Εν μέσω εγχώριας ταλαιπωρίας για τα όσα συμβαίνουν στο πρωτάθλημα με τους «αιώνιους», η καρδιά του ελληνικού μπάσκετ χτυπά σήμερα στη Σενζέν. Εκεί στην στις 12:30 (ΕΡΤ SPORTS) πραγματοποιείται η κλήρωση για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας, που θα διεξαχθεί από τις 31 Αυγούστου μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου.

Η Ελλάδα θα είναι επικεφαλής ομίλου, καθώς βρίσκεται στην όγδοη θέση της παγκόσμιας κατάταξης. Οι 32 ομάδες θα χωριστούν σε οκτώ ομίλους με τέσσερις ομάδες ο καθένας, ενώ οι δύο πρώτες ομάδες κάθε γκρουπ περνούν στους «16» όπου θα σχηματιστούν ξανά όμιλοι.

Για τις ανάγκες της κλήρωσης οι ομάδες χωρίστηκαν σε οκτώ pots των τεσσάρων ομάδων, βάσει της θέσης τους στο ranking αλλά και έτσι ώστε να μην βρεθούν στον ίδιο όμιλο πολλές ομάδες από την ίδια ήπειρο. Στο πρώτο βρίσκεται η οικοδέσποινα Κίνα μαζί με ΗΠΑ, Ισπανία και Γαλλία, ενώ η Ελλάδα είναι στο δεύτερο μαζί με Σερβία, Αργεντινή και Λιθουανία. Αναλυτικά τα pots:

Pot 1: Κίνα, ΗΠΑ, Ισπανία, Γαλλία
Pot 2: Σερβία, Αργεντινή, Λιθουανία, Ελλάδα
Pot 3: Ρωσία, Αυστραλία, Βραζιλία, Ιταλία
Pot 4: Πουέρτο Ρίκο, Τουρκία, Δομινικανή Δημοκρατία, Βενεζουέλα
Pot 5: Γερμανία, Τσεχία, Πολωνία, Ιράν
Pot 6: Καναδάς, Μαυροβούνιο, Φιλιππίνες, Κορέα
Pot 7: Νιγηρία, Σενεγάλη, Νέα Ζηλανδία, Ανγκόλα
Pot 8: Ιαπωνία, Ιορδανία, Τυνησία, Ακτή Ελεφαντοστού.

Έγινε μια αλλαγή προκειμένου να αποφευχθεί η παρουσία δύο ομάδων από τη ζώνη της Αμερικής στον ίδιο όμιλο. Η Δομινικανή Δημοκρατία, το Πουέρτο Ρίκο, οι ΗΠΑ και η Βενεζουέλα θα κληρωθούν στους ομίλους A, C, Ε και G, με τον Καναδά να μεταφέρεται στο Pot 6 αλλάζοντας θέση με το Ιράν.

Οι ομάδες που είναι στο Pot 1, 4, 5 και 8 θα βρεθούν στους ομίλους Α, C, E και G, ενώ οι ομάδες που είναι στο Pot 2 (όπου βρίσκεται η Ελλάδα), 3, 6 και 7 στους ομίλους B, D, F και H.

Όσον αφορά στο πώς διασταυρώνονται οι όμιλοι για τους «16», ο A «ενώνεται» με τον B, ο C με τον D, ο Ε με τον F και ο G με τον H.

Η Κίνα θα βρίσκεται σίγουρα στον Α Όμιλο, που θα φιλοξενηθεί στο Πεκίνο, ενώ οι ΗΠΑ στον Ε Όμιλο, που θα γίνει στη Σανγκάη. Οι αγώνες του Β Ομίλου θα γίνουν στη Βουχάν, του C στην Γκουανγκζού, του D στη Φοσάν, του F στη Ναντζίνγκ, του G στη Σενζέν και του H στην Ντονγκουάν.

Ειδικότερα για την Ελλάδα, θα παίξει στην πρώτη φάση σε μια από τις πόλεις Βουχάν, Φοσάν, Ναντζίν και Ντονγκουάν. Από το Pot 3 θα αντιμετωπίσει μία από τις Ρωσία, Αυστραλία, Βραζιλία και Ιταλία, από το Pot 6 μία από τις Καναδά, Μαυροβούνιο, Φιλιππίνες και Κορέα και από το Pot 7 μια από τις Νιγηρία, Σενεγάλη, Νέα Ζηλανδία και Ανγκόλα.

Αποδοχή Cookies
Το site sport-fm.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