Euroleague

Γκιστ: «Να δείξουμε από το πρώτο ματς ότι ήρθαμε να παλέψουμε και να νικήσουμε»

Ο Παναθηναϊκός πρέπει να στείλει μήνυμα στη Ρεάλ από το πρώτο ματς της σειράς, σύμφωνα με τον Τζέιμς Γκιστ.

Ο Τζέιμς Γκιστ τόνισε τη σημασία που έχει να δείξει ο Παναθηναϊκός από το πρώτο ματς τα δόντια του απέναντι στη Ρεάλ.

«Πρέπει από το πρώτο παιχνίδι να δώσουμε την εντύπωση ότι ήρθαμε για να νικήσουμε. Ότι ήρθαμε για να παλέψουμε. Δε θα είναι εύκολοι αγώνες. Γιατί μπορεί να νικήσουμε το πρώτο παιχνίδι όπως έγινε πέρυσι και να χάσουμε τα υπόλοιπα. Οπότε το πρώτο παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό για να δείξουμε πως θα παίξουμε στα επόμενα», τόνισε ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ/σέντερ στο κανάλι του ΟΠΑΠ.

«Η Ρεάλ είναι πολύ καλή ομάδα και έχει καλό προπονητή. Έχουν έρθει σε αυτή την κατάσταση πολλές φορές. Έχουν φτάσει στο Final 4 και κέρδισαν τον τίτλο πέρυσι. Καταλαβαίνουμε ότι είναι πολύ καλοί στο να τα καταφέρνουν σε τέτοιες καταστάσεις. Οπότε αυτό είναι ένα πράγμα που πρέπει να καταλάβει κάποιος όταν παίζει με μια ομάδα σαν τη Ρεάλ. Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να ελέγξουμε είναι το πόσο εύκολα θα δέχονται την μπάλα, το πόσο εύκολα θα πετύχουν πόντους στον αιφνιδιασμό, κάτι στο οποίο είναι πολύ καλοί, αλλά πρέπει να περιορίσουμε τέτοιες ενέργειες, με τις οποίες πετυχαίνουν γρήγορους πόντους. Νομίζω ότι είναι κάτι που μπορούμε να ελέγξουμε», πρόσθεσε.

Το Final 4 της Βιτόρια είναι κάτι που δεν σκέφτεται (ακόμη) ο Γκιστ. «Το Final 4 είναι πολύ μακριά προς το παρόν. Αυτή τη στιγμή πρέπει να εστιάσουμε στα παιχνίδια μπροστά μας. Τελειώνοντας τη σεζόν όπως την τελειώσαμε, είναι ο λόγος που η ομάδα και ο κόουτς Πιτίνο πιστεύουμε ότι είμαστε έτοιμοι για τα playoffs και για το επόμενο βήμα. Είχαμε να κάνουμε πολλά. Κερδίσαμε την ΤΣΣΚΑ, κερδίσαμε τη Μιλάνο, που ήταν καθόλου εύκολο. Αλλά δείξαμε χαρακτήρα, δείξαμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε παιχνίδια στη σειρά. Πρέπει να συνεχίσουμε με την ίδια ψυχολογία. Προς τα μπρος», τόνισε.

Τέλος, αναφέρθηκε στον Καλάθη: «Σημαίνει πολλά. Ο Νικ είναι τεράστιο κομμάτι αυτής της ομάδας. Είναι ένας λόγος που η μηχανή μας δουλεύει τόσο καλά αυτή τη στιγμή, επειδή κάνει λίγο από όλα. Δεν μπορείς να περιορίσεις μόνο ένα στοιχείο του Νικ. Δεν θα ήθελες να σκοράρει 20 πόντους, ούτε και να κάνει 20 ασίστ. Παίζει φοβερή άμυνα, δίνει πολλά στο παρκέ. Οπότε έχοντας κάποιον σαν τον Νικ σα συμπαίκτη και σαν πόιντ γκαρντ είναι πολύ κρίσιμο για την ομάδα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x