Euroleague

Ιτούδης: «Οι παίκτες μου έχουν υψηλές προσδοκίες, αλλιώς δεν θα ήταν στην ΤΣΣΚΑ»

Στην πίεση που έχει δεχτεί φέτος η ΤΣΣΚΑ αναφέρθηκε ο Δημήτρης Ιτούδης στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του τελικού της Ευρωλίγκας με την Εφές.

Την πίστη που υπάρχει στην ΤΣΣΚΑ ενόψει του τελικού της Ευρωλίγκας κόντρα στην Εφές τόνισε ο Δημήτρης Ιτούδης, σχολιάζοντας και την αμφισβήτηση που έχει δεχτεί ο ρωσικός σύλλογος.

«Είμαστε χαρούμενοι που είμαστε στον τελικό. Έχουμε τεράστιο σεβασμό για όλες τις ομάδες της Ευρωλίγκας, πόσο μάλλον για την Έφες που παίζει ένα τόσο όμορφο μπάσκετ. Το σύστημα είναι διαφορετικό. Είναι μια διαφορετική ψυχολογία, μια διαφορετική προετοιμασία. Αυτό που μετράει περισσότερο είναι το σε ποια κατάσταση είσαι ψυχολογικά. Γνωρίζουμε τον αντίπαλο. Σίγουρα θα επιμείνουμε σε κάποια σημεία, σεβόμαστε τους αντιπάλους αλλά θέλουμε να δούμε τα μειονεκτήματα και τα πλεονεκτήματα του αντιπάλου», σχολίασε αρχικά και συνέχισε: .

«Το 2016 νικήσαμε μία τουρκική ομάδα επομένως έχω 100% κόντρα σε Τούρκους σε τελικό. Δείξαμε ότι είμαστε συνεπείς και το δείξαμε σε όλη τη σεζόν. Υπήρξαν αμφιβολίες για το αν μπορούμε να τα καταφέρουμε. Το ακούγαμε. Αυτό μας έδωσε κίνητρο για να αποδείξουμε στους εαυτούς μας πως άξια είμαστε εδώ που είμαστε. Εμείς πιστεύουμε στους εαυτούς μας, επιμείναμε, οι παίκτες έμειναν ενωμένοι και νικήσαμε. Το συναίσθημα είναι ότι έχουμε φτάσει στο τέλος. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και συνεπείς. Έχουμε αντιμετωπίσει δυσκολίες και έχουμε την εμπειρία και τη γνώση».

Όσο για την πίεση που υπάρχει, τόνισε: «Η πίεση πηγαίνει μαζί με τη δουλειά. Όταν είσαι προπονητής ή παίκτης της ΤΣΣΚΑ δουλεύεις υπό πίεση. Είναι μια υπέροχη πόλη, μία εξαιρετική ομάδα και πρέπει να ανταποκρίνεσαι στις υψηλές προσδοκίες. Είμαι σίγουρος πως οι παίκτες μου έχουν υψηλές προσδοκίες, αφιερώνονται σε αυτό τον στόχο αλλιώς δεν θα ήταν στην ΤΣΣΚΑ».

Τέλος, αναφέρθηκε στην κατάσταση του Ουίλ Κλάιμπερν, λέγοντας: «Ο Κλάιμπερν θα είναι έτοιμος και ψυχολογικά και σωματικά. Δεν είναι ανησυχητικός ο τραυματισμός του».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x