Euroleague

Κέι Σι Ρίβερς στο sportfm.gr: «Ο Μάικ έδειξε ότι... το' χε»

Έχει βάλει πολλά μεγάλα σουτ και ξέρει να αναγνωρίζει ένα τέτοιο. Ο Κέι Σι Ρίβερς υποκλίθηκε μέσω του sportfm.gr στον λυτρωτή του Παναθηναϊκού, Μάικ Τζέιμς, αλλά παραδέχτηκε πως «δεν παίξαμε καλά».

Μπορεί να μην ήταν τα δικά του χέρια από τα οποία ήρθε το τρίποντο για τη νίκη του Παναθηναϊκού Superfoods επί της Ούνικς αλλά όπως είπε «σημασία έχει η σιγουριά εκείνου που παίρνει το σουτ και ο Μάικ (Τζέιμς) την είχε, ίσως κάποια στιγμή τύχει σε μένα».

Ο Κέι Σι Ρίβερς που σκόραρε χθες 13 πόντους (3τριπ. 2 διπ.) μίλησε στο sportfm.gr και παραδέχτηκε ότι: «Δεν παίξαμε καλά, αλλά η θέληση μας να κερδίσουμε μας έδωσε τη νίκη», ενώ τόνισε ότι «ενόψει πλέι οφ πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για σκληρές μάχες και παιχνίδια που τελειώνουν όπως το σημερινό (σ.σ χθεσινό) σε βοηθάνε να τεστάρεις τη συμπεριφορά σου».

Ακόμα επεσήμανε ότι είναι σημαντικό για τον Παναθηναϊκό να κάνουν ότι καλύτερο μπορούν στα επόμενα εφτά παιχνίδια της Ευρωλίγκας ώστε να πάρουν το πλεονέκτημα της έδρας για τα πλέι οφ.

Διαβάστε αναλυτικά τα όσα είπε ο Κέι Σι Ρίβερς στο sportfm.gr και τον Γρηγόρη Ποζιό:

-Ποιο ήταν το στοιχείο που σας έδωσε σήμερα τη νίκη; Ήταν η τακτική, το πάθος ή η τύχη;

«Νομίζω ήταν απλά η θέλησή μας να κερδίσουμε. Δεν παίξαμε καλά, κάναμε μια κακή αρχή και αυτό θα μπορούσε να μας κοστίσει. Η κακή μας αρχή έδωσε αυτοπεποίθηση στους αντίπαλους. Ξέρουμε ότι ομάδες που είναι χαμηλά στη βαθμολογία παίρνουν αυτοπεποίθηση όταν τους δώσεις χώρο γιατί παίζουν πιο απελευθερωμένα και χωρίς πίεση, πόσω μάλλον όταν παίζουν στην έδρα μας».

-Τι σας είπε ο προπονητής πριν από τις δύο τελευταίες φάσεις σε άμυνα και επίθεση;

«Μας είπε αυτό που λέμε πάντα ότι έπρεπε να τους σταματήσουμε για να έχουμε την ευκαιρία να κερδίσουμε το παιχνίδι. Παίξαμε ένα πολύ καλό πικ εν ρολ με τον Κρις (Σίνγκλετον) που είχε την ευκαιρία να σκοράρει και να περάσουμε μπροστά αλλά δέχτηκε το φάουλ και ισοφαρίσαμε στις βολές. Το ίδιο συνέβη και στην τελευταία φάση της άμυνας που ο Κρις έκανε την παγίδα με τον Νικ (Καλάθη), ώστε να κάνω το φάουλ στον παίκτη που θέλαμε. Υπάρχουν σκαμπανεβάσματα μέσα στη σεζόν αλλά παλέψαμε σκληρά γιατί πρέπει να κερδίζουμε»

-Τι είναι αυτό που δίνει αυτή η νίκη, με τον τρόπο που αυτή ήρθε, στην ομάδα;

«Όταν αρχίσουν τα πλέι οφ κάποιες νίκες θα είναι ακόμα πιο επιτακτικές και θα είναι δύσκολα παιχνίδια έτσι και αλλιώς. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για να μαχόμαστε σε παιχνίδια τα οποία θα τελειώνουν έτσι, εύχομαι να μην είναι πάρα πολλά. Είναι πάντα καλό να σου έχει συμβεί και να έχεις τεστάρει τη συμπεριφορά σου και να παίρνεις αυτοπεποίθηση. Ειδικά μετά από παιχνίδια όπως αυτό του τελικού του κυπέλλου που πρέπει να «κατέβεις» από εκεί που είσαι και να προετοιμαστείς για το επόμενο γκρουπ αγώνων. Εμείς έχουμε ακόμα εφτά παιχνίδια για το τέλος της σεζόν στην Ευρωλίγκα και πρέπει να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να είμαστε ψηλά στη βαθμολογία και να προσπαθήσουμε να πάρουμε το πλεονέκτημα έδρας για τα πλέι οφ».

-Θα ήθελες να σε δούμε και σένα κάποια στιγμή να δίνεις τη νίκη στον Παναθηναϊκό με buzzer bitter όπως έκανε σήμερα ο Μάικ Τζέιμς;

«(Γελάει) Δεν έχει σημασία. Ο Μάικ είχε την ευκαιρία, έδειξε σίγουρος και το έκανε. Σε τέτοιες περιπτώσεις χρειάζεται αυτοπεποίθηση και σιγουριά. Είτε το βάλεις είτε το χάσεις πρέπει να μπορείς να γυρίσεις σπίτι σου να κοιτάξεις τον καθρέφτη σου και να ξέρεις ότι έχεις τη σιγουριά να πάρεις ένα τελευταίο σουτ. Ο Μάικ έκανε αυτό που έπρεπε και ήρθε η νίκη, εξάλλου στο μπάσκετ μετράει η θέληση. Ίσως κάποια στιγμή να τύχει να είμαι εγώ».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x