγιώτης Γιαννάκης ενόψει της αναμέτρησης με την Αβελίνο, για το Basketball Champions League.

Με ψυχραιμία θα πρέπει να αντιμετωπίζει ο Άρης την κάθε δυσκολία που του παρουσιάζεται, όπως δήλωσε ο Παναγιώτης Γιαννάκης ενόψει της αναμέτρησης με την Αβελίνο, την οποία θεωρεί ως έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Παναγιώτης Γιαννάκης:

Για την Αβελίνο: «Και μόνο το ότι κέρδισε την Μπεσίκτας στην Τουρκία δείχνει τα προσόντα της και τις ικανότητές της. Εμείς, όπως και στο προηγούμενο παιχνίδι, θα έχουμε απουσίες ή παίκτες που δεν είναι καλά. Δεν παραπονιόμαστε, απλά ενημερώσουμε. Προετοιμαζόμαστε για ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, απέναντι σε μια αθλητική ομάδα με ιδιαίτερη ικανότητα στο επιθετικό κομμάτι. Ελπίζω να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι και να αντιμετωπίσουμε με μεγαλύτερη ψυχραιμία τις καταστάσεις γιατί είναι ένα ματς το οποίο θέλουμε».

Για την κατάσταση των τραυματιών: «Άλλο να κάνεις προπόνηση κι άλλο να πρέπει να είσαι έτοιμος στο πέντε εναντίον πέντε. Μέχρι στιγμής δεν έχουν μπει οι Κιθ (Μπένσον) και Κουάμε Βον, ενώ ο Τσαϊρέλης είναι εκτός από χθες, πέραν ασφαλώς του θέματος με τον Μπρεντ. Έτσι είναι οι ομάδες, είναι σαν τις ειδικές καταστάσεις που πρέπει να αντιμετωπίσεις. Γι’ αυτόν τον λόγο οι ομάδες δίνουν ευκαιρία σε μικρά παιδιά και όλοι θα πρέπει να είναι έτοιμοι για μια κατοχή, μια άμυνα, μια επίθεση κι όταν ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του αγώνα σου τότε τους δίνονται περισσότερες κατοχές».

Για τις διαδοχικές ήττες: «Καταρχήν παίζουμε με ομάδες με ποιότητα, ενώ εμείς φτιάχνουμε την ποιότητά μας και την εμπειρία μας γιατί δεν έχουμε δουλέψει σ’ αυτό το επίπεδο. Έχουμε πράγματα τα οποία θέλουμε βελτιώσουμε. Νομίζω ότι παρότι ξεκινήσαμε άσχημα πρωτάθλημα πλέον έχουμε καλύτερη ανταπόκριση παιχνίδι με παιχνίδι. Θα θέλαμε περισσότερο χρόνο, δεν τον είχαμε, γιατί μη ξεχνάμε ότι εμείς ξεκινήσαμε με τουλάχιστον -3 παίκτες. Συν τοις άλλοις, έχουμε να διαχειριστούμε και δύσκολα ταξίδια. Πάντα ήμουν της άποψης ότι οι ομάδες και οι παίκτες θα πρέπει να φτιάχνονται για να δίνουν τρία παιχνίδια την εβδομάδα και μάλλον εκεί είναι το μέλλον. Γι’ αυτό χρειάζονται 15 παιδιά στο ρόστερ για να παίζουν από 5 έως 15 λεπτά ή και 30».

Για το αν είναι κουραστική η καθημερινότητα και η επιμονή σε συγκεκριμένα πράγματα: «Δεν κουράζομαι. Κάθε μέρα είναι μια καινούργια μέρα και προσωπικά πιστεύω στις δυνατότητες του ανθρώπου ειδικά των αθλητών. Απλά κάποια παιδιά ζουν μια πρωτόγνωρη κατάσταση, δεν είναι τόσο απλό να αφομοιώσουν κάποια πράγματα. Θέλουμε να διορθωθούμε, δουλεύουμε προς αυτήν την κατεύθυνση, απλά εκεί που δουλεύουμε σωστά για 5-10 λεπτά ξαφνικά έρχεται ένα πρόβλημα και χάνεται η ηρεμία και η συγκέντρωση».

Για την ανάρτηση του Μπρεντ Πέτγουεϊ και τη συνάντηση που είχε μαζί του: «Δεν είναι αδύναμος ψυχολογικά ο Πέτγουεϊ, ίσα ίσα είναι από τα παιδιά που έχουν ωραίο τρόπο σκέψης και έχουν βελτιώσει τον τρόπο αντιμετώπισης του μπάσκετ. Μη ξεχνάμε ότι ξεκίνησε από τους Χάρλεμς και έφτασε να παίζει στο επαγγελματικό μπάσκετ και στην Ευρωλίγκα. Ήρθε εδώ για να καρφώνει, τελικώς αντιμετωπίζει τα αμυντικά προβλήματα της ομάδας. Είναι επαγγελματίας, ξέρει και ο ίδιος τα προβλήματα υγείας που έχει και όλοι προσπαθούμε να τον βοηθήσουμε. Αυτό που ένιωσε προχθές μπορεί ο καθένας να το νιώσει ανά πάσα στιγμή. Ένιωσε ότι του φέρονται σαν ρούκι, τα είπε ο ίδιος και προσωπικά δεν έχω να προσθέσω κάτι παραπάνω. Είμαστε μαζί του, χαιρόμαστε που είναι εδώ και θα συνεργαζόμαστε για οτιδήποτε είναι να γίνει. Αυτή τη στιγμή έχουμε δύο παιχνίδια γι’ αυτά συζητήσαμε και συμφώνησε να βοηθήσει την ομάδα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x