Ελλάδα

Κληρώνει για Α2 με Ολυμπιακό, ενδιαφέρον στο Κύπελλο

Στις 12:00 οι κληρώσεις των εθνικών πρωταθλημάτων και Κυπέλλων μπάσκετ.

Η κλήρωση για τις εθνικές κατηγορίες μπάσκετ πραγματοποιείται το μεσημέρι (12:00) σε κεντρικό ξενοδοχείο. Η συμμετοχή του Ολυμπιακού στην Α2 δίνει έναν διαφορετικό τόνο, καθώς οι «ερυθρόλευκοι», μετά την αποχώρησή τους από τους αγώνες με τον Παναθηναϊκό θα αγωνιστούν στη δεύτερη κατηγορία και όπως έχουν προαναγγείλει θα το κάνουν με διαφορετικό όνομα και έμβλημα έχοντας έδρα το βοηθητικό του ΣΕΦ.

Πάντως στην κληρωτίδα σήμερα οι Πειραιώτες θα μπουν ως Ολυμπιακός μαζί με Καρδίτσα, Χαρίλαο Τρικούπη, Διαγόρα Δρυοπιδέων, Ιπποκράτη Κω, Αμύντα, Ψυχικό, Απόλλωνα Πάτρας, Οίακα Ναυπλίου, Ανατόλια, Δάφνη Δαφνίου, Ελευθερούπολη, Τρίτωνα , Αγρίνιο και έναν εκ των Κοροίβου Αμαλιάδας και Ερμή Αγιάς. Κι αυτό γιατί πιθανώς και μέσα στη μέρα αναμένεται η απόφαση της πενταμελούς επιτροπής (τρία μέλη ΕΟΚ, δύο ΕΣΑΚΕ) για το ποιος από τους Κόροιβο Αμαλιάδας και Ερμή Αγιάς θα καλύψει το τελευταίο κενό στην Α1, με φαβορί τους Λαρισαίους. Σημειώνεται πως ο Ολυμπιακός, που έχει δικαίωμα χρησιμοποίησης μόνο ενός ξένου κι αυτός πρέπει να είναι κοινοτικός (με φαβορί τον Ποκουσέφσκι) θα αρχίσει τη σεζόν με -6, όπως προβλέπεται μετά την τιμωρία του, ενώ υπενθυμίζεται πως από την Α2 ανεβαίνουν στην Basket League απευθείας ο πρώτος και μία ακόμη ομάδα με playoffs στις θέσεις 2-5.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνει και η κλήρωση του Κυπέλλου, που αρχίζει στις 18 Σεπτεμβρίου με τη συμμετοχή των ομάδων της Β’ Εθνικής, αλλά στην αμέσως επόμενη φάση (22/9) παίζουν και οι ομάδες της Α2, συνεπώς και ο Ολυμπιακός. Οι οκτώ ομάδες (Α2 ή Β’ Εθνικής) που θα επιβιώσουν από τους τρεις πρώτους γύρους θα συναντήσουν στους «16» τις οκτώ ομάδες που έμειναν εκτός playoffs της Basket League την περασμένη σεζόν, δηλαδή Κολοσσό, Άρη, Ρέθυμνο, Πανιώνιο, Λαύριο, Ιωνικό Νίκαιας, Ηρακλή και Ερμή Αγιάς ή Κόροιβο Αμαλιάδας. Από τους αγώνες που θα γίνουν 2, 16 και 30 Οκτωβρίου θα προκύψουν δύο ομάδες που θα συνεχίσουν στα προημιτελικά, με τη συμμετοχή των έξι πρώτων της περσινής Α1, δηλαδή Παναθηναϊκό, Προμηθέα, ΑΕΚ, Περιστέρι, ΠΑΟΚ και Ήφαιστο Λήμνου. Τα προημιτελικά θα γίνουν 10 Νοεμβρίου, τα ημιτελικά 12 Φεβρουαρίου και ο τελικός στις 16 του ίδιου μήνα σε γήπεδο που θα αποφασιστεί.

Σημειώνεται πως όλα τα παιχνίδια είναι νοκ άουτ και σε περίπτωση που στο ζευγάρι αναμετρώνται ομάδες από διαφορετικές κατηγορίες, πάντα γηπεδούχος είναι αυτή της μικρότερης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x