Euroleague

Και στο τέλος το... καλό στην Ευρωλίγκα

Γιώργος Μπαρτζώκας και Ζέλικο Ομπράντοβιτς μετρούν ξανά τις δυνάμεις τους απόψε (20/10, 22:00) στο θεσμό της Ευρωλίγκας, με τον αγώνα Μπαρτσελόνα-Φενέρ να ολοκληρώνει τη 2η αγωνιστική της διοργάνωσης.

Τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός Superfoods θα δίνει τη «μάχη» του με την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα, δηλαδή στις 20:00, το πρόγραμμα της Ευρωλίγκας έχει κι άλλες δύο δυνατές αναμετρήσεις την ίδια ώρα, όμως, αυτή που «κλέβει» την παράσταση είναι ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και τη Φενέρ, που κλείνει την αυλαία της 2ης αγωνιστικής.

Συγκεκριμένα, η Γαλατάσαραϊ θα υποδεχθεί τον Ερυθρό Αστέρα στο «Αμπντί Ιπεκτσί», και αυτή τη φορά θέλει τη νίκη μπροστά στον κόσμο της, μετά την ήττα (109-84) από την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη στην πρεμιέρα. Ωστόσο, η ομάδα του Βελιγραδίου δεν επιθυμεί να χάσει ξανά από τούρκικο σύλλογο, μετά την ήττα από την Νταρουσάφακα (73-70).

Επίσης, η Ζαλγκίρις, μετά την ήττα (84-76) από το «τριφύλλι» στο ΟΑΚΑ και το «ξέσπασμα» στο λιθουανικό πρωτάθλημα επί της Τζουκία, θέλει να επικρατήσει της δυνατής Μπασκόνια, που έρχεται... φορτσάτη στο πρώτο παιχνίδι στην έδρα της ομάδας του Κάουνας, για την ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Ωστόσο, το καλό μένει για το τέλος, καθώς η «σύγκρουση» που θα συγκεντρώσει όλα τα βλέμματα θα γίνει στις 22:00, ανάμεσα στον Γιώργο Μπαρτζώκα και τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, η οποία έχει έντονο το ελληνικό στοιχείο.

Η Μπαρτσελόνα θα φιλοξενήσει την Φενέρμπαχτσε, στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» και ο Έλληνας τεχνικός θα αντιμετωπίσει τους παλιούς του «μαθητές» από τον Ολυμπιακό, Κώστα Σλούκα και Πέρο Άντιτς, τη στιγμή που στους Καταλανούς αγωνίζονται οι Αλέξανδρος Βεζενκοφ και Στράτος Περπέρογλου.

Μπορεί οι δύο προπονητές να μην τέθηκαν ποτέ αντίπαλοι σε ντέρμπι «αιωνίων», καθώς όταν έφυγε ο Ζοτς από τον πάγκο των «πρασίνων», ο Μπαρτζώκας αναλάμβανε αυτόν των «ερυθρολεύκων», ωστόσο έχουν μετρήσει τις δυνάμεις τους στον ευρωπαϊκό θεσμό 4 φορές, με το σκορ να είναι 3-1 υπέρ του Σέρβου τεχνικού.

Ειδικότερα, τη σεζόν 2013-14, στη φάση των «16», ο Ολυμπιακός είχε επικρατήσει της τούρκικης ομάδας με 95-82 στο ΣΕΦ, όμως, στον επαναληπτικό ηττήθηκε με 78-74. Παρόλα αυτά, η Φενέρ είχε αποκλειστεί από τη συνέχεια του θεσμού.

Οι δύο προπονητές συναντήθηκαν ξανά πέρυσι, στην ίδια φάση, όταν ο Γιώργος Μπαρτζώκας ήταν στον πάγκο της Λοκομοτίβ Κουμπάν, με τους παίκτες του Ομπράντοβιτς να παίρνουν τη νίκη και τις δύο φορές (85-79, 52-55).

Ωστόσο, ο Έλληνας κόουτς αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα, αφού θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Χουάν Κάρλος Ναβάρο, ο οποίος είχε αποχωρήσει με ενοχλήσεις από το παιχνίδι με την Μπιλμπάο, και του Πέτερι Κόπονεν, ο οποίος είναι ακόμα σε διαδικασία ανάρρωσης από το τροχαίο που είχε, ενώ συμμετοχή του Πάου Ρίμπας είναι αμφίβολη μέχρι τελευταία στιγμή. Χαρακτηριστικά, ο Μπαρτζώκας δήλωσε πως «δε θέλω να κάνω παράπονα, αλλά οι συνθήκες μας δεν είναι οι ιδανικές. Οι τραυματισμοί μας επηρεάζουν».

Από την άλλη, οι απουσίες των Καταλανών δεν αποτελούν δικαιολογία για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο οποίος ανέφερε σε συνέντευξή του πως «είναι το πρώτο μας ματς εκτός με μία ομάδα που είναι κάθε χρόνο φαβορί για να σηκώσει το τρόπαιο», ενώ ο Κώστας Σλούκας πρόσθεσε πως «η Μπαρτσελόνα είναι μία από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Όλοι ξέρουν ότι έχουν προβλήματα με τραυματισμούς, αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι για μια ομάδα που θέλει τη δεύτερη της νίκη στο θεσμό».

Αναλυτικά το πρόγραμμα

20:00 ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Παναθηναϊκός Superfoods (ΣΠΟΡ FM 94.6, sportfm.gr, Novasports2)

20:00 Γαλατάσαραϊ - Ερυθρός Αστέρας (Novasports1)

20:00 Ζαλγκίρις Κάουνας - Μπασκόνια (Novasports3)

22:00 Μπαρτσελόνα - Φενέρμπαχτσε (Novasports3)

Επιμέλεια: Κάτια Πετροπούλου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x