Ελλάδα

Κουφός: «Είμαι διαθέσιμος για την Εθνική, σέβομαι απόλυτα τον Πιτίνο»

Την διαθεσιμότητά του για να ενισχύσει την εθνική ομάδα στο Προολυμπιακό τουρνουά εξέφρασε ο Έλληνας σέντερ, ο οποίος αποκάλυψε πως έχει επικοινωνήσει με τον Ρικ Πιτίνο.

Η τελευταία φορά που ο Κώστας Κουφός φόρεσε τη φανέλα με το ελληνικό εθνόσημο ήταν στο Προολυμπιακό τουρνουά του 2016 στο Τορίνο και όπως αποκάλυψε σε δηλώσεις του στο ισραηλινό «Sports Rabbi», είναι ανοιχτός να επιστρέψει στο Προολυμπιακό του Καναδά το καλοκαίρι. Παράλληλα αποκάλυψε πως ήδη έχει επικοινωνήσει με τον ομοσπονδιακό προπονητή, Ρικ Πιτίνο.

Αναλυτικά, ο σέντερ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας δήλωσε:
Για το ενδεχόμενο να παίξει το καλοκαίρι στον Καναδά: «Είμαι ανοικτός κάθε καλοκαίρι. Ό,τι συμβαίνει στο παρασκήνιο, μένει εκεί. Ημουν ανοικτός κάθε καλοκαίρι, δυστυχώς τα τελευταία χρόνια δε συνέβη».

Για την επαφή του με τον Ρικ Πιτίνο: «Μου έστειλε μήνυμα για να δει τι σκέφτομαι. Είμαι ανοικτός στην πιθανότητα να είμαι. Ο Ρικ Πιτίνο με ήθελε στο κολέγιο και τρέφω σεβασμό γι’ αυτόν και το πώς κοουτσάρει. Έχει εμπειρία στο κολέγιο, στο ΝΒΑ και τώρα στην Ευρωλίγκα»

Για τη συνύπαρξή του με σπουδαίους Έλληνες παίκτες: «Έχω παίξει μαζί με παίκτες θρύλους, όπως τον Σπανούλη. ‘Ομως μου έλειψε το να μην παίξω μαζί με τον Διαμαντίδη. Όταν είσαι ψηλός επωφελείσαι από την παρουσία τέτοιων παικτών στην ομάδα, όπως ο Σπανούλης, ο Ζήσης που είναι θρύλοι για την Εθνική Ομάδα. Ο σπουδαιότερος ήταν ο Σπανούλης, έστω να τον παρακολουθείς πως προετοιμάζεται και αντιμετωπίζει το παιχνίδι. Θυμάμαι πως είχε σύστημα να πατά πρώτα ένα συγκεκριμένο πόδι στο παρκέ στην προπόνηση. Ήταν ευλογία που έπαιξα μαζί του, όπως και με όλους τους συμπαίκτες μου».

Επιμέλεια: Αλέξανδρος Μαούτσος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x