Euroleague

Κόπονεν στο sport-fm.gr: «Δυνατοί Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός - Μπορεί playoffs με Μπαρτζώκα»

Σε δηλώσεις του στο sport-fm.gr, ο Πετέρι Κόπονεν στάθηκε στη δυναμική των ελληνικών ομάδων της Ευρωλίγκας, ενώ εξέφρασε την άποψή του ότι ο ερχομός του Γιώργου Μπαρτζώκα θα βοηθήσει τον Ολυμπιακό.

Με τα καλύτερα λόγια για τους Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, μίλησε στο sport-fm.gr ο γκαρντ της Μπάγερν Μονάχου Πετέρι Κόπονεν, αναφέροντας ότι στα παιχνίδια απέναντι στο γερμανικό σύλλογο οι «αιώνιοι» έδειξαν εξαιρετικό αγωνιστικό πρόσωπο.

Μετά την νίκη του Ολυμπιακού με 89-72 απέναντι στους Βαυαρούς για την 20η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, ο 31χρονος Φινλανδός ανέφερε πως η καθίζηση της ομάδας του στα τελευταία δεκάλεπτα των αναμετρήσεων της είναι αυτή που τις κόστισε την ήττα και στα δυο ματς της «διαβολοβδομάδας» που μόλις ολοκληρώθηκε.

Όσον αφορά την έλευση του Γιώργου Μπαρτζώκα στην τεχνική ηγεσία των Πειραιωτών τόνισε ότι θα τους βοηθήσει να πετύχουν την είσοδο στα playoffs, ενώ σχετικά με τους στόχους της Μπάγερν σχολίασε ότι το επόμενο παιχνίδι κόντρα στην Μακάμπι αποτελεί «τελικό».

Αναλυτικά όσα είπε ο Πετέρι Κόπονεν στον Χρήστο Κατριμουστάκη:

Για το τι οδήγησε στην ήττα από τους «ερυθρόλευκους» στο ΣΕΦ: «Με τον Παναθηναϊκό ενώ τα πηγαίναμε καλά, χάσαμε την επαφή με το σκορ στο 4ο δεκάλεπτο. Αυτό συνέβη και σήμερα (17/1) αφού επιτρέψαμε στους γηπεδούχους να σκοράρουν 35 πόντους στην τελευταία περίοδο. Χωρίς αμφιβολία ο Σάσα Βεζένκοφ, με τον οποίο υπήρξαμε και συμπαίκτες στην Μπαρτσελόνα, τα έβαζε από παντού. Φυσικά είχαμε και εμείς πρόβλημα στο pick n roll, ενώ δώσαμε και πολλά ελεύθερα τρίποντα στους παίκτες του Ολυμπιακού. Ίσως η αλλαγή προπονητή να μας έχει επηρεάσει λίγο, ωστόσο πάντα οι νέοι προπονητές προσπαθούν να προσφέρουν το καλύτερο στην ομάδα. Στο ματς σήμερα μας έλειπαν κάποια σημαντικά στοιχεία».



Για το ποιόν από τους δύο ελληνικούς συλλόγους θεωρεί πιο δυνατό αγωνιστικά: «Τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και ο Ολυμπιακός είναι καλές ομάδες, ειδικά στα παιχνίδια που τους αντιμετωπίσαμε με την Μπάγερν. Μπορεί ο Παναθηναϊκός να είναι ψηλότερα στην βαθμολογία, όμως ο Ολυμπιακός μετά και την έλευση του Γιώργου Μπαρτζώκα θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα τελειώσει την σεζόν. Έχει σπουδαίους παίκτες με τρομερές ικανότητες και αν καταφέρουν να εφαρμόσουν στο παιχνίδι τους τα στοιχεία του Έλληνα κόουτς, πιστεύω θα μπουν στην οκτάδα αν και δεν είναι εύκολο».



Για τους στόχους της γερμανικής ομάδας την φετινή σεζόν: «Στην Μπάγερν στοχεύουμε πάντα στο να κερδίσουμε το επόμενο ματς, δεν είναι καλό να στοχεύουμε μακροπρόθεσμα. Την επόμενη εβδομάδα θα υποδεχτούμε την Μακάμπι στο Μόναχο και η νίκη αποτελεί μονόδρομο. Είναι ανάγκη να “γυρίσουμε τον διακόπτη” και να επιστρέψουμε στα θετικά αποτελέσματα. Πρέπει να ανασυγκροτηθούμε και να τα δώσουμε όλα από εδώ και πέρα σε άμυνα και επίθεση. Μόνο έτσι θα πάμε μπροστά».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x