Euroleague

Γκριν στο sportfm.gr: «Ο Ολυμπιακός με διδάσκει να… νικάω»

Ως τη μεγαλύτερη νίκη στην καριέρα του χαρακτήρισε τη χθεσινή του Ολυμπιακού κόντρα στην Εφές ο Ερικ Γκριν, μιλώντας στο sportfm.gr. «Το 2-2, έγινε χάρη στους προπονητές και στους ηγέτες μας» τόνισε.

Το πρόσωπό του δεν έλαμπε ποτέ άλλοτε μέσα στη σεζόν τόσο πολύ. Στην πρώτη του χρονιά στο πολύ υψηλό επίπεδο, υπήρξαν μεγάλες νίκες, εξαιρετικές δικές του εμφανίσεις, αλλά και κακές βραδιές. Η χθεσινή απέναντι στην Εφές όμως που έδωσε και πάλι στον Ολυμπιακό το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας, ήταν για τον Ερικ Γκριν ξεχωριστή. Η πιο μεγάλη της καριέρας του όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Αμερικανός γκαρντ, μίλησε στο sportfm.gr για το τι συνέβαλε στο να αλλάξει προς το πολύ καλύτερο ο Ολυμπιακός μέσα σε 48 ώρες, το τι είπαν οι παίκτες στα αποδυτήρια αλλά και το πέμπτο παιχνίδι. Παράλληλα, εξήρε τους συμπαίκτες του και την ομάδα γενικότερα καθώς όπως τόνισε με ιδιαίτερη έμφαση, τον βοηθούν να ωριμάσει μπασκετικά και τον διδάσκουν να νικάει.

Αναλυτικά, η συνέντευξη του Ερικ Γκριν στο sportfm.gr και στον Νίκο Ζέρβα:

-Ήσασταν στα… σχοινιά, αλλά καταφέρατε να αντιδράσετε και να πάρετε ξανά το πλεονέκτημα έδρας. Είναι η μεγαλύτερη νίκη της καριέρας σου στο υψηλό επίπεδο;

«Δεν χωράει καμία αμφιβολία. Ήταν μία τεράστια νίκη. Σημαίνει πολλά για όλους στην ομάδα που στάθηκε όρθια σε μία πολύ δύσκολη κατάσταση τις τελευταίες ημέρες. Κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι, αλλά ακόμα δεν έχουμε τελειώσει τη δουλειά. Έχουμε ένα ακόμα. Θα πρέπει να ξεχάσουμε άμεσα αυτό που έγινε εδώ και να προετοιμαστούμε κατάλληλα για τον μεγάλο τελικό που έχουμε μπροστά μας. Να κάνουμε ότι και σήμερα (σ.σ. χθες) στο παρκέ αρχίζοντας από την καλή άμυνα για να νικήσουμε ξανά».

-Τι αλλάξατε μέσα σε 48 ώρες και δείξατε τόσο διαφορετικό πρόσωπο;

«Πέρα από οτιδήποτε αγωνιστικό, ήταν ξεκάθαρα θέμα πνευματικής προετοιμασίας. Δεν θέλαμε με τίποτα να χάσουμε τρία συνεχόμενα παιχνίδια και να αποκλειστούμε τόσο άδοξα. Ολόκληρη τη χρονιά σπάνια έχουμε χάσει δύο συνεχόμενες φορές και θα αφήναμε να γίνουν τρεις; Είμαστε υπερήφανη ομάδα και… σιχαινόμαστε την ήττα, ιδιαίτερα όταν καταλαβαίνουμε πως δεν έχουμε δώσει αυτό που μπορούμε. Έχουμε εξαιρετικούς ηγέτες στα αποδυτήρια που μας μίλησαν πολύ, μας ένωσαν σαν μία γροθιά και μας ενθάρρυναν. Πιστεύω πως ανταποκριθήκαμε. Έχουμε ένα εξαιρετικό προπονητικό τιμ που μας προετοίμασε πολύ καλά. Όλα αυτά, νομίζω πως έκαναν τη μεγαλύτερη διαφορά και ήρθε η ισοφάριση».

