Εurobasket 2015

Κλάματα για Σπανούλη, ερωτηματικά για τους υπόλοιπους

Κλίμα συγκίνησης και απόδειξη του οικογενειακού κλίματος στην Εθνική μετά το «αντίο» του Σπανούλη. Κλάματα στα αποδυτήρια. Οι σκέψεις των άλλων παλιοσειρών και το μέλλον του Κατσικάρη.

Έντονα συγκινησιακά φορτισμένο ήταν το κλίμα μετά τη νίκη της Εθνικής επί της Λετονίας και τον επίλογο του Ευρωμπάσκετ. Ο Βασίλης Σπανούλης ανακοίνωσε πρώτα στην τηλεόραση και εν συνεχεία στη μικτή ζώνη βουρκωμένος την απόφασή του να μην αγωνιστεί ξανά με το εθνόσημο.

Φεύγοντας για τα αποδυτήρια δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του. Όταν έφτασε ενώπιον όλης της ομάδας, ανακοίνωσε την απόφασή του και στους συμπαίκτες του. Οι περισσότεροι το περίμεναν, ίσως κάποιοι και να το ήξεραν, αλλά όλοι τους δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους, με πρώτο τον κολλητό και κουμπάρο του, Νίκο Ζήση. Για αρκετή ώρα υπήρχαν κλάματα συγκίνησης από τους διεθνείς, δείγμα της εκτίμησης στον Λαρισαίο γκαρντ για την προσφορά του, αλλά και του πόσο καλό ήταν το κλίμα στην ομάδα, ακόμη και μετά από μια αχώνευτη ήττα.

Η επόμενη μέρα βρίσκει την Εθνική σίγουρα χωρίς τον Βασίλη Σπανούλη. Όσο για τους άλλους δύο «αρχηγούς», ο Νίκος Ζήσης και ο Γιάννης Μπουρούσης φαίνεται πως ακόμη δεν έχουν αποφασίσει. Η αλήθεια είναι πως δεν απέχουν πολύ από την απόφαση να πουν το «αντίο», αλλά όντας κι έναν χρόνο μικρότεροι από τον Kill Bill το σκέφτονται. Αν το ερχόμενο καλοκαίρι περιλάμβανε ένα ακόμη Ευρωμπάσκετ ή Μουντομπάσκετ, θα θεωρούσαμε μάλλον δεδομένο το τέλος και για εκείνους, ωστόσο το δέλεαρ της συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι μεγάλο και ενδεχόμενη διεξαγωγή ενός εκ των τριών Προολυμπιακών Τουρνουά στην Ελλάδα ίσως να τους κρατήσει για ένα τελευταίο καλοκαίρι στην «επίσημη αγαπημένη». Πληροφορίες, πάντως, αναφέρουν πως το πιθανότερο είναι να μην αγωνιστεί ξανά στην Εθνική ο Κώστας Καϊμακόγλου.

Όσο για τον Φώτη Κατσικάρη, τα πάντα είναι ρευστά. Το συμβόλαιό του ήταν για 2+1 χρόνια, αυτή τη στιγμή η παραμονή του συγκεντρώνει λιγότερες πιθανότητες από την αποχώρησή του και σαφέστερη εικόνα θα υπάρχει το επόμενο διάστημα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x