Ευρώπη

Η μαζική φυγή έφερε… εκατομμύρια ευρώ στον Ερυθρό Αστέρα

Οι μαζικές αποχωρήσεις παικτών έπληξαν αγωνιστικά τον Ερυθρό Αστέρα, αλλά από την άλλη οι «ερυθρόλευκοι» εισέπραξαν μία βαθιά οικονομική… ανάσα εκατομμυρίων ευρώ.

Το φετινό καλοκαίρι ο Ερυθρός Αστέρας αντιμετώπισε μία μαζική αποχώρηση παικτών, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει σχεδόν από το… μηδέν το χτίσιμό του για την επόμενη σεζόν.

Όπως είναι φυσικό, αυτό αποτελεί αγωνιστικό πλήγμα για τους «ερυθρόλευκους» του Βελιγραδίου, ωστόσο από την άλλη πήραν μία πολύ βαθιά οικονομική… ανάσα, την οποία και χρειάζονταν απεγνωσμένα, λόγω των μεγάλων προβλημάτων που τους ταλανίζουν.

Συγκεκριμένα, από τη φετινή ομάδα αποχώρησαν οι Σιμόνοβιτς, Γουόλτερς και Τόμπσον, των οποίων τα συμβόλαια έληξαν, καθώς επίσης και οι Γκούντουριτς, Κούζμιτς, Γιόβιτς, Μίτροβιτς, Τζένκινς και Μπόλντεν, με τους τελευταίους να φέρνουν στα ταμεία της ομάδας συνολικά 2.263.000 ευρώ!

Αναλυτικά τα ποσά που εισέπραξε ο Ερυθρός Αστέρας από τις πωλήσεις παικτών σύμφωνα με την ιστοσελίδα «zurnal.rs»:

Ο Μάρκο Γκούντουριτς μετακόμισε στη Φενέρμπαχτσε, η οποία πλήρωσε ρήτρα ύψους 1 εκατ. ευρώ, με τον Ερυθρό Αστέρα να διατηρεί και ποσοστό μεταπώλησης 20%.

Ο Τζόνα Μπόλντεν δεν πρόλαβε να αγωνιστεί με την ερυθρόλευκη φανέλα, καθώς τον απέκτησε η Μακάμπι Τελ Αβίβ, έναντι 580.000 δολαρίων (περίπου 497.000 ευρώ) που ήταν το buy out του.

Ο Όγκνιεν Κούζμιτς θα αγωνίζεται στη Ρεάλ Μαδρίτης την επόμενη σεζόν, δίνοντας στους Σέρβους 300.000 ευρώ για να τον αφήσουν ελεύθερο.

Ο αρχηγός Λούκα Μίτροβιτς μετακόμισε στη Γερμανία και την Μπάμπεργκ, με την ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι να καταβάλει το ποσό των 220.000 ευρώ.

Ο Στέφαν Γιόβιτς, ο οποίος είχε ακουστεί και για τον Ολυμπιακό, κατέληξε στην Μπάγερν Μονάχου, η οποία πλήρωσε τον Ερυθρό Αστέρα 160.000 ευρώ για να τον αποκτήσει.

Τέλος, ο Τσαρλς Τζένκινς θα αγωνίζεται υπό τις οδηγίες του Γιώργου Μπαρτζώκα τη νέα περίοδο στη Χίμκι, με τους πρωταθλητές Σερβίας να βάζουν στα ταμεία τους το ποσό των 100.000 δολαρίων (σ.σ. περίπου 86.000 ευρώ) από τη μεταγραφή του.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x