Euroleague

Ιτούδης: «Δείξαμε χαρακτήρα παρά τους τραυματισμούς»

Σε… καλό βγήκαν στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας τα προβλήματα με τις απουσίες παικτών, όπως τόνισε ο Δημήτρης Ιτούδης, δηλώνοντας παράλληλα πίστη στις ικανότητες της ομάδας του.

Αναλυτικά όλα όσα είπε ο Έλληνας προπονητής της «ομάδας του στρατού» στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου του φετινού Final Four της EuroLeague που θα διεξαχθεί στο Βελιγράδι:

Για τον ημιτελικό με την Ρεάλ Μαδρίτης και την αναμέτρηση των δύο ομάδων το '69: «Το 1969 δεν είχα γεννηθεί. Πολλοί θρύλοι, που βρίσκονται εδώ, είχαν παίξει. Τότε είχαμε νικήσει. Είναι δύο ιστορικές ομάδες. Είμαστε χαρούμενοι και ευτυχισμένοι που βρισκόμαστε εδώ».

Για τους τραυματισμούς της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στα Final Four και για τις συμβουλές που θα δώσει στον Σέρχιο Ροντρίγκεθ, όταν γνωρίζει πως η αλλαγή του, ο Λέο Βέστερμαν, είναι τραυματίας: «Ήταν κρίμα που ο Λέο δεν θα μπορέσει να είναι στο Final Four. Ήταν άτυχος. Χρειάστηκε χειρουργείο, ευτυχώς όλα πήγαν καλά. Δείξαμε χαρακτήρα. Δεν είχαμε τον Νάντο και τον Κάιλ στα πλέι οφ. Ήρθαμε πιο κοντά μεταξύ μας. Υπήρξαν παίκτες που βγήκαν μπροστά. Βοήθησαν να ξεπεράσουμε τα εμπόδια που υπήρχαν. Αυτό μας έφερε πιο κοντά, μας έκανε πιο δυνατούς. Πιστεύουμε σε αυτό που μπορούμε να κάνουμε μαζί. Με τον Σέρχιο μιλάω πολύ. Κάνει τη ρουτίνα του στο παρκέ, μένει και φεύγει τελευταίος. Δεν χρειάζεται να του πεις τι ακριβώς να κάνει. Είμαι πεπεισμένος, όπως και οι συμπαίκτες του, πως θα κάνει τη δουλειά. Στο Game 2 μας έδωσε ώθηση να έχουμε ένα εξαιρετικό ξεκίνημα».

Για το πώς νιώθει που έχει πίεση συνεχώς και για το ότι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι μεταξύ των φαβορί, αλλά όχι το Νο. 1 για το Final Four του Βελιγραδίου: «Εμείς αυτό κάνουμε. Έχουμε φιλοδοξίες ως ομάδα. Δουλεύουμε σε μια μεγάλη ομάδα. Δεν σκέφτομαι την πίεση. Θέτουμε νέους στόχους. Γινόμαστε πιο έτοιμοι για τη ζωή, όχι μόνο για το Final Four. Όταν έχουμε να κάνουμε με τα πονταρίσματα, θα μπορούσαμε να είμαστε αουτσάιντερ. Δεν θα έδινα πάνω από 25% σε κανέναν. Όταν η μπάλα είναι στον αέρα τα πονταρίσματα δεν ισχύουν».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x