Euroleague

Ιτούδης: «Αξίζουν συγχαρητήρια οι παίκτες για τα επιτεύγματά τους»

Στα επιτεύγματα των παικτών της ΤΣΣΚΑ Μόσχας τη φετινή σεζόν στάθηκε ο Δημήτρης Ιτούδης μετά τη νίκη των Ρώσων επί του Ολυμπιακού για την 27η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Ο Έλληνας τεχνικός τόνισε πως κέρδισαν όλα τα στοιχήματα για πρόκριση στα πλέι οφ και πρωτιά στη φάση των ομίλων, στάθηκε στα αβίαστα λάθη, στο low post και τις επαφές, ζήτησε περισσότερη δουλειά και επανέλαβε πως δε διαλέγει αντίπαλο.

Αναλυτικά: «Ένας εκ των στόχων ήταν όντως η πρωτιά. Σε αυτήν την Ευρωλίγκα, το πρώτο στοίχημα είναι να μπει στα πλέι οφ. Ο δεύτερος στόχος είναι το αβαντάζ και ο τρίτος η πρωτιά. Αξίζουν συγχαρητήρια οι παίκτες και για τους αριθμούς και για το επίπεδο ανταγωνιστικότητάς τους».

Για την εικόνα του αγώνα, τόνισε: «Το αρχικό μομέντουμ άνηκε στον Ολυμπιακό. Μετά το τάιμ άουτ, συνειδητοποιήσαμε ότι πρέπει να αλλάξουμε κάποια πράγματα. Κάναμε αρκετά αβίαστα λάθη, με όλο το σεβασμό στον Ολυμπιακό. "Χτυπήσαμε" και στο low post και στις επαφές. Γι' αυτό σουτάραμε με 60%.

"Διαβάσαμε" αρκετά καλά αυτό το παιχνίδι. Θα προσπαθήσουμε να δουλέψουμε κι άλλο. Οι παίκτες δεν είναι ρομπότ, αλλά το οφείλουμε στους εαυτούς μας να συνεχίσουμε έτσι. Πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε μαχητικοί».

Όταν ρωτήθηκε για το γεγονός πως η ΤΣΣΚΑ μπορεί να... ρυθμίσει το τι θα γίνει στις θέσεις από κάτω της, δεδομένου πως πλέον είναι βαθμολογικά αδιάφορη, απάντησε: «Ποτέ, μα ποτέ δεν διαλέγω αντιπάλους. Όποιος πάει να το κάνει, θα το "πληρώσει" στο τέλος. Αν έχω κάποια πληροφόρηση ότι κάποιος παίκτης χρειάζεται ξεκούραση, μπορεί να ξεκουραστεί. Χωρίς, όμως, καμία στρατηγική ή στόχευση για να ρυθμίσουμε πράγματα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x