Ελλάδα

Η δύσκολη επόμενη μέρα του Πανιωνίου

Το χρονικό ενός αναμενόμενου υποβιβασμού ολοκληρώθηκε χθες και ο Πανιώνιος υποβιβάστηκε. Η επόμενη μέρα προμηνύεται ακόμη πιο δύσκολη για τον Ιστορικό.

Η ομάδα που βρισκόταν τα τελευταία χρόνια στο αμέσως παρακάτω… σκαλί από τους «αιώνιους», υπέκυψε στα οικονομικά της προβλήματα και τις λάθος επιλογές. Ο Πανιώνιος υποβιβάστηκε στην Α2 μετά από 34 χρόνια, καθώς η χθεσινή ήττα από τον Παναθηναϊκό στη Νέα Σμύρνη επισφράγισε αυτό που εδώ και καιρό έμοιαζε αναπόφευκτο και πολλοί είχαν προβλέψει, ως μάντεις κακών, από το φινάλε της περασμένης περιόδου.

Τότε που ο Ηλίας Λιανός αποχωρούσε οριστικά από το τιμόνι της ΚΑΕ, αφήνοντας μια κατάσταση που παρέμεινε «θολή» μέχρι και τον Οκτώβριο, όταν εξασφαλίστηκε την ύστατη στιγμή η συμμετοχή της ομάδας το πρωτάθλημα. Ο Χάρης Σταμούλης ανέλαβε το φορτίο να «τρέξει» το σύλλογο χωρίς μεγάλες οικονομικές δυνατότητες και η απειρία του από το χώρο του μπάσκετ ήταν εμφανής με αποτέλεσμα διαρκείς εναλλαγές προπονητών. Βάλτε στην εξίσωση τις ατυχείς επιλογές κυρίως ξένων παικτών, αλλά και την απίστευτη κακοδαιμονία με τους τραυματισμούς και φτάσαμε στο μοιραίο.

Ό,τι έγινε… έγινε, όμως. Η επόμενη μέρα στον Πανιώνιο έχει ήδη αρχίσει και προμηνύεται δύσκολη. Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ υπολογίζεται πως έχει βάλει γύρω στις 300.000 ευρώ, ενώ ο πρώην μεγαλομέτοχος, Ηλίας Λιανός, έχει δεσμευτεί για την κάλυψη του 1/3 των χρεών που προϋπήρχαν. Τα χρέη της ΚΑΕ είναι ρυθμισμένα μεν, αλλά είναι αμφίβολο αν μπορεί κάποιος να τα καλύψει με τα πενιχρά έσοδα στην Α2 σε συνδυασμό με το μπάτζετ που θα χρειαστεί για να επανέλθει η ομάδα στην Α1. Η λύση της διάλυσης και της επανεκκίνησης από τη Β’ Εθνική δεν πρέπει να αποκλειστεί, αν και ακόμη τίποτα δεν είναι ξεκάθαρο.

Το βέβαιο είναι πως η ιστορία και το όνομα του Πανιωνίου δεν του εγγυώνται την άμεση επάνοδο στην Α1. Δείτε τα αντίστοιχα παραδείγματα της ΑΕΚ, που ταλαιπωρήθηκε για μια τριετία σε Β’ Εθνική και Α2 μέχρι να επανέλθει, του Ηρακλή που ακόμη ταλαιπωρείται στην Α2 και φέτος κινδυνεύει με υποβιβασμό ή του Αμαρουσίου και του Περιστερίου που είχαν ακόμη δυσκολότερη συνέχεια μετά τον υποβιβασμό τους. Όπως επίσης βέβαιο είναι πως ο «Ιστορικός» με τον κόσμο που τον συνοδεύει και την παράδοση στα τμήματα υποδομής και την ανάδειξη σπουδαίων παικτών δεν πρόκειται να αφανιστεί.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x