Γενικά

«Κορυφαίος ο Ομπράντοβιτς, φαινόμενο ο Ντόντσιτς»

Την άποψη πως ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είναι ο κορυφαίος προπονητής στην Ευρώπη και ο Λούκα Ντόντσιτς ένα μπασκετικό φαινόμενο, εξέφρασε ο Έτορε Μεσίνα.

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη για τους στόχους του στο ΝΒΑ, αλλά και τα τεκταινόμενα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ παραχώρησε ο Έτορε Μεσίνα στο «Eurodevotion». Ο εκ των βασικών συνεργατών του Γκρεγκ Πόποβιτς στην τεχνική ηγεσία των Σαν Αντόνιο Σπερς, μίλησε αρχικά για τα σχέδιά του στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη.

«Δεν κρύβω ότι θα ήθελα να κοουτσάρω ως πρώτος προπονητής στο ΝΒΑ, αλλά αν δεν γίνει κάτι τέτοιο, δεν θα ταραχθώ. Θα ήθελα να συνεχίσω να μπορώ να κάνω επιλογές, όπως γίνεται μέχρι σήμερα», τόνισε αρχικά ο 58χρονος τεχνικός, ο οποίος πριν μερικούς μήνες απασχόλησε σε φιλολογικό επίπεδο και τον Ολυμπιακό.

Μιλώντας για την Ευρωλίγκα, ο κόουτς Μεσίνα, επεσήμανε: «Το επίπεδο είναι υψηλό, είναι η δεύτερη διοργάνωση στον κόσμο. Υπάρχει μεγάλο χάσμα σε οικονομικό επίπεδο, ακόμα και οι καλύτεροι παίκτες της Ευρώπης δεν μπορούν να συγκριθούν με τους παίκτες μεσαίου επιπέδου στο ΝΒΑ. Επιπλέον, υπάρχει η τάση να φεύγουν από την Ευρώπη σε μικρή ηλικία οι καλοί παίκτες, επειδή έχουν την ευκαιρία. Αυτό δεν συνέβαινε παλιά».

Ερωτηθείς για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, τόνισε: «Είναι ο προπονητής με το μεγαλύτερο αντίκτυπο στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ», ενώ όταν του ζητήθηκε ένα σχόλιο για τον νέο άσο των Ντάλας Μάβερικς, Λούκα Ντόντσιτς, δήλωσε: «Είναι φαινόμενο, ειδικά πνευματικά σε αυτή την ηλικία. Το μόνο που αμφισβητείται είναι η αθλητικότητα. Αλλά και πάλι, αρχίζει από μία άλλη βάση και είμαι περίεργος να δω πως θα συνδυάσει αυτό που κάνει καλά, με αυτά που πρέπει να προσαρμοστεί για να τα κάνει».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x