Ευρώπη

Ξανθόπουλος: «Σαν να μας οδηγεί ένα άστρο»

Ο Βασίλης Ξανθόπουλος βλέπει και κάτι... μεταφυσικό στην πορεία της ΑΕΚ φέτος.

Η εξαιρετική πορεία της ΑΕΚ φέτος έχει κάνει πολλούς να τη συνδέσουν με την επέτειο 50 ετών από την κατάκτηση του Κυπελλούχων και να εντοπίζουν και μεταφυσικά σημάδια. Ο Βασίλης Ξανθόπουλος μιλώντας στη SportDay δεν δείχνει να διαφωνεί.

«Σκέφτηκα πολλά πράγματα. Πριν από 4-5 μέρες ήμασταν σε δύσκολη θέση. Είχαμε και έχουμε σκαμπανεβάσματα ως ομάδα, αλλά κανείς δεν περίμενε ότι θα φτάσουμε στην κατάκτηση του Κυπέλλου και στο Final Four. Είναι δύο τεράστιες επιτυχίες, παρά το γεγονός ότι είμαστε μια... αλλοπρόσαλλη ομάδα, καθώς δεν έχουμε παίξει το μπάσκετ που ξέρουμε. Είναι κάτι στο οποίο δεν υπάρχει λογική, αλλά η ομάδα έχει πολλές προσωπικότητες στο παρκέ, που στα δύσκολα βγαίνουν μπροστά. Υπάρχει κάτι που νιώθουμε ότι αιωρείται από πάνω μας. Σαν ένα άστρο που μας οδηγεί. Φυσικά, δεν είναι όλα στην τύχη. Υπάρχει ικανότητα και αρκετή δουλειά, αλλά σκέφτομαι την ταινία του 1968 και την επέτειο από τα 50 χρόνια. Επίσης, το Final Four θα γίνει στο ΟΑΚΑ και την τελευταία που έγινε για την Euroleague, ήμουν μέλος του Παναθηναϊκού», ανέφερε ο πολύπειρος γκαρντ.

Όσο για το Final 4 του ΟΑΚΑ είπε: «Σίγουρα, αν παίζαμε εκτός έδρας, θα σου έλεγα ότι το φαβορί είναι η Μονακό, αλλά επειδή το Final Four θα γίνει στο "σπίτι" μας, όλες οι ομάδες έχουν μοιρασμένες πιθανότητες. Θα υπάρχει πίεση, αλλά θα έχουμε και τον κόσμο στο πλευρό μας, όπως τον έχουμε και στα εκτός έδρας παιχνίδια και νιώθουμε ότι παίζουμε εντός».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x