Ελλάδα

Καντζούρης στον ΣΠΟΡ FM: «Ποιοτική και έξυπνη κίνηση ο Στρέλνιεκς για τον Ολυμπιακό»

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 για τον Γιάνις Στρέλνιεκς ο Ηλίας Καντζούρης, ο οποίος συνεργαζόταν τα τελευταία χρόνια με τον Λετονό γκαρντ στην Μπάμπεργκ.

Το εγκώμιο του Γιάνις Στρέλνιεκς έπλεξε ο Ηλίας Καντζούρης, μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Ο επί πολλά χρόνια συνεργάτης του Αντρέα Τρινκιέρι στην Μπάμπεργκ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Λετονό γκαρντ, τόσο για την αγωνιστική του αξία, όσο και για τον χαρακτήρα του, λέγοντας πως οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν μία ποιοτική και έξυπνη κίνηση.

Τέλος, ο Έλληνας κόουτς εμφανίστηκε χαρούμενος για τη μεγάλη ζήτηση που έχουν οι παίκτες της γερμανικής ομάδας, ενώ τόνισε πως στο νέο «χτίσιμο» που θα γίνει, η... κολόνα θα είναι ο Νίκος Ζήσης.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ηλίας Καντζούρης στους Βασίλη Παπαθεοδώρου και Άρη Ασβεστά στην εκπομπή «Αποκάλυψη Τώρα»:

Για τον Στρέλνιεκς: «Είναι πραγματικά ένας πάρα πολύ καλός παίκτης και υψηλότατου επιπέδου. Ακολούθησε όλη τη διαδικασία της ανόδου με τον σωστό τρόπο. Από τη Βέντσπιλς και στη συνέχεια στην Αγία Πετρούπολη. Μετά έπαιξε στην Ευρωλίγκα στην Μπάμπεργκ. Βελτιώθηκε σαν αθλητικής και εμπειρικά. Πιστεύω ότι το τάιμινγκ είναι πολύ καλό για να φτάσει στο υψηλότατο επίπεδο. Έχει καλά στοιχεία και είναι παίκτης ομάδας και μέσα στα αποδυτήρια. Ποιοτική και έξυπνη κίνηση από την πλευρά του Ολυμπιακού».

Για το πόσο μπορεί να ταιριάξει στον Ολυμπιακό: «Αυτό είναι καλύτερο να ρωτήσετε τους προπονητές του Ολυμπιακού. Είναι έξυπνος, οξυδερκής και μπορεί να προσαρμόζεται στις ανάγκες του παιχνιδιού με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Τον βοηθά ο χαρακτήρας του. Είναι έξυπνος και καλό παιδί. Σε ένα καλό σύστημα με μία ομάδα που η επιτυχία έρχεται, νομίζω ότι ο Γιάνις έχει θέση».

Για το αν μίλησε μαζί του κανείς από τον Ολυμπιακό: «Δεν είχα επικοινωνία. Αλλά, έχουμε παίξει τόσες φορές αντίπαλοι και επειδή είναι μικρός ο κόσμος του μπάσκετ, μπορούμε να μάθουμε πληροφορίες εύκολα. Σίγουρα, όμως δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Για κάποια άλλη πληροφορία, όπως η συμπεριφορά του, ίσως να υπήρχε άλλη πηγή. Έχει καλή νοοτροπία. Μόνο καλά πράγματα έχω να πω για τον Γιάνις».

Για το ποια είναι τα δυνατά και αδύνατα σημεία του: «Πιστεύω ότι ο Γιάνις είναι πάρα πολύ οξυδερκής μέσα στο παιχνίδι. Το κομμάτι της δημιουργίας, σε συνδυασμό με την επιθετική του απειλή, τον κάνουν πολύ δύσκολο να τον αντιμετωπίσεις. Στη δημιουργία έχει σωστές αποφάσεις σχεδόν πάντα. Τα πια δυνατά του στοιχεία είναι η εκτελεστικότητα και η δημιουργία. Αυτό δεν το έχουν πολλοί παίκτες και αυτό αποτελεί την ταυτότητά του. Όσον αφορά για κάποια αδυναμία, δεν μπορώ να βρω. Το σώμα του δεν ήταν τόσο αθλητικό παλιότερα, αλλά έχει δουλέψει και πλέον είναι πλήρης παίκτης».

Για το ποια ακριβώς είναι η θέση του: «Μπορεί να παίξει και “1” και “2”. Σε εμάς έπαιζε σαν δεύτερος δημιουργός, πίσω είτε από τον Ζήσης, είτε τον Γουοναμέικερ παλιότερα. Του αρέσει να παίζει σαν δεύτερος γκαρντ».

Για το αν μπορεί να παίξει δίπλα στον Σπανούλη και αν θα υπάρξει δυσκολία στην άμυνα: «Μπορούν να παίξουν μαζί. Είναι και οι δύο τόσο καλοί παίκτες που θα βρουν τον τρόπο να παίξουν. Και ο Γιάνις παίζει άμυνα, αλλά και ο Σπανούλης μπορεί να παίξει πολύ καλή άμυνα και δεν πιστεύω να υπάρχει αμυντικό θέμα».

Για το αν ο Στρέλνιεκς είναι ο αντι-Γκριν: «Γι’ αυτό, πρέπει να ρωτήσετε τους προπονητής του Ολυμπιακού. Μπορεί να παίξει με όλους και με τον Μάντζαρη και τον Σπανούλη. Δεν ξέρω τι έχουν στο μυαλό τους, αλλά είναι ένα παιδί που προσαρμόζεται. Σε όλα τα σχήματα μπορούσε να ανταπεξέλθει. Ο Γιάνις είναι πολύ καλός παίκτης για το πικ εν ρολ και στη δημιουργία και την εκτέλεση».

Για την αποδυνάμωση της Μπάμπεργκ το φετινό καλοκαίρι: «Είναι ο νόμος της προσφοράς και της ζήτησης. Είμαι χαρούμενος γιατί πολλά παιδιά ήρθαν και βοήθησαν την ομάδα να ανέβει επίπεδο. Κάναμε δύο καλές χρονιές στην Ευρωλίγκα και τώρα ήρθε η ώρα να το εξαργυρώσουν. Αυτό, δείχνει ότι έγινε καλή δουλειά. Σίγουρα ένας μεγάλος κύκλος κλείνει και τώρα θα πρέπει να γίνει rebuilding, με χτίσιμο από την αρχή. Θα είναι δύσκολο, αλλά αυτή είναι η δουλειά μας».

Για το αν κοιτάει η ομάδα την ελληνική αγορά: «Όλη την αγορά ψάχνουμε. Όλοι οι καλοί παίκτες θα μπουν στο μικροσκόπιό μας. Έχουμε προτεραιότητες, αλλά το κάθε βήμα θα φέρει και το επόμενο. Βάσει μπάτζετ δεν μπορούμε να πάρουμε όποιον θέλουμε, αλλά θα κάνουμε έξυπνες επιλογές».

Για τον Νίκο Ζήση: «Ο Νίκος είναι κολόνα. Όταν είναι να ξεκινήσεις για να χτίσεις ένα σπίτι, είναι πολύ σημαντικό να έχεις το πιο σταθερό τούβλο».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x