Ελλάδα

Κουζμίνσκας: «Όλες οι ομάδες περνάνε δυσκολίες κάποια στιγμή, όλα θα είναι καλά στον Ολυμπιακό»

Σίγουρος πως ο Ολυμπιακός δεν θα αντιμετωπίσει τα περσινά οικονομικά προβλήματα εμφανίστηκε ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας.

Ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας μίλησε στον λιθουανικό Τύπο για την επιλογή του να συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό και δεν έδειξε να ανησυχεί καθόλου για τα προβλήματα ρευστότητας που παρουσίασαν την περασμένη σεζόν οι «ερυθρόλευκοι». Παράλληλα αναφέρθηκε στο πώς σκοπεύει να τον χρησιμοποιήσει ο Ντέιβιντ Μπλατ, όπως του εξήγησε ο ίδιος σε επαφή που είχαν. Επίσης ο Λιθουανός φόργουορντ σχολίασε την απόφαση του Ολυμπιακού να απέχει από την Α1, ενώ αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο να επιλέξουν κι άλλες ομάδες να παίζουν μόνο στην Ευρωλίγκα αποχωρώντας από τα εθνικά πρωταθλήματα.

Αναλυτικά, ο 29χρονος άσος μίλησε για:

-το αν αγχώθηκε που άργησε να βρει συμβόλαιο: «Δεν μπορώ πως δεν ήμουν ήρεμος. Ήξερα πως αργά ή γρήγορα θα ερχόταν η ευκαιρία και οι διαπραγματεύσεις κάποια στιγμή τελείωσαν. Τώρα μπορώ να αφοσιωθώ στην εθνική ομάδα χωρίς επιπλέον σκέψεις».

-το αν ανησύχησε για τα οικονομικά ζητήματα του Ολυμπιακού: «Η απόφασή μου δεν λήφθηκε με οικονομικά κριτήρια. Όλοι ξέρουμε πως η ομάδα είχε κάποια προβλήματα πέρσι, αλλά αυτό συμβαίνει σε πολλές ομάδες κάποια στιγμή. Είναι θέμα χρόνου να γίνουν όλα και πάλι ομαλά. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα, ένας θρυλικός σύλλογος και δεν αμφιβάλλω καθόλου πως όλα αργά ή γρήγορα θα είναι μια χαρά».

-την απόφαση του Ολυμπιακού να παίξει στην Α2: «Θα έχει ενδιαφέρον. Παρότι υποστηρίζω τα εθνικά πρωταθλήματα και χαίρομαι να βλέπω τη λιθουανική λίγκα να εξελίσσεται, πιστεύω πως αν ο Ολυμπιακός κάνει μια καλή σεζόν περισσότερες ομάδες θα ακολουθήσουν το δρόμο του και θα παίζουν μόνο στην Ευρωλίγκα. Δεν ξέρω ακόμη αν η ομάδα θα παίζει στην Α2 ή μπορεί να συνεχίσει στην Α1, αλλά θα είναι ένα ενδιαφέρον πείραμα. Με τις περισσότερες υποχρεώσεις στην Ευρωλίγκα θα έχεις περισσότερο χρόνο να προετοιμαστείς και να αποθεραπευτείς. Δεν έχω ξαναβρεθεί σε τέτοια κατάσταση για να ξέρω πώς θα είναι, καλό ή κακό».

-το ρόλο του στην ομάδα: «Στον κόουτς Μπλατ αρέσει να παίζει με διαφορετικά ύψη και σχήματα. Μπορεί κάποιες φορές να παίζει με τρεις κοντούς, άλλες με δύο κοντούς και έναν παίκτη σαν κι εμένα στο ‘3’. Πιστεύω πως μπορώ να ανταποκριθώ κάποιες φορές ακόμη και καλύτερα από ό,τι στο ‘4’. Κανονικά μπορώ να χρησιμοποιηθώ και στις δύο θέσεις. Είμαι σε επαφή με τον κόουτς Μπλατ εδώ και καιρό, όπως και με συμπαίκτες. Το γρήγορο μπάσκετ και η εναλλαγή σχημάτων θα μου ταιριάζει».

-τους στόχους με τον Ολυμπιακό: «Ελπίζω σε μια καλή σεζόν, γιατί όταν πάει καλά η ομάδα, πάνε και οι παίκτες καλά. Τα ομαδικά αποτελέσματα προέχουν. Θα παίζουμε γρήγορα και δυνατά, γιατί τέτοιου είδους ξένους συμπαίκτες θέλουν ο Σπανούλης και ο Πρίντεζης. Θα είναι μια ενδιαφέρουσα μείξη ταχύτητας, αθλητικότητας και εμπειρίας».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x