Ελλάδα

Γιαννόπουλος στον ΣΠΟΡ FM: «Φέτος παίρνω τις ευκαιρίες που δεν έπαιρνα πέρυσι»

Τους καρπούς της δουλειάς που γίνεται τα τελευταία χρόνια γεύεται η ΑΕΚ, όπως δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Χάρης Γιαννόπουλος, με αφορμή την κατάκτηση του φετινού Κυπέλλου.

Μεγάλη ικανοποίηση επικρατεί στην ΑΕΚ με την κατάκτηση του Κυπέλλου, καθώς είναι μία επιβράβευση για την εξαιρετική δουλειά που γίνεται τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Χάρης Γιαννόπουλος.

Ο διεθνής φόργουορντ αναφέρθηκε στις ευκαιρίες που παίρνει τη φετινή σεζόν, κάτι που δεν γινόταν πέρυσι, ενώ τόνισε πως με την έλευση του Νίκου Ζήση, αλλά και την επιστροφή Βλαδίμηρου Γιάνκοβιτς στην αγωνιστική δράση μετά τον τραυματισμό του, καλύφθηκε σε μεγάλο βαθμό η τεράστια απώλεια του Χάουαρντ Σαντ-Ρος.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Χάρης Γιαννόπουλος στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και στους Νίκο Ζέρβα, Δημήτρη Κοντό, Γιώργο Πετρίδη και Σταύρο Χονδροθύμιο:

Για το αν είχε άγχος για τις ελεύθερες βολές που εκτέλεσε στο τέλος του τελικού: «Αυτές τις στιγμές δεν νιώθω άγχος. Όταν είμαι στον πάγκο ή απ’ έξω έχω άγχος. Περίμενα να βάλω και τις δύο. Δεν υπάρχει πίεση για μένα εκείνη την στιγμή, γιατί νιώθω περισσότερη σιγουριά στο γήπεδο, παρά όταν είμαι απ’ έξω. Χάνω περίπου 4-5 βολές τον χρόνο, οπότε δεν περίμενα να χάσω και τις δύο».

Για τον κλειστό τελικό: «Οι δύο ομάδες γνωριζόμαστε πολύ καλά. Και ο κόουτς έχει κάνει πολλά ματς όταν στον ΠΑΟΚ κόντρα στον Προμηθέα και εμείς ως ΑΕΚ έχουμε κάνει πολλά ματς με τον Προμηθέα. Ο Προμηθέας έχει κρατήσει έναν κορμό, ενώ τους παίκτες που βάλαμε εμείς φέτος, τους ξέρει ο Προμηθέας. Οπότε περιμέναμε ένα ματς με τις δύο ομάδες να ήταν πολύ καλά διαβασμένες. Κανείς δεν περίμενε την αστοχία. Γιατί είναι δύο ομάδες πολύ ταλαντούχες, αλλά περιμέναμε να ήταν ένα κλειστό ματς».

Για το δεύτερο Κύπελλο της ΑΕΚ σε δύο χρόνια: «Γίνεται μία πολύ μεγάλη προσπάθεια και δυστυχώς αυτόν τον καρπό, δεν το γεύονται πολλές ομάδες. Οπότε εμείς που έχουμε κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια όλα αυτά τα χρόνια, γευόμαστε τους καρπούς της προσπάθειας και θα πρέπει να είμαστε πολύ ευγνώμονες. Περιμένω να υπάρχει ανάλογη συνέχεια και στο μέλλον».

Για τα έξτρα σουτ που κάνει μετά τις προπονήσεις: «Είναι μία ρουτίνα που κάνω χρόνια. Έχω έναν συγκεκριμένο τρόπο να τελειώνω τις προπονήσεις με τα σουτ. Φέτος, μου έχει δοθεί ο χώρος και ο χρόνος να το κάνω και στο παρκέ. Κάτι που δυστυχώς δεν συνέβη πέρυσι. Είχα την υπομονή, δούλεψα και ευτυχώς βγήκε αυτό».

