Ελλάδα

Η συγκινητική υπερπροσπάθεια του Λάνγκφορντ να παίξει στον τελικό

Ο Κιθ Λάνγκφορντ έκανε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να ενισχύσει την ΑΕΚ στον τελικό και παρότι δεν τα κατάφερε, ο αγώνας του έδωσε ώθηση σε όλη την ομάδα.

Στα 36 του και με τόσο σπουδαία καριέρα πίσω του, ο Κιθ Λάνγκφορντ έδειξε πόσο ακόμη διψασμένος είναι. Ο Αμερικανός γκαρντ της ΑΕΚ μετά την θλάση που είχε υποστεί στις 22 Ιανουαρίου κόντρα στην Μπούργος υπολογιζόταν πως θα μείνει εκτός δράσης για ενάμιση μήνα. Πρακτικά αυτό απέκλεισε τη συμμετοχή του στον τελικό Κυπέλλου στις 16 Φεβρουαρίου, ωστόσο εκείνος έκανε το παν για να προλάβει.

Όπως αναφέρει η Live Sport, ο Λάνγκφορντ πέρα από την… προβλεπόμενη ημερήσια θεραπεία του με το ιατρικό τιμ της ομάδας, πήρε την πρωτοβουλία να κάνει και «ιδιωτικά» έξτρα θεραπείες. Ακολούθησε θεραπεία με υπερβαρικό οξυγόνο σε ένα ειδικό κέντρο στην Αθήνα που εντόπισε μόνος και ανέλαβε εξ ολοκλήρου τα έξοδα. Δίχως υπερβολή, έφτασε να κάνει πάνω από 10 ώρες τη μέρα θεραπεία και τα αποτελέσματα ήταν εμφανή καθώς έφτασε πολύ κοντά στο να προλάβει τον τελικό. Την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου άρχισε χαλαρό τρέξιμο, λίγες μέρες μετά ξεκίνησε και ασκήσεις με μπάλα, αλλά 2-3 μέρες πριν τον τελικό, όταν επιχείρησε να ακολουθήσει το πρόγραμμα της ομάδας ένιωσε κάποιες ενοχλήσεις και αντιλήφθηκε πως έπρεπε να πατήσει φρένο.

Η συγκινητική του υπερπροσπάθεια να παίξει στον τελικό δεν απέδωσε, ωστόσο με τον ζήλο που έδειξε να βοηθήσει την ομάδα έστειλε ένα σαφές μήνυμα προς όλους τους συμπαίκτες του και παράλληλα απέδειξε πως και στη δύση της καριέρας του παραμένει όσο διψασμένος ήταν όταν άρχιζε να παίζει επαγγελματικό μπάσκετ. Φάνηκε στον τρόπο που έζησε τον τελικό, αλλά και τους πανηγυρισμούς του στο φινάλε, αλλά και την άφιξη της αποστολής στην Αθήνα. Το στοίχημα πλέον για τον Λάνγκφορντ είναι να είναι απόλυτα έτοιμος για τα ματς των «16» του Basketball Champions League (3-4 Μαρτίου το πρώτο παιχνίδι) και όλα δείχνουν πως θα τα καταφέρει.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x