Ελλάδα Α2 / Β / Γ Εθνική

Κλαρκ: «Έτοιμοι για μια τρελή χρονιά στο Περιστέρι που στο τέλος θα είμαστε πρωταθλητές»

Την πρώτη του συνέντευξη παραχώρησε το μεγάλο μεταγραφικό απόκτημα του Περιστερίου, Κίκι Κλαρκ, που αναφέρθηκε στο κλίμα που έχει συναντήσει και στους στόχους της ομάδας.

Αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες μεταγραφές στα χρονικά –αν όχι τη μεγαλύτερη- της Α2, κίνηση με την οποία το Περιστέρι οριοθέτησε τους ξεκάθαρους στόχους του για την άνοδό του στην Α1.

Ο λόγος για τον Κίκι Κλαρκ, που στα 33 του χρόνια, θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην Α2, αλλά όπως δήλωσε στην επίσημη σελίδα του ΓΣ Περιστερίου, είναι για τον ίδιο μια μεγάλη ευκαιρία να αγωνιστεί σε έναν τόσο ιστορικό σύλλογο, ενώ ξεκαθάρισε τους στόχους για τη σεζόν που έρχεται, που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά η συνέντευξή του στο gsperisteri.gr:

O Κέιντρεν, ΚιΚι, Κλαρκ αποτέλεσε το κερασάκι στην τούρτα των σπουδαίων μεταγραφών που πραγματοποίησε φέτος το καλοκαίρι o Γυμναστικός Σύλλογος Περιστερίου με στόχο να επιστρέψει η ομάδα εκεί που ανήκει. Στην πρώτη τη τάξει κατηγορία.

Ο 33χρονος πόιντ γκαρντ είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα ξένων παικτών που αγωνίζονται φέτος στην χώρα μας και φυσικά προσδίδει λάμψη με την παρουσία του, όχι μόνο στον ΓΣΠ αλλά και στο πρωτάθλημα της Α2 γενικότερα.

Ο ΚιΚι Κλαρκ… κουβαλά μια σπουδαία καριέρα από την εποχή που αγωνιζόταν στο ΝCAA. Πρόκειται για έναν χαρισματικό σκόρερ, που είναι απόφοιτος του Κολεγίου «Saint Peter’s» (2002-2006), με την φανέλα του οποίου αναδείχθηκε δυο συνεχόμενες χρονιές πρώτος σκόρερ στο ΝCAA (2004, 2005), γινόμενος έτσι ένας από τους θρύλους του κολεγιακού μπάσκετ στις ΗΠΑ.

Ανάλογα ήταν τα επιτεύγματα του και στο ελληνικό πρωτάθλημα, καθώς κατέκτησε τον τίτλο του πρώτου σκόρερ της λίγκας επίσης δυο φορές το 2007, όντας παίκτης του Αιγάλεω και το 2009, φορώντας τα κίτρινα του Άρη.

Τέλος, είναι ο τελευταίος παίκτης που κατάφερε να ξεπεράσει το φράγμα των 50 πόντων σε αγώνα της Α1, καθώς στις 18/10/2006 σκόραρε 51 πόντους (8/10διπ., 9/11τριπ., 8/8βολ.) στον αγώνα Αιγάλεω-Λάρισα, ενώ είχε σπουδαία παρουσία τόσο στο ιταλικό πρωτάθλημα, όσο και σε αυτά της Γαλλίας και Τουρκίας.

Ο πολύπειρος πλέι μέικερ μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα (gsperisteri.gr) της ομάδας μας, παραχωρώντας την πρώτη του συνέντευξη ως μέλος της οικογένειας του Γυμναστικού Συλλόγου Περιστερίου.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο πολύπειρος Αμερικανός…

Για τις πρώτες του εντυπώσεις ως παίκτης του ΓΣΠ:

«Είναι για μένα μια εξαιρετική ευκαιρία να αγωνιστώ για λογαριασμό ενός ιστορικού Συλλόγου, όπως είναι το Περιστέρι. Έχει μεγάλη ιστορία αυτή η ομάδα την οποία θυμάμαι από την εποχή που είχα παίξει εδώ ως αντίπαλος με τον Άρη.

