Euroleague

Γιαννακόπουλος: «Να κρατήσουμε τον ΠΑΟ στο υψηλότερο επίπεδο. Πού πάνε τα λεφτά από τα τηλεοπτικά;»

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεσμεύτηκε πως θα διατηρήσει τον Παναθηναϊκό στην ελίτ, ακόμα κι αν... μετακομίσει στο FIBA Champions League. Οι απορίες για τον Μπερτομέου και τη διαχείριση των οικονομικών.

Μετά από περίπου δύο ώρες ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου με τον γενικό γραμματέα της FIBA, Πάτρικ Μπάουμαν.

Ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού ξεκαθάρισε πως θα διατηρήσει την ομάδα στο υψηλότερο επίπεδο, ανεξάρτητα με τη διοργάνωση που θα αγωνίζεται του χρόνου, αν και τόνισε εκ νέου πως με τις υπάρχουσες συνθήκες μοιάζει αδύνατο ο Εξάστερος να παραμείνει στην Ευρωλίγκα...

Ο διοικητικός ηγέτης της πράσινης ΚΑΕ εξέφρασε απορίες για το μάνατζμεντ του Ζόρντι Μπερτομέου, αναφερόμενος κυρίως στο τηλεοπτικό συμβόλαιο. «Από το ελληνικό συμβόλαιο των 8 εκατομμυρίων, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός μοιράζονται μόλις τα 3,5 εξ αυτών. Που πάνε τα υπόλοιπα 4.5 εκατ. ευρώ;» αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για την... επόμενη μέρα του Παναθηναϊκού, που η λογική «λέει» FIBA Champions League, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος απάντησε ρεαλιστικά: «Είναι λογικό στην αρχή να υπάρξει κάποια τρικυμία, αλλά θα κρατήσουμε την ομάδα στο υψηλότερο επίπεδο, όπως κάνουμε εδώ και 30 χρόνια. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να παίζει σε ένα δίκαιο πρωτάθλημα που τον σέβεται».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Δημήτρη Γιαννακόπουλου

«Όταν πιστεύεις πως ένα μοντέλο έχει αποτύχει, οφείλεις να εξετάσεις κάθε πιθανή εκδοχή για να συμμετάσχεις σε ένα αξιοκρατικό και δίκαιο πρωτάθλημα, όπως αξίζει στον Παναθηναϊκό και στους εκατομμύρια φιλάθλους του. Η Ευρωλίγκα έχει αποτύχει, ο κύριος Μπερτομέου έχει κοροϊδέψει πολλούς για αρκετό χρόνο και πρέπει να βγουν κάποιες αλήθειες, που δεν έχουν βγει συνειδητά ως τώρα.

Έχουν γίνει επαφές με άλλες ομάδες, η αλήθεια είναι πως εξεπλάγην σήμερα με την ανακοίνωση της Ευρωλίγκας, αμφιβάλλων αν την έχουν διαβάσει όλες οι ομάδες. Όπως σας είπα, όμως, οφείλω απέναντι στον κόσμο του Παναθηναϊκού, η ομάδα να συμμετέχει σε ένα δίκαιο πρωτάθλημα που σέβεται την ιστορία του, τους ανθρώπους που επενδύουν σε αυτό, αλλά και το θεσμό της οικογένειας.. Κάτι που το τωρινό μάνατζμεντ της Ευρωλίγκας δεν το υπολογίζει καθόλου… Δεν είναι όλα νούμερα, το μπάσκετ είναι άθλημα, υπάρχουν κι άλλα πράγματα πλην του καθαρά αγωνιστικού. Σαν οικογένεια εμείς όλα αυτά τα χρόνια, επενδύουμε σε ένα άθλημα που δεν σου αποφέρει πίσω έσοδα, το κάνουμε καθαρά για το μπάσκετ και την αγάπη που έχουμε… Λίγο πάνω, λίγο κάτω, δεν θα τα χαλάσουμε εκεί. Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στον Παναθηναϊκό που αγαπάμε…

Ένα πράγμα θα σας πω: Νομίζει ο κύριος Μπερτομέου ότι μπορεί να συνεχιστεί η Ευρωλίγκα χωρίς τον Παναθηναϊκό… Όλοι θα ξέρετε πως ο ΠΑΟ είναι το νούμερο 1 προϊόν στο τηλεοπτικό τομέα. Όλες οι συμφωνίες με τα κανάλια επανεξετάζονται… Είναι έτοιμος ο κ. Μπερτομέου να βγάλει στη δημοσιότητα το ελληνικό συμβόλαιο των 8 εκατομμυρίων, που αυτή τη στιγμή Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός μοιράζονται μόλις τα 3,5 εξ αυτών; Που πάνε τα υπόλοιπα 4.5; Μήπως το pool και οι 37.000 ευρώ για κάθε νίκη είναι αυτά τα χρήματα; Εγώ ρωτάω... Κι όλα αυτά την ώρα που το συμβόλαιο της Μακάμπι είναι 5 εκατ. και παίρνει τα 3 εκατ. Όλα αυτά για να καταλάβουμε πως κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να είναι πάνω από το άθλημα, πόσω μάλλον ένας άνθρωπος που πληρώνεται από αυτό...

