Ελλάδα

Κώτσης στο sportfm.gr: «Ο Ήφαιστος Λήμνου βρήκε το “λιμάνι” του»

Για το εγχείρημα του Ηφαίστου Λήμνου αναφέρθηκε ο general manager της ομάδας, Κώστας Κώτσης, στο sportfm.gr και τον Γιώργο Πετρίδη.

Ο Ήφαιστος Λήμνου δίνει αύριο ένα ιστορικό παιχνίδι με τον Πανιώνιο, αφού για πρώτη φορά θα φιλοξενηθεί ματς της Basket League στο ακριτικό νησί. Ο general manager της ομάδας, Κώστας Κώτσης, μίλησε στο sportfm.gr και τον Γιώργο Πετρίδη για τη νέα προσπάθεια που επιχειρείται από την οικογένεια Μπούμπουρα.

Επίσης, αναφέρθηκε στο ανακαινισμένο γήπεδο του νησιού, στα εισιτήρια διαρκείας, αλλά και τις επιλογές του Σωτήρη Μανωλόπουλου και του Μανώλη Παπαμακάριου ως προπονητή και sports director αντίστοιχα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κώστας Κώτσης στον Γιώργο Πετρίδη και το sportfm.gr:

- Για τις γηπεδικές εγκαταστάσεις του Ηφαίστου: «Το γήπεδο “Νίκος Σαμαράς” είναι πρόσφατα ανακαινισμένο και πληροί όλες τις προϋποθέσεις για αγώνα Α1, αλλά και για μεγαλύτερα ματς, ακόμα και ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Είναι ένα γήπεδο-στολίδι για τη χώρα μας, με όλες τις ανέσεις που θα το χαρούν οι παίκτες μας και οι φίλαθλοί μας. Η χωρητικότητά του είναι 1.260 θέσεις με αριθμημένα και καινούρια καθίσματα. Πληροί όλους τους κανόνες ασφάλειας και υγιεινής, ενώ μπορείς να δεις από όλες τις πλευρές του γηπέδου με μεγάλη ευκρίνεια».

- Για το ιστορικό παιχνίδι με τον Πανιώνιο το Σάββατο: «Είναι η πρώτη φορά που φιλοξενείται αγώνας της Α1 στο νησί. Δεν υπήρχε ποτέ ομάδα τόσο υψηλού επιπέδου και είναι πολύ μεγάλη ευκαιρία για τους κατοίκους του νησιού να γεμίζουν τα σαββατοκύριακα τους με ένα πολύ ωραίο άθλημα και με ανάλογο θέαμα. Παράλληλα θα μπορούν να υποστηρίζουν και την ομάδα τους. Είναι ένα ιστορικό παιχνίδι και μια ημερομηνία που θα τη θυμούνται όλοι. Είναι ο ορισμός της καλλιέργειας και της ανάπτυξης του αθλήματος σε μια ακριτική περιοχή».

- Για τα εισιτήρια διαρκείας και την ανταπόκριση του κόσμου: «Νομίζω ότι σε όλα τα παιχνίδια θα έχουμε sold-out. Για το αυριανό ματς υπάρχουν λιγότερα από 100 εισιτήρια διαθέσιμα. Γενικότερα θα υπάρχει υγιή ατμόσφαιρα, ενώ τα περισσότερα διαρκείας τα έχουν αγοράσει οικογένειες. Υπηρετείται η ιδέα ενός αγνού αθλητισμού, ο οποίος βασίζεται στις αρχές του “ευ αγωνίζεσθαι” και της ευγενούς άμιλλας. Είμαστε έτοιμοι να φιλοξενήσουμε όλες τις ομάδες».

- Για την απόφαση του ισχυρού άνδρα της ΚΑΕ, Παντελή Μπούμπουρα, να μετακομίσει η ομάδα στη Λήμνο: «Αυτή η ομάδα βρίσκεται εδώ και θα δώσει αύριο τον αγώνα με τον Πανιώνιο γιατί ο κύριος Μπούμπουρας και η οικογένειά του είχαν ένα όραμα, το οποίο έγινε πραγματικότητα. Ήθελαν να δώσουν την ευκαιρία στους κατοίκους του νησιού να δουν από κοντά την ομάδα και να την υποστηρίζουν. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει μια αθλητική “κυψέλη” σε ένα ακριτικό νησί. Νομίζω ότι αυτή η ομάδα βρήκε τον προορισμό της, βρήκε το λιμάνι της. Το μέλλον θα είναι πολύ καλό για την ομάδα. Όσο υπάρχει η οικογένεια Μπούμπουρα, που στηρίζει οικονομικά, αλλά κυρίως ηθικά αυτή την ομάδα, νομίζω ότι το μέλλον της ανήκει».