Είναι υπέροχο να βρίσκεσαι σε μια ομάδα που είναι σαν μια μεγάλη οικογένεια. Όλοι με υποδέχτηκαν με υπέροχο τρόπο και είχαν μια ανοικτή αγκαλιά για μένα και σίγουρα θέλω να την βοηθήσω να πετύχει. Είναι μια καταπληκτική ομάδα για να είσαι μέλος της.

Αγωνιστικά, έχουμε ένα σύνολο πολύ ποιοτικό που συνδυάζει και την εμπειρία, αλλά και τον ενθουσιασμό. Όλοι οι συμπαίκτες μου είναι ικανοί να παίξουν σε υψηλό επίπεδο, πολλοί από αυτούς το έχουν πράξει ήδη αγωνιζόμενοι στην Α1 και είναι ικανοί να προσφέρουν το ίδιο αποτελεσματικά σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού και να αποδώσουν, πραγματικά, πολύ καλό μπάσκετ.

Έχουμε πολλές επιλογές σε κάθε θέση και το πιο σημαντικό, που έχω δει μέχρι τώρα είναι ότι σε κάθε αλλαγή που κάνουμε δεν υπάρχει διαφοροποίηση στην εικόνα μας, δεν «χάνουμε» τίποτα ως ομάδα γιατί αυτός που μπαίνει είναι εξίσου καλός με αυτόν που αντικαθιστά κι αυτό είναι, ίσως, το πιο μεγάλο μας προσόν και κάνει την ομάδα ακόμα πιο δυνατή.

Έτσι, θα είναι πολύ δύσκολο για κάθε αντίπαλο να μας αντιμετωπίσει, καθώς έχουμε τουλάχιστον δυο ισότιμες επιλογές σε κάθε θέση και παίκτες, που εκτός από ταλέντο και εμπειρία διαθέτουν υψηλό μπασκετικό IQ, αθλητικότητα και δύναμη».


Για την μέχρι τώρα πορεία της προετοιμασίας:

«Έχουμε παίξει κάποια φιλικά και δουλεύουμε πραγματικά σκληρά στις προπονήσεις. Αντιμετωπίζοντας το Λαύριο και την Κύμη στο τουρνουά «Θανάσης Χριστοφόρου» είχαμε την δυνατότητα να τσεκάρουμε τις δυνάμεις μας απέναντι σε αντιπάλους που αγωνίζονται στην Α1.

Σίγουρα για μια ομάδα της δεύτερης κατηγορίας όταν αγωνίζεται κόντρα σε ομάδες από την πρώτη κατηγορία υπάρχει πάντα μεγαλύτερο κίνητρο και ειδικά για μας που είμαστε ένα σύνολο που νοιώθουμε ότι ανήκουμε στο μεγαλύτερο επίπεδο κι αυτό θέλαμε να το δείξουμε στο παρκέ. Κι όντως το καταφέραμε, κάνοντας εξαιρετική δουλειά και δείχνοντας το τι είμαστε ικανοί να κάνουμε φέτος, αρκεί να είμαστε υγιείς και να συνεχίσουμε να δουλεύουμε με την ίδια θέληση.

Από την άλλη, δεν πρέπει να επαναπαυτούμε σε αυτές τις δυο νίκες, να πέσουμε δηλαδή σε αυτή την παγίδα. Χρειάζεται να επισημάνουμε τα λάθη μας και να προσπαθήσουμε να τα βελτιώσουμε και ταυτόχρονα να χτίσουμε πάνω στο τι κάναμε σωστά, προσπαθώντας να το κάνουμε τέλεια. Οι λεπτομέρειες είναι αυτές που κάνουν τους πρωταθλητές να ξεχωρίζουν από τις απλά καλές ομάδες, γι αυτό κι εμείς ακόμα και πράγματα που κάνουμε καλά πρέπει να τα κάνουμε… καλύτερα».


