Ως μία από τις πλέον κραταιές δυνάμεις του ευρωπαϊκού κι όχι μόνο μπάσκετ χαρακτήρισε την Ελλάδα ο Φουρκάν Κορκμάζ.

Ο 22χρονος άσος της Τουρκίας και των Φιλαδέλφια 76ερς μίλησε στο sport-fm.gr για το χθεσινό ματς κόντρα στο άλλο μεγάλο φαβορί, τη Σερβία, τη συνέχεια του «Τουρνουά Ακρόπολις» με τον αποψινό αγώνα Ελλάδα-Τουρκία (17/8, 20:30), ενώ παράλληλα στάθηκε στην προτεραιότητα που δίνει στις νίκες της ομάδας έναντι των ατομικών του επιδόσεων.

Αναλυτικά, ο Φουρκάν Κορκμάζ μίλησε στο sport-fm.gr:

Για το που πιστεύει ότι πρέπει να βελτιωθεί η ομάδα του ενόψει των επίσημων αγώνων του Παγκοσμίου:

«Είναι ένα φιλικό τουρνουά αλλά χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο. Νομίζω πως το τουρνουά αυτό θα είναι καλό τεστ για εμάς από τη στιγμή που υπάρχουν Σερβία, Ιταλία και Ελλάδα, ίσως οι πιο δυνατές ομάδες της Ευρώπης αλλά και του Παγκοσμίου Κυπέλλου, οπότε είναι μεγάλος ο ανταγωνισμός για εμάς. Επιθετικά και αμυντικά είχαμε αρκετά σκαμπανεβάσματα κατά τη διάρκεια του αγώνα κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να φτιάξουμε».

Για τους προσωπικούς του στόχους στη διοργάνωση:

«Θέλουμε απλά να κερδίζουμε, δεν έχει σημασία ποιος παίζει καλά ή άσχημα. Φυσικά, ο καθένας θέλει να αγωνίζεται καλά σε ατομικό επίπεδο διότι θα παίξει σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, σε μία ιδιαίτερη ατμόσφαιρα. Θα πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι όλοι θα παίξουν καλά και έπειτα να προσπαθούμε να κερδίζουμε».

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Κωλαΐτης-Χρήστος Κατριμουστάκης

Τώρα έχεις λόγο να μπεις ξανά στο παιχνίδι! |+21