-Βάλατε και πολύ μεγάλα σουτ. Ήταν μόνο θέμα καλύτερης ψυχολογίας ή έπαιξε ρόλο και η διαφοροποίηση του πλάνου σας με καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας και καλύτερες αποστάσεις;

«Είχαμε και καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας και πολλές κινήσεις παικτών μακριά από αυτή. Όλοι έκαναν εξαιρετικοί δουλειά και σούταραν πολύ καλά. Ξέραμε πως η άμυνα μας θα είναι σε καλά επίπεδα ή αν θες και ακόμα καλύτερη με περισσότερο πάθος και θέληση, αλλά το κλειδί ήταν ότι λειτουργήσαμε καλύτερα επιθετικά σε σχέση με τα δύο τελευταία παιχνίδια. Αν συνεχίσουμε να κυκλοφορούμε έτσι τη μπάλα και να είμαστε πιο επιθετικοί, νομίζω πως δε θα έχουμε πρόβλημα στο πέμπτο παιχνίδι».

-Όταν υπέγραψες το καλοκαίρι στον Ολυμπιακό, ονειρευόσουν να είσαι μέρος τόσο μεγάλων παιχνιδιών και νικών;

«Αυτός ήταν ο στόχος μου με το να έρθω σε μια τόσο μεγάλη ομάδα με υψηλούς στόχους και μεγάλες απαιτήσεις. Όλοι μου έλεγαν πως το πρότζεκτ αυτό έχει στόχο να νικάει όσο περισσότερες φορές γίνεται μέχρι να φτάσει στη κορυφή. Μέχρι τώρα στην επαγγελματική μου καριέρα δεν ήμουν ποτέ σε μία τέτοια ομάδα, είναι κάτι πρωτόγνωρο για μένα. Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συμπαίκτες μου που όλη αυτή τη σεζόν με έχουν διδάξει το πώς θα γίνω παίκτης-νικητής. Κατάλαβα καλά ότι δεν έχει σημασία μόνο να σκοράρω πολύ, αλλά τόσο όσο χρειάζεται για να νικήσουμε».

-Τώρα που έχεις ζήσει τέσσερα παιχνίδια πλέι οφ, πόσο μεγάλη είναι η διαφορά με την κανονική περίοδο;

«Τεράστια φίλε μου. Τεράστια. Εκτός από την πίεση που είναι μεγαλύτερη, νιώθω πως έχει αλλάξει εντελώς και η ατμόσφαιρα στο γήπεδο. Και στο δικό μας και στου αντιπάλου. Είναι συναρπαστικό που παρότι χάσαμε στην Ελλάδα και οι πιθανότητες μας μειώθηκαν ήρθαμε εδώ και νικήσαμε την Εφές στο σπίτι της. Νομίζω ότι δείξαμε πόσο καλή ομάδα είμαστε, ακολουθώντας τον σωστό δρόμο που είχαμε στις πολλές εκτός έδρας νίκες που κάναμε όλη τη χρονιά».

-Αυτά τα μεγάλα παιχνίδια με την υψηλή πίεση όμως, φτιάχνουν και μεγάλους παίκτες…

«Σίγουρα σε βοηθάνε πολύ να ωριμάζεις και να γίνεσαι καλύτερος. Στη δική μου περίπτωση ισχύει αυτό, νιώθω ότι μεγαλώνω και γίνομαι μπασκετικά πιο… άνδρας. Είναι μεγάλη υπόθεση και ευκαιρία αυτή για μένα».

-Πως περιμένεις το πέμπτο παιχνίδι της σειράς;

«Πως και… πως (σ.σ. γέλια). Ανυπομονώ να γυρίσουμε στην Ελλάδα, να ξεκουραστούμε λίγες ώρες και να πάμε να δουλέψουμε το πλάνο μας ώστε να προκριθούμε στο Final Four. Θα είναι μεγάλο παιχνίδι σίγουρα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x