Euroleague

Κάλινιτς: «Τεράστιος παίκτης ο Σπανούλης, αλλά πλέον θα πρέπει να ξεκινάει από τον πάγκο»

Με άκρως αποθεωτικά σχόλια αναφέρθηκε στους Σπανούλη και Πρίντεζη ο Νίκολα Κάλινιτς, με τον φόργουορντ της Φενέρ όμως να πιστεύει ότι πλέον ο αρχηγός του Ολυμπιακού θα πρέπει να έρχεται από τον πάγκο.

Το εγκώμιο των Βασίλη Σπανούλη και Γιώργου Πρίντεζη έπλεξε ο Νίκολα Κάλινιτς, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Σερβία και μεταξύ άλλων δήλωσε πως δεν περίμενε την πρόκριση της Ζαλγκίρις στο Final Four εις βάρος του Ολυμπιακού.

Από ‘κει και πέρα, όμως, ο φόργουορντ της Φενέρ δήλωσε πως ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων» έχει μεγαλώσει, οπότε θα πρέπει να ξεκινάει από τον πάγκο, ενώ από την άλλη τόνισε πως υπαρχηγός είναι ο αγαπημένος του Ευρωπαίος παίκτης.

Απόσπασμα από τη συνέντευξη του Νίκολα Κάλινιτς στην ιστοσελίδα «mozzartsport.com»:

Για το αν ήταν έκπληξη για εκείνον η πρόκριση της Ζαλγκίρις εις βάρος του Ολυμπιακού: «Πρέπει να το παραδεχθώ πως ναι. Ο Ολυμπιακός είναι μία πολύ έμπειρη ομάδα, πραγματικά, αλλά από την άλλη γερνάει κάθε χρόνο. Η εμπειρία έχει τον πρώτο λόγο σε τέτοια ματς, γι’ αυτό περίμενα ότι θα περάσει. Από την άλλη, είναι ωραίο να βλέπεις μία νέα ομάδα σε Final Four. Όλοι ξέρουμε την καριέρα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ως παίκτη και συνεχίζει το ίδιο ως προπονητής. Άξιζαν να βρεθούν στο Βελιγράδι».

Για το αν είναι πρόβλημα για την ομάδα η ηλικία των Σπανούλη και Πρίντεζη: «Μιλάω συχνά γι’ αυτό με τον Κώστα Σλούκα, ο οποίος παρακολουθεί τον Ολυμπιακό. Οι Σπανούλης και Πρίντεζης είναι εξαιρετικοί παίκτες. Για μένα ο Πρίντεζης, το παραδέχομαι, είναι ο αγαπημένος Ευρωπαίος παίκτης και απολαμβάνω να τον παρακολουθώ. Αλλά, από την άλλη πιστεύω ότι περνάει ο χρόνος τους. Όλα αυτά τα χρόνια είχαν τεράστιες επιτυχίες στην Ευρώπη, όμως θα πρέπει να καταλάβουν και οι δύο, γιατί είναι δύσκολο να τους το πει κάποιος, ότι θα πρέπει να αφήνουν άλλους να παίζουν περισσότερα λεπτά. Αυτό, ισχύει περισσότερο για τον Σπανούλη. Είναι ένας φανταστικός και εξαιρετικός παίκτης, αλλά είναι ένα χρόνο μεγαλύτερος ακόμη. Πιστεύω ότι πρέπει να καταλάβει ότι περνάει ο χρόνος και θα πρέπει να ξεκινάει πλέον από τον πάγκο. Από ‘κει και πέρα, είναι άλλη ιστορία το αν υπάρχει παίκτης που μπορεί να αντικαταστήσει τον Σπανούλη. Από την άλλη, ο Πρίντεζης μπορεί να ακόμη να παίξει στο τοπ επίπεδο, ειδικά με αυτό το στιλ παιχνιδιού και την εξαιρετική τεχνική που έχει».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x