Ευρώπη

Η Οδύσσεια του Πασκουάλ για να επιστρέψει στη Βαρκελώνη πριν κλείσουν τα ρωσικά σύνορα

Ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού έκανε ένα δύσκολο ταξίδι μέσα σε… τοπίο Αποκάλυψης για να επιστρέψει από την Αγία Πετρούπολη.

Ο Τσάβι Πασκουάλ επιδόθηκε σε έναν αγώνα δρόμου για να επιστρέψει στη Βαρκελώνη μετά την απόφαση της VTB League να διακόψει οριστικά το πρωτάθλημα και πριν κλείσουν τα ρωσικά σύνορα. Ο προπονητής της Ζενίτ και άλλοτε του Παναθηναϊκού πήρε δύο πτήσεις και έκανε 620 χιλιόμετρα με το αυτοκίνητο από τη Μαδρίτη στη Βαρκελώνη.

«Μέχρι την περασμένη Πέμπτη προπονούμασταν κανονικά και η ζωή στην Αγία Πετρούπολη ήταν περίπου φυσιολογική. Τότε όμως μάθαμε πως σταματά οριστικά η VTB League και η διοίκηση έδωσε σε μας τους ξένους την άδεια να επιστρέψουμε στις πατρίδες μας. Την ίδια στιγμή, ο Πούτιν ανακοίνωσε πως κλείνουν τα αεροδρόμια και ξαφνικά είχαμε μόλις μια μέρα στη διάθεσή μας για να φύγουμε», δηλώνει στην El Mundo Deportivo ο 47χρονος τεχνικός.

«Το αεροδρόμιο ήταν ερημωμένο αλλά υπήρχαν πολύ αυστηροί έλεγχοι και στο αεροπλάνο για τη Μαδρίτη δεν ήμασταν πάνω από 10-15 άτομα, απομακρυσμένος ο ένας από τον άλλο. Φτάσαμε στη Μαδρίτη και δεν υπήρχε πτήση για μια ακόμη μέρα για τη Βαρκελώνη. Τι να κάναμε, να μέναμε σε ξενοδοχείο με όσα συμβαίνουν; Αποφασίσαμε να νοικιάσουμε αυτοκίνητο, εγώ για να πάω στη Βαρκελώνη και ο Ινίγκο (Θορθάνο) για το Λογκρόνιο. Ήταν απίστευτο ότι οδηγώντας για περίπου 600 χιλιόμετρα δεν είδα πάνω από 20 αυτοκίνητα συνολικά. Πέρασα δύο ελέγχους στο δρόμο και παρότι με αναγνώρισαν έπρεπε να δώσω όλα τα απαραίτητα έγγραφα. Το όλο ταξίδι μέχρι τη Βαρκελώνη κράτησε 20 ώρες. Πλέον είμαι στο σπίτι κλεισμένος και η εικόνα που συνάντησα φτάνοντας στην Ισπανία με τους άδειους δρόμους ήταν σοκαριστική», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x