Ελλάδα

Κονιαρης στον ΣΠΟΡ FM: «Φοβερό το κλίμα, ο Γιάννης είναι παιδί της παρέας»

Ο Αντώνης Κόνιαρης δηλώνει ευτυχής για τη συμμετοχή στην προετοιμασία της Εθνικής για το Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά και εντυπωσιασμένος από τον προσιτό Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Ικανή για μεγάλα πράγματα θεωρεί την Εθνική στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας ο Αντώνης Κόνιαρης, όπως τόνισε στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Ο 22χρονος γκαρντ απολαμβάνει και μόνο τη συμμετοχή του στις προπονήσεις και αναφέρεται στη συνύπαρξή του με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στις προπονήσεις δηλώνοντας εντυπωσιασμένος από το πόσο προσιτός είναι ο MVP του ΝΒΑ.

Επίσης χαρακτηρίζει πρόκληση τη μετακίνηση στον Ολυμπιακό, αλλά υπενθυμίζει πως χρονικά προέχει αυτή της Εθνικής.

Αναλυτικά, ο Αντώνης Κόνιαρης μίλησε στον Χρήστο Ρομπόλη για:

-την «προαγωγή» του στην Εθνική Ανδρών: «Είναι μια δικαίωση. Το επίπεδο είναι διαφορετικό, αλλά από παιδί ονειρεύομαι να παίξω στην Εθνική Ανδρών και το γεγονός ότι κατάφερα να είμαι στη συγκεκριμένη ομάδα, που έχει αστέρες, παίκτες πολύ έμπειρους που παίζουν σε μεγάλα πρωταθλήματα, είναι πολύ σημαντικό για μένα. Έστω κι ότι είμαι παρών στην προεπιλογή και στις προπονήσεις είναι μεγάλη υπόθεση».

-το υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού στα γκαρντ: «Είναι ωραίο να έχεις αυτούς τους συμπαίκτες. Δίπλα στους καλύτερους γίνεσαι κι εσύ καλύτερος. Σε κάνουν να θες να δουλεύεις όλο και πιο σκληρά για να βελτιώνεσαι δίπλα τους».

-τις βλέψεις της Εθνικής στην Κίνα: «Όσες φορές έχουμε πει για μετάλλια και μεγάλες βλέψεις δεν μας έχει βγει σε καλό. Πάμε βήμα-βήμα. Το καλό με αυτή την ομάδα είναι πως διαθέτει παιδιά που πέρα από ποιότητα, έχουν εμπειρία, έχουν κατακτήσει τίτλους και έχουμε χημεία μεταξύ μας. Ξέρουν τον τρόπο, οπότε πάμε ένα παιχνίδι κάθε φορά και μπορούμε να καταφέρουμε πολλά».

-τη συνεργασία με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Στην αρχή ήμουν λίγο συγκρατημένος. Έλεγα ‘είναι ο MVP του ΝΒΑ, πρέπει να είσαι πολύ σοβαρός’. Όμως ο Γιάννης λειτουργεί σαν να μην είναι... κανένας. Από την πρώτη στιγμή που τον γνωρίζεις σε κάνει να τον αντιμετωπίζεις σαν έναν απλό παίκτη. Είναι ένα παιδί της παρέας, δεν έχει αλλάξει τίποτα επειδή είναι ο MVP του ΝΒΑ. Γενικά το κλίμα είναι εξαιρετικό, όλα τα παιδιά παρότι έχουν κάνει μεγάλη καριέρα είναι πολύ προσιτά. Το ίδιο ίσχυε και στα παράθυρα με τον Μπουρούση και τον Βασιλόπουλο. Υπάρχει πολύ καλή χημεία στην ομάδα».

-τις προκλήσεις που έχει μπροστά του με την καθιέρωση στην Εθνική και τη μεταγραφή στον Ολυμπιακό: «Αυτή τη στιγμή έχω προσηλωθεί στην Εθνική. Έχω υπογράψει στον Ολυμπιακό, αλλά ακόμη δεν έχω ενσωματωθεί στην ομάδα. Η πρόκληση αυτή είναι για το μέλλον. Για την ώρα έχω εστιάσει στην προετοιμασία της Εθνικής και στο να προσπαθήσω, αν γίνεται, να είμαι στην τελική δωδεκάδα για το Παγκόσμιο Κύπελλο».

-την επιστροφή στο Ηράκλειο (για τα πρώτα φιλικά της Εθνικής) όπου κατέκτησε το Ευρωπαϊκό με την U20: «Το γήπεδο αυτό μου ξυπνά τρομερές αναμνήσεις. Θέλω να γυρνάω πίσω και να ξαναζώ τη στιγμή που κερδίζουμε το Ευρωπαϊκό. Όμως αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Τώρα με την Ανδρών πιστεύω πως θα είναι ακόμη πιο ωραία».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x