Για το πόσο δύσκολο ήταν για την Ένωση με τις πολλές αλλαγές που έγιναν στο ρόστερ: «Τον 1,5 χρόνο που είμαι στην ομάδα έχω φύγει γύρω στις… 4 φορές. Για το κομμάτι το ομαδικό, είναι κάτι που δεν υπάρχει πιο δύσκολο σε μία ομάδα. Να αλλάζεις τόσους πολλούς παίκτες, να έχει τραυματίες για καιρό, να φύγουν οι παίκτες και να κάνεις πολλές αλλαγές. Το κύριο είναι ότι ευτυχώς δεν είχαμε κάποια παιχνίδια που ήταν “ζωής ή θανάτου”, λόγω του καλού σερί που είχαμε κάνει. Με τη φυγή του Σαντ-Ρος μπορούσαμε να χάσουμε κάποια παιχνίδια. Ήταν τεράστιο το σοκ και θέλει χρόνο η ομάδα για να δουλέψει. Αυτό, δεν το καταλαβαίνουν πολλοί. Δεν μπορεί να κουνηθεί ένα μαγικό ραβδάκι και να αποδίδει η ομάδα όπως πριν. Στις τρεις εβδομάδες μέχρι να βρούμε ρυθμό, δουλέψαμε και δεν πανικοβληθήκαμε, φτάνοντας στα πρόσφατα αποτελέσματα».

Για την πίστη της διοίκησης στον προπονητή: «Αποδείχθηκε ότι πιστεύουν στον κόουτς. Ήταν πολύ σωστή επιλογή να κάνουν υπομονή. Ο προπονητής δεν είναι μάγος. Θέλει χρόνο, υπομονή και δουλειά. Αν κάτι παίρνει χρόνο να γίνει, το δουλεύεις σωστά και τα αποτελέσματα θα έρθουν σίγουρα και πιστεύω ότι δικαιώθηκαν και οι δύο. Και η διοίκηση και ο προπονητής».

Για την κλήρωση του BCL και το πόσο εφικτό είναι το Final 4: «Είναι εφικτό, αλλά θα πρέπει να δούμε την κατάσταση που θα είναι οι ομάδες. Μέσα σε μερικές εβδομάδες οι ομάδες μπορούν να αλλάξουν. Εμείς μπορούμε να σπάσουμε έδρα και να πάμε στο Final 4, εφόσον δεν μας τύχει άλλη αναποδιά».

Για την απώλεια του Σαντ-Ρος και την έλευση του Ζήση: «Η φυγή του Σαντ-Ρος ήταν τεράστια πληγή. Θα έπρεπε να καλυφθούν 40 λεπτά από τα 200 που έχει ο κόουτς να διαχειριστεί. Είχε μεγάλο αντίκτυπο στην ομάδα και γιατί είναι και ο παίκτης που είναι. Μόλις ήρθε ο Ζήσης καλύφθηκε κατά μεγάλο βαθμό η απουσία του. Από την άλλη, βρήκαν χρόνο παίκτες, επέστρεψε και ο Γιάνκοβιτς που μας βοήθησε πολύ και εκείνος. Μέσα από την προσθήκη του Βλάντο και του Νίκου καλύφθηκε το κενό του Σαντ-Ρος και παρότι άλλαξε το στιλ παιχνιδιού, γίναμε αποτελεσματικοί».

Για την Εθνική και τα «παράθυρα»: «Πάμε πάλι να κάνουμε μία προσπάθεια ανάλογη με αυτή που κάναμε πριν δύο χρόνια. Όταν μιλάμε για Εθνική και μιλάμε για τέτοια παιχνίδια, θα θέλεις να δεις τους καλύτερους παίκτες των ομάδων. Έτσι είναι. Το παν είναι να βρεθεί λύση σε αυτό το κομμάτι, ώστε οι καλύτεροι παίκτες να μπορούν να αγωνίζονται με την εθνική τους ομάδα. Είναι ωραίο να σου δίνεται η ευκαιρία να αγωνιστείς με την Εθνική, αλλά από την άλλη θα ήθελα να βρεθεί και η λύση στο πρόβλημα. Αλλά, από ‘κει και πέρα, είμαστε ευγνώμονες για την ευκαιρία που μας δίνεται. Είναι ύψιστη τιμή να σε διαλέγουν να εκπροσωπήσεις τη χώρα σου. Όταν είδα το ρόστερ, είδα ότι είμαστε παιδιά που και έξω από το γήπεδο είμαστε φίλοι και κατά μεγάλο ποσοστό είμαστε οι ίδιοι με την προηγούμενη φορά».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x