Μουντομπάσκετ 2023

Γλίτωσε το «κάζο» η Ισπανία!

Το Ιράν έκανε τρομερή προσπάθεια και το πάλεψε μέχρι το τελευταίο λεπτό αλλά τελικά... λύγισε από την Ισπανία (73-65), με τη «φούρια ρόχας» να περνάει στην επόμενη φάση έχοντας το απόλυτο.

Απέφυγε το... κάζο η Ισπανία και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου με το απόλυτο των νικών. Οι «φούριας ρόχας» είδαν το Ιράν να κάνει απίθανη προσπάθεια και να είναι μέχρι και το τελευταίο λεπτό στη διεκδίκηση του ροζ φύλλου αγώνα αλλά... λύγισαν από την κούραση και την απειρία καθώς ηττήθηκαν με 73-65.

Πρώτος σκόρερ του αγώνα ο Μαρκ Γκασόλ με 16 πόντους, ενώ ακολούθησαν με 11 οι Χουάντσο Ερνανγκόμεθ (10ρ.) και Βίκτορ Κλαβέρ (4ρ., 3ασ.). Συγκινητική η προσπάθεια των Ιρανών με τους Τζαμσιντιτζαφαράμπι (15π.), Χαντάντι (10π., 15ρ.) Ροσταμπούρ (13π.) να ξεχωρίζουν.

Το Ιράν, πλέον, αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης αλλά θα δώσει αγώνες κατάταξης, με την Ισπανία να μεταφέρει και τις τρεις νίκες της στον επόμενο γύρο και να βλέπει... οκτάδα.

To ματς

Το ματς ήταν ντέρμπι από το ξεκίνημά του, με το Ιράν να μπαίνει δυνατά και να ξεκινάει με ένα σερί 16-6. Οι Ισπανοί απάντησαν με ένα γρήγορο 8-0, «σκλήρυναν» την άμυνά τους και είδαν το πρώτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με τους αντιπάλους τους να προηγούνται με τρεις πόντους (18-21). Κακό το δεύτερο δεκάλεπτο, κακές επιθέσεις από τις δύο ομάδες και μπόλικη... νευρικότητα. Ενδεικτικό είναι πως έπρεπε να περάσει σχεδόν ένα τρίλεπτο για να έρθει το πρώτο καλάθι, από τον Μπέιραν. Το ημίχρονο βρήκε την Ισπανία να κάνει ένα μικρό σερί και να πηγαίνει προηγούμενη στα αποδυτήρια με ένα καλάθι (33-31), με το Ιράν να μένει κοντά στο σκορ λόγω των εμπνεύσεων του Ροσταμπούρ και του Χαντάντι.

Μια από τα ίδια και στο τρίο δεκάλεπτο. Οι Ισπανοί δυσκολεύονταν αρκετά, το Ιράν το... διασκέδαζε αφού δεν είχε τίποτα να χάσει και έπαιζε το ματς στα ίσα. Η διαφορά δεν ξέφευγε με τίποτα για τους «φούριας ρόχας», που είδαν τελικά την ομάδα από την Ασία να μπαίνει στο τελευταίο δεκάλεπτο με προβάδισμα ενός πόντου (52-53). Το Ιράν έκανε συγκινητική προσπάθεια, οι παίκτες του πάλευαν για κάθε μπάλα και το προβάδισμα εναλλασσόταν συνεχώς. Χ. Εναρνανγκόμεθ από την μία και Τζαμσιντιτζαφαράμπι από την άλλη πάλευαν... μόνοι τους σε μια προσωπική μονομαχία, με τον Ροσταμπούρ να εκτοξεύει στους πέντε πόντους το προβάδισμα για το Ιράν ένα εξάλεπτο πριν το φινάλε.

Κάπου εκεί οι Ισπανοί έδειξαν να σοβαρεύονται. Δεν επέτρεψαν με την άμυνά τους στους αντιπάλους τους να πλησιάσουν το καλάθι και μάζεψαν την διαφορά. Τρία λεπτά πριν το τέλος ο Γκασόλ έδωσε το προβάδισμα στην Ισπανία με 65-63, με τον Χαντάντι να απαντάει άμεσα και το Ιράν να μένει ζωντανό ενάμιση λεπτό πριν το τέλος. Το τρίποντο του Γιουλ, όμως, και το κάρφωμα του Κλαβέρ αποδείχτηκαν... μαχαιριά για τους Ιρανούς, με τον Γκασόλ να βάζει το κερασάκι στην τούρτα με τρίποντο από τα οκτώ μέτρα για το τελικό 73-65.



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x