Euroleague

Ιτούδης: «Οι παίκτες δεν είναι μηχανές»

Ο Δημήτρης Ιτούδης δήλωσε πως γνωρίζει και σέβεται την καταπόνηση των παικτών από το εξοντωτικό πρόγραμμα της Ευρωλίγκας.

Η ΤΣΣΚΑ έχει χτυπηθεί αρκετά από τραυματισμούς, όπως όλες οι ομάδες, λόγω του εξοντωτικού προγράμματος. Ο Δημήτρης Ιτούδης εν όψει της επίσκεψης στο Βελιγράδι για τον αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα την Πέμπτη τόνισε πως γνωρίζει το πρόβλημα και σέβεται τις ανάγκες των παικτών.

«Ερχόμαστε στο Βελιγράδι με γεμάτη αποστολή. Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στους παίκτες μου. Όταν πρόκειται για θέμα υγείας το αφήνουμε πάνω στους γιατρούς, οι οποίοι αποφασίζουν. Ο Τεόντοσιτς γύρισε και έπαιξε. Πριν από το ματς με την Μακάμπι μου είπε ότι σκέφτεται πως θα ήταν καλό αν κάνει μια μικρή παύση για να είναι σωματικά έτοιμος. Αμέσως συμφώνησα. Οι παίκτες δεν είναι μηχανές. Είναι άνθρωποι, χρειάζονται ξεκούραση και ανάκαμψη. Ποτέ δεν τους αναγκάζουμε να παίξουν. Αν κάποιος δεν αισθάνεται καλά, θα το καταλάβω», τόνισε.

Όσο για τον αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα σχολίασε: «Γνωρίζουμε πόσο επικίνδυνος είναι ο Ερυθρός Αστέρας στην έδρα του. Όμως, γνωρίζουμε καλά και τον αντίπαλό μας, έχουμε παίξει αρκετέ φορές απέναντί του. Περιμένω ένα δύσκολο παιχνίδι, με τη νίκη να πηγαίνει στην ομάδα που είναι καλύτερη και πιο ευφάνταστη. Απολαμβάνω ένα παιχνίδι σε αυτό το περιβάλλον. Η νοοτροπία των Ελλήνων και των Σέρβων είναι παρόμοια. Είμαι συνηθισμένος σε τέτοιες ατμόσφαιρες. Η ΤΣΣΚΑ όμως έχει έμπειρη ομάδα. Η ατμόσφαιρα μπορεί να συνεισφέρει στο να έχουμε ένα καλό παιχνίδι που θα θυμόμαστε για καιρό».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x