Οι επαφές που έχουν γίνει με τις υπόλοιπες ομάδες της Ευρωλίγκας, δεν έχουν γίνει για να δούμε αν υπάρχει τρόπος να γυρίσει ο Παναθηναϊκός στην Ευρωλίγκα, αλλά για το πώς θα καταλάβουν κι αυτές πως το τωρινό μοντέλο της διοργάνωσης απέτυχε. Υπήρχε συμβόλαιο με την IMG. Θα συνεχιστεί; Δεν ξέρω, θα δούμε. Η διοργάνωση δεν πληροί τις προϋποθέσεις.

Ακούω και διαβάζω πολλούς να συγκρίνουν τις δύο διοργανώσεις της Ευρωλίγκας και του μπασκετικού Champions League. Δεν μπορείς να το κάνεις αυτό… Από τη μία έχουμε ένα παιδί 18 ετών, από την άλλη ένα άλλο 3 ετών. Το Champions League έχει κάνει πάρα πολλά βήματα προόοδου, πολλοί πίστευαν πως θα κλείσει μετά από μια σεζόν, αλλά εγώ βλέπω πως γίνεται μια πραγματικά επαγγελματική δουλειά. Τα αποτελέσματα είναι μικρά ως τώρα, αλλά πιστεύω πως με τον ερχομό του Παναθηναϊκού και με το λιθαράκι που θα βάλουμε, να γίνουν πιο γρήγορα μεγάλα. Ας θυμηθούμε που ήταν η Ευρωλίγκα πριν 15 χρόνια και βασικά που είναι σήμερα μετά από 18 χρόνια… Επενδύονται συνολικά γύρω στα 300 εκατ. από τις ομάδες της Ευρωλίγκας και η διοργανώτρια δίνει πίσω 40…Αν αυτό δεν είναι αποτυχία, τότε τι είναι; Ποια επιχείρηση χάνει 260 εκατ. ευρώ; Υπάρχουν ομάδες και άνθρωποι που επενδύουν και αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί για πάντα.

Δεδομένο για το πού θα παίζει οριστικά ο Παναθηναϊκός από του χρόνου θα είναι όταν πέσουν οι υπογραφές. Δεν βλέπω τρόπο πώς θα αλλάξει η μέχρι τώρα κατάσταση. Θα πρέπει να αλλάξει το μάνατζμεντ της Ευρωλίγκας, θα πρέπει σίγουρα κάποιες ομάδες τι γίνεται στην Ευρωλίγκα… Έχω προγραμματίσει και κάποια ραντεβού με ομάδες κατά τη διάρκεια του Final-4 της Ευρωλίγκας… Αντικείμενο της συζήτησης όλα αυτά που συμβαίνουν και μήπως μετακομίσουν και εκείνες στην FIBA. Σε 15 μέρες είναι το Final-4, κάποια πράγματα θα αρχίσουν να βγαίνουν πράγματα. Ήρθε και η ώρα της FIBA να κάνει τη δουλειά της και να βγάζει στη φόρα κάποια πράγματα. Να ψάξει συμβόλαια, να δει τι γίνεται… Δεν μπορεί όλα να τα κάνει ο Παναθηναϊκός, αν και φυσικά θα τα κάνουμε αν χρειαστεί.

Την ποιότητα της ομάδας θα προσπαθήσουμε να την κρατήσουμε στο υψηλότερο επίπεδο, όπως συμβαίνει 30 χρόνια. Σίγουρα, όταν παίρνουμε την απόφαση να φύγουμε από ένα πρωτάθλημα το οποίο έχει κάποια έσοδα, έχει κάποιο επίπεδο, είναι λογικό στην αρχή να υπάρξει μια τρικυμία. Έχουμε 110 χρόνια ιστορίας και ελπίζω να έχουμε άλλα χίλια! Μπορεί να είναι λίγο πιο δύσκολα στην αρχή, αλλά οφείλω απέναντι στα εκατομμύρια οπαδούς του ΠΑΟ να λαμβάνει μέρος σε μια διοργάνωση που τον σέβεται».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x