Για το αν αισθάνεται ο ηγέτης αυτής της ομάδας:

«Σε κάθε ομάδα που πηγαίνω ή έχω αγωνιστεί αισθάνομαι ότι είμαι ο ηγέτης, όχι όμως με την κακή έννοια του όρου. Ξέρω πώς να πλησιάσω τους συμπαίκτες μου, πώς να συμπεριφερθώ, έχω σεβασμό γι αυτούς και τους προπονητές μου και γνωρίζω πολύ καλά την ποιότητα μου και το τι μπορώ να βγάλω μέσα στο γήπεδο.

Για μένα δεν έχει σημασία είτε παίζεις στην πρώτη κατηγορία, είτε στην δεύτερη, αυτό που πραγματικά αξίζει είναι η εικόνα σου στο παρκέ.

Είσαι αυτός που είσαι κι όταν η ομάδα με χρειαστεί θα είμαι εκεί παρών για να βγω μπροστά σε κάθε δύσκολη κατάσταση. Άλλωστε αυτό που προέχει για όλους μας είναι η ομάδα να κερδίζει κι εγώ θέλω και μπορώ να την βοηθήσω σε όλους τους τομείς, αυτή είναι η δουλειά μου κι αυτό θέλω να κάνω και για το Περιστέρι.

Είμαστε πολύ χαρούμενος που έχω τόσο καλούς συμπαίκτες κι ένα από τα μυστικά αυτής της ομάδας είναι ότι καταλαβαινόμαστε άριστα μέσα στο γήπεδο και υπάρχει αλληλοσεβασμός και αλληλοεκτίμηση».


Για τις ενδεχόμενες δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίσει, παίζοντας στην Α2 και έχοντας απέναντι του αντιπάλους, οι οποίοι, ενδεχομένων, να τον παίξουν και «βρώμικα»:

«Αυτή είναι η ιστορία όλης μου της ζωής! Από τότε που ήμουν μικρό παιδί στο σχολείο ή στα “play ground” της Νέας Υόρκης και μετά στο Γυμνάσιο και στο κολέγιο πάντα υπήρχε κάτι… Όλοι ήξεραν ότι μπορώ να σκοράρω έβλεπαν την σωματοδομή μου και προσπαθούσαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να με βγάλουν εκτός παιχνιδιού, κυρίως με την δύναμη τους.

Όμως, στο τέλος της ημέρας τα είχα καταφέρει κι αυτό γιατί πιστεύω ότι έχω κάτι που πολλοί δεν διαθέτουν. Έχω πολλή… καρδιά! Δεν έχει σημασία το τι κάνεις και με ποιο τρόπο. Έχω βρεθεί αντιμέτωπος με πάρα πολλούς παίκτες, οι περισσότεροι ήταν πιο δυνατοί από μένα. Επίσης αρκετοί με έπαιξαν «βρώμικα», αλλά όταν βλέπω να με αντιμετωπίζουν σκληρά πάω πιο δυνατά κι είμαι πάντα έτοιμος για να αντιμετωπίσω ανάλογες καταστάσεις».

Για τον Αλφόνσο Φορντ, που η φανέλα του υπάρχει στην οροφή του «Α. Παπανδρέου»:

«Σίγουρα, ερχόμενος εδώ γνώριζα ότι την φανέλα αυτής της ομάδας έχουν φορέσει αρκετοί σπουδαίοι παίκτες και ξεχωρίζω τον Αλφόνσο Φορντ. Έναν υπέροχο αθλητή, αλλά και άνθρωπο. Το να… γεμίσεις τα παπούτσια ενός τέτοιου παίκτη είναι χωρίς αμφιβολία κάτι πάρα πολύ δύσκολο.

