Ελλάδα Α2 / Β / Γ Εθνική

Κατεβάζει ρολά η Α2

Απίθανη η συνέχιση της Α2, αφού καμία ομάδα δεν δείχνει τέτοια διάθεση.

Η επικύρωση της ΕΟΚ, που περιμένει την απόφαση της κυβέρνησης, απομένει για να κατεβάσει οριστικά ρολά για φέτος η Α2.

Οι 15 από τις 16 ομάδες της κατηγορίας (απουσίαζε ο Διαγόρας Δρυοπιδέων) συμφώνησαν σε χθεσινή τηλεδιάσκεψη πως δεν είναι δυνατό και δεν επιθυμεί κανένας να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα.

Οι ομάδες θεωρούν πως ιδανικό σενάριο θα ήταν να κέρδιζαν δύο ομάδες την άνοδο και να μην υπήρχε υποβιβασμός, ωστόσο η απόφαση δεν ανήκει σε αυτές. Υπήρξε συναίνεση, πάντως, πως ο Χαρίλαος Τρικούπης, που ήταν πρώτος και με διαφορά στη βαθμολογία, θα πρέπει να πάρει το ένα εισιτήριο, ενώ το άλλο ενδεχομένως να τεθεί υπό διεκδίκηση με μια διαδικασία που θα πρέπει να συμφωνηθεί από όσες ομάδες ενδιαφέρονται (και δεν είναι... πολλές, αφού η παρουσία στην Basket League συνεπάγεται πολύ μεγάλα έξοδα και ελάχιστα έσοδα).

Οσο για το μέλλον της Α2, που είναι οικονομικά ζοφερό, αποκλείστηκε η δημιουργία ομίλων, καθώς μετά βίας θα συμπληρωθούν οι ομάδες για να παίξουν σε μία κατηγορία, πόσω μάλλον να μοιραστούν σε δύο ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια. Θα ζητήσουν, ωστόσο, από την πολιτεία διευκολύνσεις στις μετακινήσεις για να μειωθεί το κόστος.

Τέλος, χωρίς να υπάρξει επίσημη δέσμευση, υπήρξε η συμφωνία ότι θα καταβληθεί προσπάθεια να εξοφληθούν όλα τα δεδουλευμένα σε παίκτες και προπονητές στις περιπτώσεις που υπάρχουν οφειλές, που είναι και η πλειοψηφία.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x