Γενικά

Ιλιασόβα στο sport-fm.gr: «Θα μας δυσκολέψει πολύ ο Γιάννης – Μπορούμε πεντάδα με την Τουρκία»

Τη σκέψη του για τον ανταγωνισμό που περιμένει να αντιμετωπίσει απέναντι στον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τους στόχους της Τουρκίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο, μοιράστηκε με το sport-fm.gr ο Ερσάν Ιλιασόβα.

Τον προβληματισμό του για τον αμυντικό «περιορισμό» του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο σημερινό (17/8) παιχνίδι απέναντι στην Ελλάδα, εξέφρασε μέσω δηλώσεών που παραχώρησε στο sport-fm.gr, ο πολύπειρος Τούρκος φόργουορντ Ερσάν Ιλιασόβα.

Ο συμπαίκτης του «Greek Freak» στους Μιλγουόκι Μπακς, μίλησε επίσης για το τι χρειάζεται να βελτιώσει η Εθνική ομάδα της χώρας του στα επόμενα παιχνίδια ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας, την φάση των ομίλων όπου αντιμετωπίζει τις ΗΠΑ και την πιθανή διασταύρωση με την «Επίσημη Αγαπημένη», ενώ εξέφρασε την άποψη του ότι η Τουρκία μπορεί να «χτυπήσει» την πρώτη πεντάδα.

Αναλυτικά, ο Ερσάν Ιλιασόβα μίλησε στο sport-fm.gr:

Για το τι πρέπει να βελτιώσει η εθνική ομάδα της Τουρκίας ενόψει Παγκοσμίου Κυπέλλου:

«Πρέπει να παίξουμε πολύ καλύτερα στα επόμενα παιχνίδια και να “μπούμε” πιο αποφασιστικά. Όταν αντιμετωπίζεις μια ομάδα όπως είναι η Σερβία, καταλαβαίνεις ότι είναι ασυγχώρητο να πραγματοποιείς μια τέτοια εμφάνιση στην άμυνα. Χάσαμε πολλά ελεύθερα σουτ, όμως μένουν δυο μέρες ακόμα στο συγκεκριμένο τουρνουά και πρέπει να εμφανιστούμε βελτιωμένοι».

Για το επερχόμενο παιχνίδι με αντίπαλο τον Γιάννη Αντετοκούνμπο:

«Το αμυντικό κομμάτι αλλά και η χημεία μεταξύ μας, είναι από τα βασικά κομμάτια τα οποία πρέπει να δουλέψουμε ακόμα περισσότερο. Προφανώς και στο παιχνίδι απέναντι στην Ελλάδα δεν θα είναι εύκολα τα πράγματα. Μην ξεχνάμε ότι έχουμε να “περιορίσουμε” και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος θα μας δυσκολέψει ακόμα περισσότερο σε αυτό το κομμάτι».




Για τα ματς του ομίλου με ΗΠΑ, Τσεχία, Ιαπωνία και την πιθανή διασταύρωση με την Ελλάδα:


«Αυτή την στιγμή έχουμε επιλέξει να επικεντρωθούμε περισσότερο στα παιχνίδια της πρώτης φάσης. Σίγουρα η Ελλάδα αποτελεί έναν υπολογίσιμο αντίπαλο, όμως αυτό που προέχει είναι να πετύχουμε την νίκη στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου απέναντι στην Ιαπωνία, κάτι που δεν θα είναι εύκολο. Σίγουρα η ύπαρξη των ΗΠΑ και Τσεχίας στον όμιλο αποτελεί ένα πρόσθετο εμπόδιο, αλλά θα το παλέψουμε».

Για τους στόχους της ομάδας του στην Κίνα:

«Ποτέ δεν θέτουμε μακρινούς στόχους. Η φιλοσοφία μας είναι να πηγαίνουμε παιχνίδι με το παιχνίδι, αφού σε αυτά τα τουρνουά δεν ξέρεις τι να περιμένεις. Όλα εξαρτώνται από την δική μας απόδοση. Πρέπει να παίξουμε έξυπνα και ομαδικά. Αν εφαρμόσουμε κατά γράμμα τα όσα έχουμε πει, πιστεύω ότι μπορούμε να φτάσουμε στις πέντε πρώτες θέσεις. Παρόλα αυτά όπως είπα και πριν, προέχει η καλή “εκκίνηση” που θα μας δώσει τον απαραίτητο ρυθμό».

Επιμέλεια: Χρήστος Κατριμουστάκης - Κωνσταντίνος Κωλαΐτης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x