Εγώ από την πλευρά μου, θέλω να πω ότι θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ σε κάθε προπόνηση και σε κάθε αγώνα, όπου η ομάδα με χρειάζεται για να την βοηθήσω να κατακτήσει νίκες. Αυτό δεν σημαίνει μόνο να σκοράρω πολλούς πόντους, αλλά και να παίξω άμυνα ή να αξιοποιήσω τους συμπαίκτες μου.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι έχω υψηλό κίνητρο κι ελπίζω στο τέλος της φετινής σεζόν να έχω καταφέρει να αποκτήσω μια μικρή θέση στην καρδιά των οπαδών μας».


Για το πόσο δύσκολο είναι γι αυτόν να αφήνει την οικογένεια του κάθε χρόνο για έρθει στην Ευρώπη να παίξει μπάσκετ:

«Δεν θα πω ότι είναι εύκολο. Οκ είμαι επαγγελματίας αλλά σε κάθε άνθρωπο υπάρχει κι η… ανθρώπινη πλευρά του χαρακτήρα του κι όχι μόνο η δουλειά του.

Σίγουρα μου λείπει η οικογένεια μου, αλλά πρέπει να είσαι δυνατός σαν άνθρωπος και να συνειδητοποιείς, κάθε φορά που πας σε μια ομάδα με διαφορετική φιλοσοφία και σε μια χώρα με διαφορετική κουλτούρα, γιατί έχει πάρει αυτήν την απόφαση και να την υποστηρίζεις.

Για μένα υπάρχει πάντα το κίνητρο να είμαι όσο καλύτερος μπορώ παίζοντας μπάσκετ και είμαι από την φύση μου ανταγωνιστικός. Φυσικά, έχω την δυνατότητα μέσα από το μπάσκετ να βοηθήσω οικονομικά και την οικογένεια μου, κάνοντας παράλληλα κάτι που αγαπώ κι αυτό είναι εξίσου σημαντικό».


Για το συμβάν που τον έχει «σημαδέψει» κι αποδείχτηκε κομβικό για την καριέρα του:

«Όταν ήμουν στην πρώτη χρονιά κολέγιο έχασα τον καλύτερο μου φίλο. Αυτό ήταν το μεγαλύτερο σοκ για μένα γιατί δεν ήταν ένα απλός φίλος μου, αλλά, παρόλο που είχαμε την ίδια ηλικία, θα τον χαρακτήρα ως τον μεγάλο μου αδερφό.

Ήταν εκεί πάντα για να με στηρίζει και να με βοηθάει να σηκωθώ όταν έπεφτα κάτω. Με έσπρωχνε στο να γίνομαι καλύτερος ήταν αυτός που πίστευε πιο πολύ ακόμα κι από τον ίδιο μου τον εαυτό στις δυνατότητες μου και θα αποτελεί για πάντα έμπνευσή για μένα».


Τέλος, ο ΚιΚι Κλαρκ έστειλε το μήνυμα του στους φιλάθλους της ομάδας μας:

«Η φετινή σεζόν θα είναι μακρά και δύσκολη. Η ομάδα, είναι φυσιολογικό, να έχει τα “πάνω” και τα “κάτω” της. Ωστόσο εσείς δεν πρέπει να χάσετε την πίστη σας και την αγάπη σας για την ομάδα και να είστε εδώ να μας στηρίζετε καθόλη την διάρκεια της χρονιάς.

Εμείς να είστε σίγουροι ότι θα μπαίνουμε σε κάθε ματς για να δώσουμε το 100% έτσι ώστε να καταφέρουμε να κάνουμε το Περιστέρι ξανά μεγάλο και να επιστρέψει στην Α1.

Να είστε έτοιμοι για μια μεγάλη και… τρελή χρονιά, εμείς περιμένουμε την υποστήριξη σας και να κάνετε, πραγματικά, υπέροχα πράγματα και στο τέλος της… ημέρας να είμαστε όλοι μαζί ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ!»

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x