Euroleague

«Γιατί όχι και στη Βαρκελώνη;»

Ο Έι Τζέι Σλότερ μετά το νέο θρίαμβο του Παναθηναϊκού μιλά στο sport-fm.gr. Το μυστικό «όπλο» της άμυνας, η υπόκλιση σε Ιβάνοβιτς και οπαδούς, αλλά και η πίστη ακόμη και για νίκη επί της Μπαρτσελόνα.

Τόσο ο ίδιος, όσο και η ομάδα του είχαν αντιμετωπιστεί με επιφυλακτικότητα ή και δυσπιστία στην αρχή της σεζόν. Ωστόσο αμφότεροι έχουν κερδίσει με το σπαθί τους την εμπιστοσύνη του κόσμου.

Ο Παναθηναϊκός εντυπωσιάζει, προσθέτοντας μετά τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ ΚΑΙ την Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο στη λίστα με τα «θύματά» του και ο Έι Τζέι Σλότερ, που αποδεικνύεται μέχρι τώρα «λίρα εκατό» για τους πρωταθλητές, μιλά στο www.sport-fm.gr για την… παρά φύσει έτοιμη ομάδα του.

Αναλυτικά η συνέντευξη στον Χρήστο Ρομπόλη:

-Την περασμένη εβδομάδα πολλοί είχαν αποδώσει τη νίκη σας επί της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ στα εντυπωσιακά ποσοστά ευστοχίας. Αυτή τη φορά τα καταφέρατε και χωρίς αυτό…
«Έχουμε καλή ομάδα, καλούς παίκτες και παίζουμε δυνατά. Δεν θα υπάρχουν πολλές βραδιές που θα σουτάρουμε τόσο καλά όπως την περασμένη εβδομάδα, γι’ αυτό και πρέπει να κάνουμε αυτό που πάντα είναι δυνατό: να παίζουμε σκληρή άμυνα και να αγωνιζόμαστε σαν ομάδα. Αυτό κάναμε και απέναντι στην Αρμάνι και νικήσαμε εύκολα».

-Ο Παναθηναϊκός σκοράρει φέτος πολύ περισσότερο από πέρσι, αλλά μήπως το μυστικό του είναι στην άμυνά του;
«Σίγουρα είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο. Σε όλα τα παιχνίδια μπαίνουμε πολύ δυνατά, παίζουμε επιθετική άμυνα και δεν θέλουμε να δώσουμε στους αντιπάλους μας αυτοπεποίθηση, ειδικά όταν παίζουμε στο ΟΑΚΑ. Από την καλή μας άμυνα παίρνουμε ενέργεια και για την επίθεση κι έτσι έρχονται οι νίκες».

-Λίγοι περίμεναν πως ο Παναθηναϊκός θα ήταν τόσο νωρίς σε τόσο υψηλό επίπεδο έχοντας τόσα νέα πρόσωπα, αρκετά νέα παιδιά, νέο προπονητή, αλλά και πολλούς τραυματισμούς στην προετοιμασία. Πού αποδίδεις ότι η ομάδα σου παρουσιάζεται τόσο ανταγωνιστική σε αυτό το στάδιο της σεζόν;
«Δουλεύουμε πολύ στις προπονήσεις και αυτό βγαίνει στους αγώνες. Το προπονητικό τιμ έχει μεγάλο μερίδιο σε αυτό, γιατί έχει χτίσει αυτή την ομάδα και τη βελτιώνει διαρκώς. Πιστεύω πως έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης ακόμη».

-Είναι ο κόουτς Ιβάνοβιτς τόσο σκληρός όσο η φήμη που τον συνοδεύει;
«Λατρεύω να παίζω για αυτόν! Είναι όντως σκληρός, αυστηρός και απαιτητικός, αλλά όταν η ομάδα αποδίδει τόσο καλά και νικά δεν μπορείς να παραπονιέσαι. Απλά πρέπει να συνεχίσεις τη σκληρή δουλειά καθημερινά για να γίνεσαι καλύτερος εσύ και μαζί σου όλη η ομάδα».

-Την επόμενη εβδομάδα αντιμετωπίζετε εκτός έδρας την Μπαρτσελόνα, τη μοναδική αήττητη ομάδα στον όμιλό σας. Μπορεί ο Παναθηναϊκός να νικήσει στη Βαρκελώνη;
«Όλα είναι πιθανά. Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μια πλήρη ομάδα, με πολύ ταλέντο, που θα παίζει και στο σπίτι της. Εμείς θα πάμε εκεί να κάνουμε το παιχνίδι μας, να αποδώσουμε όσο καλύτερα μπορούμε και θα δούμε τι θα καταφέρουμε στο τέλος».

-Ο προπονητής σου στάθηκε στις δηλώσεις του στην παρουσία του κόσμου…
«Για άλλη μια φορά ήταν εκπληκτικοί… Η Θύρα 13 είναι πάντα φανταστική, είναι εδώ όποια μέρα κι αν παίζουμε. Θέλω να τους ευχαριστήσω που βρίσκονται πάντα στο πλευρό μας και μας βοηθούν να κερδίζουμε».

-Έχεις να τους δώσεις κάποια υπόσχεση; Ίσως ακόμη περισσότερα τρίποντα;
«Θα συνεχίσω να τα βάζω (γέλια). Θα προσπαθήσω τουλάχιστον».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x