Ελλάδα

Γιόρτασε κόντρα στον Άρη ο Ήφαιστος

Υπέταξε τον Άρη ο Ήφαιστος. Η ομάδα της Λήμνου επικράτησε 73-64 των «κίτρινων», έχοντας Φρεϊμάνις και Έβανς κορυφαίους και σφράγισε την 7η θέση της regular season.

Έστησε… γιορτή κόντρα στον Άρη ο Ήφαιστος.

Η ομάδα του Σωτήρη Μανωλόπουλου, η οποία είχε εξασφαλίσει την παρουσία της στα play offs, ευχαρίστησε τον κόσμο της που γέμισε το «Νίκος Σαμαράς» και πάλι, επικρατώντας 73-64. Με το οποίο σφράγισε την κατάκτηση της έβδομης θέσης της κανονικής περιόδου.

Πρώτος σκόρερ ο Φρεϊμάνις με 23 πόντους (και 6 ριμπάουντ), ενώ εξαιρετικός ήταν ο Έβανς με 17 πόντους και 13 ριμπάουντ συν 7 κερδισμένα ριμπάουντ, ενώ ο Γκότσερ είχε 16. Ο Τζόουνς με 13 πόντους (και 6 ασίστ) ήταν πρώτος σκόρερ για τους Θεσσαλονικείς, που αγωνίστηκαν δίχως τον Μποχωρίδη.

Το ματς
Ο Ήφαιστος μπήκε πιο αποφασισμένος, πιο συγκεντρωμένος και παρουσιάστηκε πιο αποτελεσματικός στην αναμέτρηση, με αποτέλεσμα να κυριαρχήσει στην πρώτη περίοδο, στην οποία έκανε εκκίνηση με 10-0, έχοντας «ζεστό» τον Γουίγκινς. Η πρώτη αντίδραση των «κίτρινων», που δεν είχαν επαφή με τον ρυθμό σε αυτό το διάστημα, έγινε στο 4’ με τον Φλιώνη (10-2), αλλά οι γηπεδούχοι που είχαν διψήφια διαφορά σε μεγάλο διάστημα. Ωστόσο, έκλεισαν την πρώτη περίοδο προηγούμενοι μόνο με 18-12, με τον Νταλό να δημιουργεί και τον Σλαφτσάκη να σκοράρει για την ομάδα του Καστρίτη, που έκανε μίνι-ξέσπασμα.

Ανάλογη φόρα, με αυτήν του Ηφαίστου, είχε στις αρχές στου δεύτερου δεκαλέπτου ο Άρης. Με εκτελεστές τους Κάιζερ, Σλαφτσάκη και τρίποντο του Τζόουνς, οι φιλοξενούμενοι πήγαν το σερί τους στο 12-0. Με το πρώτο προσπέρασμα που έκαναν οι Θεσσαλονικείς να έχει τη σφραγίδα του Τζόουνς (18-19). Με τον Νταλό να οργανώνει και τον Αμερικανό γκαρντ/φόργουορντ να εκτελεί, ο Άρης είχε καλύτερη συγκομιδή σε αυτό το διάστημα και το παιχνίδι κύλησε καλάθι-καλάθι στη δεύτερη περίοδο. Στην οποία καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να… ξεμυτίσει. Το… φτωχό 31-30 σφράγισε τις προσπάθειές τους.

Το… μονά πήγαιναν πολύ σήμερα στην ομάδα του Σωτήρη Μανωλόπουλου. Στην τρίτη περίοδο, οι «κίτρινοι» ήταν σε θέση οδηγού μόνο στο ξεκίνημα με τρίποντο του Μπελ (31-33) και σταδιακά ο Ήφαιστος έχτισε διαφορά ασφαλείας. Ο Φρεϊμάνις έκανε το 41-38 στα 06:23 πριν το τέλος της περιόδου και λίγο μετά ο Σταματής το 44-38 και ουσιαστικά μετά από εκείνο το σημείο δεν… κοίταξε πίσω. Ο Φρεϊμάνις έστειλε τη διαφορά στο +10 στα 2’ πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου και διατηρήθηκε κοντά σε αυτά τα επίπεδα.

Το +8 (52-44) με το οποίο μπήκε ο Ήφαιστος στην τελευταία περίοδο δεν του εξασφάλιζε κάτι, αλλά όπως αποδείχθηκε ασφαλείας για την ομάδα της Λήμνου. Ουσιαστικά, ο Ήφαιστος δεν ένιωσε μεγάλο άγχος σε κανένα σημείο στην τελική ευθεία, παίρνοντας και πάλι σκορ από τον Φρεϊμάνις, αλλά από Έβανς και Γκότσερ, κατάφερε να παραμείνει πάνω από το +6. Μάλιστα, ένα λεπτό πριν το τέλος πήγε στο +11 (70-59) με καλάθι του Σταματή.

Τα δεκάλεπτα: 18-12, 31-30, 52-44, 73-64
inner
inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x