Η Ευρωλίγκα ανακοίνωσε σήμερα την είσοδο του Δημήτρη Διαμαντίδη στην κορυφαία ομάδα της δεκαετίας 2010/20, με τον παλαίμαχο άσο των «πράσινων», να γίνεται ο δεύτερος παίκτης μετά τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο, που είναι μέλος και αυτής της προηγούμενης δεκαετίας 2000/10 στην διοργάνωση.

Με αφορμή αυτό τους το επίτευγμα, που δύσκολα θα το επαναλάβει άλλος παίκτης στις υπόλοιπες θέσεις της κορυφαίας ομάδας της δεκαετίας που ολοκληρώθηκε πριν λίγους μήνες, το sportfm.gr σκάλισε το αρχείο του και θυμήθηκε όλα τα μέλη της ομάδας της προηγούμενης δεκαετίας.

Το αξιοσημείωτο, είναι πως τότε, στην επιλογή της, έπαιξαν ρόλο περισσότερο οι προτιμήσεις προπονητών, general manager και ιθυνόντων της Ευρωλίγκας, απ’ ότι οι ψήφοι του κοινού. Και αυτό διότι, από τα δέκα μέλη της καλύτερης ομάδας, έμειναν έξω έξι επιλογές αθλητών που είχε ψηφίσει το κοινό.

Αναλυτικά, οι δέκα πρώτοι με βάση την ψηφοφορία που έγινε τότε, ήταν οι εξής:

Ντέγιαν Μποντιρόγκα 72.130
Σαρούνας Γιασικεβίτσιους 70.317
Ραμούνας Σισκάουσκας 56.687
Άρβιντας Σαμπόνις 47.235
Ντέγιαν Τομάσεβιτς 46.373
Νίκολα Πέρκοβιτς 43.777
Μίλος Βούγιανιτς 40.295
Άρβιντας Ματσιγιάουσκας 39.778
Μάρκους Μπράουν 39.399
Δημήτρης Διαμαντίδης 39.299

Η τελική επιλογή και η κορυφαία ομάδα ήταν:

Ντέγιαν Μποντίρογκα
Δημήτρης Διαμαντίδης
Τζέι Αρ Χόλντεν
Σαρούνας Γιασικεβίτσιους
Τρέγιαν Λάνγκτον
Χουάν Κάρλος Ναβάρο
Θοδωρής Παπαλουκάς
Άντονι Πάρκερ
Ραμούνας Σισκάουσκας
Νίλολα Βούιτσιτς

Σε σχέση με την ψηφοφορία του κοινού λοιπόν, δεν μπήκαν στη δεκάδα οι Σαμπόνις, Τομάσεβιτς, Πέκοβιτς, Βούγιανιτς, Ματσιγιάουσκας και Μπράουν, αλλά οι Χόλντεν, Ναβάρο, Παπαλουκάς, Βούιτσιτς, Λάνγκτον και Χόλντεν.

Αξίζει να σημειωθεί, πως στην υποψήφια 50αδα από ελληνικής πλευράς ήταν οι Βασίλης Σπανούλης, Φραγκίσκος Αλβέρτης, Αντώνης Φώτσης και Μιχάλης Κακιούζης.