Ελλάδα

Γιαννούλης στον ΣΠΟΡ FM: «Φαίνονταν από μικροί οι Διαμαντίδης και Σπανούλης»

Η μεγάλη κλάση των Δημήτρη Διαμαντίδη και Βασίλη Σπανούλη φαινόταν από τότε που ήταν Έφηβοι, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Γιάννης Γιαννούλης.

Τους τελικούς ανάμεσα στον Άρη και τον ΠΑΟΚ θύμισαν οι φετινοί ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Γιάννης Γιαννούλης στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Στη συνέχεια, ο παλαίμαχος σέντερ τόνισε πως η μεγάλη… πάστα των Δημήτρη Διαμαντίδη και Βασίλη Σπανούλη φαινόταν από τότε που ήταν σε μικρή ηλικία, ενώ τόνισε πως ο Γιάννης Μπουρούσης πρέπει να πάει στο NBA, ειδάλλως η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι το ιδανικό περιβάλλον για εκείνον.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στους Τόλη Κοτζιά και Σταύρο Χονδροθύμιο ο Γιάννης Γιαννούλης:

Για τους τελικούς ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό: «Υπήρχαν και παλιά τα Άρης-ΠΑΟΚ που ήταν στο ίδιο επίπεδο. Άλλες δεκαετίες και εποχές, αλλά πιστεύω πως θυμήθηκαν ξανά το μπάσκετ με αυτά τα παιχνίδια. Ήταν εκπληκτικά παιχνίδια και δεν ήθελες να τελειώσουν. Πλέον υπάρχουν παίκτες που δεν καταλαβαίνουν ούτε έδρες, ούτε τίποτα. Έχουν τέτοιο επίπεδο που τραβούν όλη την ομάδα και δεν καταλαβαίνουν τίποτα».

Για το πώς προετοιμαζόταν εκείνος γι’ αυτά τα παιχνίδια: «Και εγώ τότε πωρωνόμουν και ήθελα να παίζω αυτά τα παιχνίδια. Με τον κόσμο, τους αντιπάλους».

Για τους Σπανούλη και Διαμαντίδη: «Πιστεύω και από συμπαίκτες και από προσωπική εμπειρία ότι τον βλέπεις από 16-17 εάν ένας παίκτης είναι ηγέτης ή όχι. Τους περίμενα μαζί με τον Παπαλουκά και τον Ζήση. Χρονικά ήταν όλοι στην ίδια ηλικία. Όλοι βοηθούσαν ο ένας τον άλλον και ήμασταν τυχεροί που είχαμε αυτούς τους παίκτες μία δεκαετία γεμάτη».

Για το να τους βοήθησαν οι προπονητές που είχαν: «Εννοείται βοήθησαν οι προπονητές. Αλλά αυτοί έδεσαν όλοι λόγω του Παναγιώτη Γιαννάκη. Τους έδωσε να καταλάβουν ότι η ομάδα είναι πάνω απ’ όλα. Δεν ήταν εύκολο, γιατί είναι εντελώς διαφορετικοί παίκτες, αλλά ο Γιαννάκης με την προπόνηση που τους έκανε και τι τους έλεγε, εκείνοι το ρούφηξαν. Ήταν σφουγγάρια. Όλοι μιλούσαν μεταξύ τους. Άσχετα τι κάνεις για την ομάδα σου, όταν είναι η Εθνική, είναι όλη η Ελλάδα πίσω σου. Τα παιδιά αυτά, ήταν το δεύτερο μπασκετικό μπαμ στην Ελλάδα. Μακάρι να υπάρξει τρίτο, αλλά δεν βλέπω αρκετούς. Είναι οι δύο του Παναθηναϊκού, αλλά χρειαζόμαστε κι άλλους».

Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Ο Αντετοκούνμπο πρέπει να είναι στην πεντάδα. Για την Εθνική θα πρέπει ο Καλάθης να είναι στο “1”, ο Γιάννης στο “2”, στο “3” ο Θανάσης, “4” ο Πρίντεζης που μακάρι να μπορεί και “5” ο Μπουρούσης. Εκεί, παίζεις ζώνη 3-2 και δεν τρως πάνω από 55 πόντους. Αυτή ήταν η άμυνα της Γιουγκοπλάστικα πριν από 30 χρόνια».

Για τον Παπαγιάννη και Μπουρούση: «Για τον Παπαγιάννη. Πριν δύο τρία χρόνια με είχε καλέσει ο ατζέντης του να κάνουμε κάποιες ατομικές προπονήσεις. Πρέπει αυτό το παιδί να παίζει. Τέρμα. Πιστεύω με τον Πεδουλάκη να βρει το ρόλο του. Κάνει αυτό που θέλει ο Πεδουλάκης. Τα κοψίματα στην επίθεση, τα σκριν, πάει εκεί πρέπει. Είναι στρατιώτης και επίσης φοβερό παιδί και δουλευταράς. Ο Μπουρούσης πρέπει να πάει στο NBA και νομίζω ότι έχει πρόταση από τον Σαν Αντόνιο. Αν δεν πάει, πιστεύω πως πρέπει να πάει στην ΤΣΣΚΑ γιατί ταιριάζει γάντι στον Ιτούδη. Ο Μπουρούσης φέτος έκανε πλάκα σε όλη την Ευρώπη. Το κακό είναι ότι νοιάζεται για τα συστήματα, όχι για το δικό του καλό, αλλά δίνει οδηγίες».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x