Ελλάδα

Η Αδριατική κρίνει τη «χασούρα» για τον Ολυμπιακό!

Διαβάστε πως θα έχουν τα οικονομικά δεδομένα για τον Ολυμπιακό μετά την απόφαση μη συμμετοχής στα εφετινά πλέι-οφ.

Τα οικονομικά δεδομένα της επόμενης ημέρας μετά την απόφαση του Ολυμπιακού να μην συμμετέχει στα πλέι-οφ που σήμανε και τον υποβιβασμό του στη Α2 παρουσιάζει η Livesport στο σημερινό της φύλλο.

Στο σχετικό ρεπορτάζ αναφέρεται ότι έχει γίνει μελέτη από τους υπευθύνους της ομάδας για κάθε από τα δύο ενδεχόμενα, είτε ο Ολυμπιακός συμμετέχει στην Αδριατική Λίγκα είτε στην Α2.

Όπως αναφέρεται εάν –τελικά- βρεθεί λύση με τα προβλήματα που υπάρχουν και οι ερυθρόλευκοι υπογράψουν με την ΑΒΑ Λίγκα θα βρεθούν «μια η άλλη» συγκριτικά με τα δεδομένα που θα υπήρχαν αν η ομάδα έμενε στην Α1.

Όμως, ποια θα είναι τα οικονομικά δεδομένα εάν δεν υπάρξει η θετική εξέλιξη με την Αδριατική; Το ρεπορτάζ της Livesport υποστηρίζει ότι έχει εκτιμηθεί ότι η χασούρα του Ολυμπιακού εάν πάρει μέρος στην Α2 θα ανέλθει στο 30% αλλά δεν θα το ξεπεράσει.

Πώς αναλύεται αυτό; Τα δεδομένα στην περίπτωση της Α2 θα είναι ως εξής... Θα ακυρωθεί το συμβόλαιο με την Cosmote και θα πρέπει να αναζητηθούν άλλες συμφωνίες. Στα εισιτήρια διαρκείας εκτιμάται ότι θα υπάρχει μείωση αλλά δεν θα είναι μεγάλη αυτή καθώς το «κυρίως πιάτο» το οποίο είναι οι αγώνες της Ευρωλίγκας θα παραμείνει.

Αυτά σημαίνουν ότι θα πρέπει να αφαιρεθεί το 1,5 εκατομμύριο ευρώ από τα τηλεοπτικά δικαιώματα του συμβολαίου με τη Cosmote TV αλλά και το ποσό της περίπου 50% (στη χειρότερη περίπτωση) μείωσης από τα εισιτήρια διαρκείας. Ωστόσο επισημαίνεται ότι ως αντίβαρο υπάρχει η αύξηση του ενός εκατομμυρίου από την Ευρωλίγκα και τα έσοδα από τα δύο επιπλέον εντός έδρας παιχνίδια που υπάρχουν στο καλεντάρι στη νέα Ευρωλίγκα από την αύξηση των ομάδων.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x