Ελλάδα

«Καθάρισε» τον Κολοσσό το Ρέθυμνο και περιμένει ΑΕΚ

Έχοντας τον έλεγχο σε όλη τη διάρκεια, το Ρέθυμνο νίκησε τον Κολοσσό 69-55 στο «Μελίνα Μερκούρη» και προκρίθηκε στα προημιτελικά των πλέι οφ της Α1 μπάσκετ, όπου θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ.

Το Ρέθυμνο νίκησε σχετικά άνετα 69-55 τον Κολοσσό στην Κρήτη στο τρίτο μεταξύ τους ματς για την πρώτη φάση των πλέι οφ της Α1 μπάσκετ και με 2-1 νίκες στη σειρά, προκρίθηκε στη δεύτερη φάση, όπου θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ με μειονέκτημα έδρας, με την πρόκριση να κρίνεται στις δύο νίκες και αφήνοντας τους «θαλασσί» στην έβδομη θέση της τελικής κατάταξης.

Οι παίκτες του Νίκου Βετούλα απέκτησαν ένα σαφές προβάδισμα και δεν το έχασαν ποτέ, φτάνοντας στην επικράτηση με ένα σερί στην τέταρτη περίοδο.

Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Λέμον και Γιαννόπουλος με 20 πόντους, ενώ για τους Ροδίτες ξεχώρισε ο Βασιλόπουλος με 15 πόντους.

Το ματς ήταν ντέρμπι στην αρχή της αναμέτρησης, με τον Αρνολντ να διατηρεί το προβάδισμα για τους Κρητικούς από την περιφέρεια και, μαζί με τον Λέμον, έφτασαν στο +7 τη διαφορά για την ομάδα του Νίκου Βετούλα. Ο Τάλτον έφερε το 14-7 και το 17-9 με λύσεις από τη ρακέτα το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Οι Αμερικανοί του Ρεθύμνου με σερί 5-0 ολοκλήρωσαν το ημίχρονο στο +13.

Στην αρχή της δεύτερης περιόδου, το Ρέθυμνο διατηρούσε διψήφια διαφορά, όμως ο Ρέλεφορντ πρωταγωνίστησε σε ένα σερί 6-0 από περιφέρεια και ρακέτα και μείωσε σε 24-18. Με σερί 6-0 από τους Αμερικανούς του, το Ρέθυμνο έφτασε στο +12 με λύσεις από περιφέρεια και ρακέτα σε αυτό το διάστημα. Ο Ρέντικ πρωταγωνίστησε σε ένα 7-0 σερί του Κολοσσού και οι Ροδίτες μείωσαν στο -4 και τελικά το ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο +5 για τους γηπεδούχους, που υστερούσαν, πάντως, σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες.

Ο Σαλούστρος μείωσε σε 37-35 στην αρχή της τρίτης περιόδου, όμως ο Λέμον με σερί 4-0 έφερε το 41-35 με σωστές επιλογές μέσα στη ρακέτα σε εκείνο το διάστημα. Ο Ρέντικ πρωταγωνίστησε σε ένα σερί 6-0 των «θαλασσί» που ισοφάρισαν σε 43-43, εκμεταλλευόμενοι τα καλύτερα στατιστικά τους σε δίποντα και βολές και πλέον οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι χέρι, μέχρι ένα σερί 5-0 του Ρεθύμνου να φέρει το 52-47 στην ολοκλήρωση του τριαντάλεπτου.

Στην αρχή της τέταρτης περιόδου, οι Κρητικοί διατηρούσαν ένα +5 με +7 με πρωταγωνιστές τους Λέμον και Αρνολντ. Ο Φιτζπάτρικ έφερε το 59-49, συμπληρώνοντας ένα σερί 5-0 για το Ρέθυμνο που είχε βελτιώσει σαφώς τα ποσοστά του σε δίποντα, τρίποντα και ριμπάουντ. Ο Γιαννόπουλος έφερε το 62-51 και πλέον άρχισε να επικρατεί αστοχία εκατέρωθεν και ο ρυθμός βόλευε το Ρέθυμνο, που έφτασε στο 64-51 και «καθάρισε» το ματς, με τους Κρητικούς να εκμεταλλεύονται την κατάρρευση και την απογοήτευση των Ροδιτών και να φτάνουν στο 67-51, με το ματς να ολοκληρώνεται στο 69-55.


Τα δεκάλεπτα: 22-9, 37-32, 52-47, 69-55

Ρέθυμνο (Βετούλας): Άρνολντ 14 (1), Φιτζπάτρικ 3 (1), Σάφτενααρ, Τάλτον 10 (2), Λέμον 20, Κώττας, Ραζής, Χριστοδούλου, Καμπερίδης, Παναρετάκης 2, Θεοδωρίδης, Γιαννόπουλος 20 (3)

Κολοσσός Ρόδου (Λυκογιάννης): Ρέντικ 10, Σαλούστρος 5 (1), Άχονεν 10 (2), Βασιλόπουλος 15 (1), Χολ 2, Λιάπης, Τσούκου, Γεωργαλλής, Ρέλεφορντ 4, Αγγελάκος, Παπαδάκης, Γουότσον 9


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x