Ευρώπη

Η FIBA συνεδριάζει, η Ευρωλίγκα προειδοποιεί

Ορατός ο κίνδυνος σχίσματος στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Συνεδριάζει την Πέμπτη στη Ρώμη η FIBA που πιθανώς να αποφασίσει κυρώσεις για όσες ομάδες επιλέξουν Ευρωλίγκα. Προειδοποιήσεις από Μπερτομέου.

Κρίσιμες είναι οι επόμενες μέρες για το μέλλον του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Η FIBA συνεδριάζει εκτάκτως την Πέμπτη στη Ρώμη, παρουσία έξι ομοσπονδιών (ελληνικής, με εκπρόσωπο τον Γιώργο Βασιλακόπουλο, ισπανικής, τουρκικής, γαλλικής, ιταλικής, γερμανικής) για να αποφασίσει πώς θα αντιδράσει στην κίνηση της Ευρωλίγκας να υπογράψει νέα σύμβαση με τις ομάδες απορρίπτοντας επί της ουσίας το δικό της πλάνο για ένα Champion League του μπάσκετ και αγνοώντας το σχέδιο για διεξαγωγή προκριματικών διοργανώσεων εθνικών ομάδων μεσούσης της περιόδου από τη σεζόν 2017/18.

Άγνωστο είναι τι θα πράξει η FIBA, αν και είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να ζητήσει από τις ομοσπονδίες να επιβάλουν αυστηρές κυρώσεις στις ομάδες που θα επιλέξουν την Ευρωλίγκα, ακόμη και την αποβολή τους από τις εγχώριες διοργανώσεις. Επίσης πιο πιθανό σενάριο φαντάζει το να προχωρήσει η FIBA στη δική της διοργάνωση παίρνοντας με το μέρος της όσες ομάδες είναι δυσαρεστημένες που έμειναν εκτός της νέας Ευρωλίγκας.

Πάντως και η Ευρωλίγκα φαίνεται αποφασισμένη να κρατήσει σκληρή στάση με όσες ομάδες δεν πάρουν το μέρος της. Ενδεικτικά είναι όσα δήλωσε σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην Diario Sur της Ανδαλουσίας ο Τζόρντι Μπερτομέου.

«Οι ομάδες ας αποφασίσουν το καλύτερο γι’ αυτές. Αν θεωρούν πως το καλύτερο για εκείνες είναι να μην παίζουν απέναντι στις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης, ας το κάνουν. Οι ομάδες που θέλουν να λέγονται κορυφαίες δεν φεύγουν από τη διοργάνωση των κορυφαίων», τόνισε ο επικεφαλής της Ευρωλίγκας. «Πριν πολλά χρόνια είχαμε το σχίσμα με τη FIBA, αλλά μετά ενωθήκαμε και πάλι. Κανείς δεν είχε άσχημη συμπεριφορά απέναντι στις ομάδες που τότε πήγαν με τη FIBA, αλλά από τότε πέρασαν 15 χρόνια. Τώρα η αποχώρηση από την Ευρωλίγκα θα είναι διαφορετική και θα έχει κόστος η επιστροφή», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται πως ο Ολυμπιακός και άλλες εννιά ομάδες έχουν υπογράψει τη νέα σύμβαση, αλλά όχι ο ενδέκατος της «παρέας» Παναθηναϊκός.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x