Εurobasket 2015

«Καμία σύγκριση, αλλά δεν παίζουν τα ονόματα»

Ο αρχηγός της ΠΓΔΜ, Βλάντο Ιλιέφσκι, υποκλίθηκε μέσω της Web TV στην ποιότητα της Εθνικής, αλλά… προειδοποίησε πως τα ονόματα δεν παίζουν μπάσκετ. Το λιτό πολιτικό σχόλιο και ποιους παίκτες ξεχώρισε.

Στα 35 του, ο Βλάντο Ιλιέφσκι είναι η σημαία της ΠΓΔΜ και από τους λίγους παίκτες που έχουν απομείνει από το θρίαμβο του 2011, όταν ήταν τέταρτη στην Ευρώπη νικώντας στη διαδρομή ΚΑΙ την Ελλάδα.

Ο πολύπειρος πλέι μέικερ, με καριέρα σε ομάδες όπως οι Μπαρτσελόνα, Σιένα, Ρόμα, Παρτιζάν, Μπολόνια, Εφές και πλέον της Ορλαντίνα, μίλησε στη Web TV του sport-fm.gr για την πρεμιέρα του Σαββάτου.

Παραδέχτηκε πως δεν συγκρίνονται τα ρόστερ Ελλάδας και ΠΓΔΜ, ξεχώρισε τρεις παίκτες, αλλά ξεκαθάρισε πως τα ονόματα δεν παίζουν μπάσκετ και απέφυγε να δώσει πολιτικές προεκτάσεις στην αναμέτρηση.



Αναλυτικά η συνέντευξη στον Χρήστο Ρομπόλη

-Ήσουν μέλος της ΠΓΔΜ, όταν φτάσαμε στην τέταρτη θέση στην Ευρώπη. Πόσο ψηλά μπορείτε να φτάσετε σε αυτή τη διοργάνωση;
«Σίγουρα είμαστε ρεαλιστικοί ως προς τους στόχους μας. Το πρώτο που θέλουμε είναι να περάσουμε από τη φάση των ομίλων, αλλά θα είναι δύσκολο. Η ομάδα μας είναι κατά 90% νέα, πολλά παιδιά παίζουν για πρώτη φορά σε ένα Ευρωμπάσκετ. Θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε αυτό το στόχο και μετά θα δούμε».

-Το 2011 είχατε καταφέρει να νικήσετε την Ελλάδα. Είναι εφικτό να επαναλάβετε αυτή την επιτυχία στην πρεμιέρα;
«Σίγουρα θα είναι πάρα πολύ δύσκολο. Βλέποντας τις δύο ομάδες, η ελληνική ομάδα είναι πολύ δυνατή, με παίκτες που έχουν κατακτήσει τίτλους στην Ευρώπη και παίζουν στο ΝΒΑ. Δεν συγκρίνονται τα ονόματα των δύο ομάδων, αλλά δεν κερδίζουν πάντα τα ονόματα. Εμείς θα προσπαθήσουμε να παίξουμε με καρδιά, με περισσότερη ενέργεια από την ελληνική ομάδα για να είμαστε ανταγωνιστικοί. Αν δεν μπούμε στο παρκέ με περισσότερη ενέργεια από αυτούς, δεν έχουμε τύχη».

-Υποθέτω πως όλα τα περί πολιτικής στις σχέσεις των δύο χωρών μένουν έξω από αυτό το παιχνίδι…
«Ναι, φυσικά. Φυσικά».

-Αν σου ζητούσα να επιλέξεις τους 2-3 πιο επικίνδυνους παίκτες της ελληνικής ομάδας, ποιοι θα ήταν αυτοί;
«Δεν υπάρχουν αδύναμοι κρίκοι στην ελληνική ομάδα, όλοι οι παίκτες της είναι τοπ επιπέδου. Σίγουρα ο Σπανούλης είναι ο ηγέτης, ο Πρίντεζης είναι ένας έμπειρος παίκτης που έχει κερδίσει τίτλους, ενώ και ο μικρός ο-αν λέω καλά το όνομά του-Αντετοκούνμπο είναι το μέλλον της Ελλάδας».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x