Ελλάδα Α2 / Β / Γ Εθνική

Καραγιάννης στον ΣΠΟΡ FM: «Ο ΓΣ Περιστερίου είναι ένας κοιμώμενος γίγαντας»

Ως κοιμώμενο γίγαντα που ευελπιστεί να επιστρέψει το συντομότερο δυνατόν στην μεγάλη κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ χαρακτήρισε τον ΓΣ Περιστερίου, ο προπονητής της ομάδας Νίκος Καραγιάννης.

Αισιόδοξος πως ο ΓΣ Περιστερίου θα αγωνίζεται στην Α1 την επόμενη σεζόν δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο προπονητής της ομάδας, Νίκος Καραγιάννης.

Ο Έλληνας τεχνικός φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Faceball» των Τόλη Κοτζιά και Σταύρου Χονδοθύμιου όπου δεν δίστασε να αποδεχθεί το ρόλο του φαβορί ενόψει της φετινής Α2, ενώ πρόσθεσε πως το ρόστερ της ομάδας έχει πολλούς έμπειρους παίκτες με αρκετές παραστάσεις που γνωρίζουν πως είναι να κάνουν πρωταθλητισμό.

Τέλος, εξέφρασε την πίστη του πως την φετινή σεζόν ο κόσμος του Περιστερίου θα επιστρέψει στο πλευρό της ομάδας και θα αγκαλιάσει αυτή τη νέα προσπάθεια.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το αν αποδέχεται το ρόλο του φαβορί στην φετινή Α2:
«Είμαι πολλά χρόνια στην Α2. Τα ρόστερ δεν δικαιολογούνται από το μπάτζετ. Αυτό που παίζει ρόλο είναι ποιος θα εμφανιστεί πιο ομάδα και το αποδείξει στο γήπεδο. Έχουμε κάνει μία ομάδα με παιδιά που στο 95% έχουν κάνει πρωταθλητισμό. Το έχουμε ξανακάνει και στο παρελθόν. Σίγουρα είμαστε ένα από τα φαβορί και θέλουμε στο τέλος να αποδείξουμε πως κάναμε καλή δουλειά».

Για την αυριανή εκτός έδρας πρεμιέρα κόντρα στην ΑΕΛ:
«Θέλουμε να ξεκινήσουμε όσο γίνεται καλύτερα την φετινή σεζόν και να κερδίσουμε το αυριανό παιχνίδι»

Για το φετινό ρόστερ της ομάδας:
«Στο Περιστέρι υπάρχουν οι καλύτερες συνθήκες για τους αθλητές και τους προπονητές. Η ομάδα έχει κάνει μία σοβαρή επένδυση στο ρόστερ. Έχει πάρει αρκετούς έμπειρους παίκτες με αρκετές παραστάσεις. Υπάρχουν και τα νέα παιδιά που έρχονται από κάτω και μπορούν να προσφέρουν».

Για την παρουσία του κόσμου στο γήπεδο:
«Το Περιστέρι είναι ένας κοιμώμενος γίγαντας και ελπίζουμε να έχουμε περισσότερο κόσμο σε σχέση με τα τελευταία χρόνια. Αυτός ο είναι και ο στόχος μας, να γυρίσει δηλαδή ο κόσμος στο γήπεδο. Η πόλη έχει αρκετό μπασκετικό κοινό. Υπάρχει κόσμος που είναι μόνο ΓΣΠ και θεωρώ πως θα τα καταφέρουμε να τους φέρουμε κοντά μας».

Για το ποια ομάδα μπορεί να αποτελέσει τον τρίτο πόλο μετά τον Ηρακλή:
«Υπάρχει ο Χολαργός που έχει έναν καλό προπονητή με έμπειρο ρόστερ. Υπάρχει η Δοξά Λευκάδας, ο Απόλλων Πατρών. Η Καρδίτσα που έχει πάντα αρκετό κόσμο στο γήπεδο της. Θα είναι ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και όλα θα κριθούν στο γήπεδο».

Για το φετινό πρωτάθλημα της Α2:
«Υπάρχει διαφορά στην ποιότητα των ομάδων. Αυτές που προανέφερα έχουν αρκετή διαφορά από τις υπόλοιπες. Θα γίνει μάχη στα play off και στα play out. Εμείς θέλουμε να τερματήσουμε πρώτοι και να αποφύγουμε αυτή τη διαδικασία»

Για την παρουσία αθλητών προχωρημένης ηλικίας στο πρωτάθλημα της Α2:
«Καλά κάνουν και παίζουν αυτά τα παιδιά. Για να παίζουν αυτοί σημαίνει πως δεν υπάρχουν νεώτεροι αντίστοιχης ποιότητας. Κάποια νεαρά παιδιά επίσης προτιμούν να έχουν δευτερεύοντα ρόλο σε μία μεγάλη ομάδα από το να βρίσκονται σε μία ομάδα της Α2 και να παίρνουν περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Αν αυτά τα παιδιά ήταν στην Α2 θα είχαμε και καλύτερο πρωτάθλημα αλλά και τα ίδια θα είχαν μεγαλύτερη εξέλιξη».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x