Ευρώπη

Η οδηγία του Υπ. Εξωτερικών των ΗΠΑ που «παγώνει» τα σχέδια των διοργανώσεων

Τελευταίο κάλεσμα στους Αμερικανούς πολίτες να επιστρέψουν το συντομότερο στις ΗΠΑ απηύθυνε ο υπουργός Εξωτερικών, με αυτό να προσθέτει περισσότερη αβεβαιότητα για την τύχη των διοργανώσεων.

Η έξαρση του κορωνοϊού έφερε «λουκέτα» σε πολλές διοργανώσεις στην Ευρώπη. Άλλες, αποφάσισαν να διακόψουν οριστικά τη φετινή σεζόν και άλλες επέλεξαν τον δρόμο της προσωρινής αναβολής, με στόχο να συνεχιστούν κάποια στιγμή μέσα στο καλοκαίρι.

Ωστόσο, η πρόσφατη δήλωση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ ενδεχομένως να διαφοροποιήσει την σκέψη των δεύτερων, καθώς ο Μάικ Πομπέο έκρουσε το τελευταίο… καμπανάκι στους Αμερικανούς πολίτες, οι οποίοι βρίσκονται στο εξωτερικό και θέλουν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

«Όσοι επιθυμούν να επιτρέψουν στις ΗΠΑ, καλούνται να το κάνουν το συντομότερο δυνατό. Δεν ξέρουμε για πόσο ακόμη θα συνεχιστούν οι πτήσεις για το κοινό», ήταν τα λόγια του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Αυτή την στιγμή στην Ευρώπη, κυρίως στην Ισπανία, υπάρχουν αρκετοί Αμερικανοί παίκτες, οι οποίοι δεν έχουν επιστρέψει στην πατρίδα τους και ενδεχομένως να πιέσουν τις ομάδες τους να τους αφήσουν. Αντίθετα, από την άλλη υπάρχουν και εκείνοι που βρίσκονται ήδη στις ΗΠΑ, έχοντας λάβει την σχετική άδεια.

Στο μεταξύ, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια ημερομηνία άρσης του συγκεκριμένου μέτρου από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, οπότε παραμένει άγνωστο το πότε θα μπορούν οι παίκτες να επιστρέψουν στην Ευρώπη, ώστε να ενσωματωθούν στις ομάδες τους και να συμμετέχουν στις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις, εφόσον συνεχιστούν οι διοργανώσεις, στις οποίες συμμετέχουν.

Για παράδειγμα, η Ευρωλίγκα ή η ισπανική λίγκα μέχρι στιγμής προσπαθούν να εξαντλήσουν κάθε πιθανότητα, ώστε να συνεχιστεί η φετινή σεζόν, ακόμη και μέσα στο καλοκαίρι…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x