- Για τον ύμνο της ομάδας που τραγουδήθηκε από τον Στέλιο Ρόκκο: «Ο Στέλιος Ρόκκος είναι μόνιμος κάτοικος του νησιού και κατάγεται από το ίδιο μέρος με την οικογένεια Μπούμπουρα. Πρώτα απ’ όλα είναι φίλαθλος και μάλλον θα είναι αύριο στο γήπεδο. Είναι ένας πολύ ωραίος ύμνος και συμπυκνώνει όλα αυτά τα νοήματα που θέλουμε να περάσουμε».

- Για το οικονομικό βάρος που καλείται να σηκώσει ο Ήφαιστος λόγω των πολλών ταξιδιών: «Θέτετε ένα πολύ μεγάλο ζήτημα για το ελληνικό μπάσκετ, που αφορά τα οικονομικά, αλλά και την κατανομή των εσόδων από τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Σίγουρα οι ομάδες των νησιών έχουν ταξίδια για τα εκτός έδρας τους και είναι ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα. Αν δεν υπάρχει οικονομική στήριξη, δύσκολα μπορείς να το σηκώσουν οι ομάδες. Δόξα τω Θεώ εδώ υπάρχει η οικογένεια Μπούμπουρα που το στηρίζει όλο αυτό και το ξεπερνάμε. Παρ’ όλα αυτά, πρέπει ο ΕΣΑΚΕ και οι άνθρωποι που αποφασίζουν, να ξέρουν ότι χρειάζονται στήριξη αυτές οι ομάδες που καλλιεργούν το μπάσκετ σε ακριτικές περιοχές».

- Για τις πρώτες υποχρεώσεις της ομάδας: «Θέλαμε να κερδίσουμε στο Περιστέρι και να συνεχίσουμε στο Κύπελλο. Όμως στο μπάσκετ δεν παίζεις μόνος σου. Χάσαμε ένα παιχνίδι που κρίθηκε στο τέλος. Δεν θα πω ότι ήμασταν απογοητευμένοι, αλλά δουλέψαμε στις αδυναμίες μας και νομίζω ότι είμαστε έτοιμοι για τη συνέχεια. Από κάθε παιχνίδι που χάνεις, πρέπει να μαθαίνεις. Αυτό που θέλουμε, είναι να βγάζει υγεία και αγωνιστικότητα η ομάδα μέσα στο παρκέ και να έχει προσωπικότητα. Ο κόουτς Μανωλόπουλος και οι παίκτες του δουλεύουν κάθε μέρα στην προπόνηση και βρίσκονται στη σωστή κατεύθυνση».

- Για τις επιλογές του Σωτήρη Μανωλόπουλου σε ρόλο προπονητή και του Μανώλη Παπαμακάριου ως sports director: «Η επιλογή κάθε ανθρώπου, ο οποίος βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην ομάδα, δεν είναι τυχαία. Όλοι έχουν κάτι να δώσουν κάτι με την εμπειρία τους. Αυτό που μετράει περισσότερο είναι ο χαρακτήρας τους και το κατά πόσο μπορούν να βοηθήσουν όλο αυτό το project. Νομίζω ότι εξυπηρετείται αυτή η κατεύθυνση τόσο με τον κόουτς Μανωλόπουλο, όσο και με τον Μανώλη Παπαμακάριο, αλλά και με όλους τους παίκτες που βρίσκονται εδώ. Θέλαμε αθλητές με δυνατό χαρακτήρα».

- Για το στόχο της ομάδας κι εάν ο Προμηθέας Πατρών αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση: «Ο πρώτος στόχος μας είναι του χρόνου τέτοια εποχή ή και πιο γρήγορα, να θέλουν όλο και περισσότεροι παίκτες και προπονητές να βρίσκονται στην ομάδα μας. Να θέλουν να εμπλακούν σε αυτό το εγχείρημα. Φέτος η χρονιά είναι καθοριστική και δίνουμε τα διαπιστευτήριά μας στο ελληνικό μπάσκετ. Στο τέλος θα αναγνωριστεί αυτή η προσπάθεια. Θέλουμε να παρουσιάσουμε μια σκληρή ομάδα στο γήπεδο, η οποία θα προσφέρει θέαμα. Είμαι σίγουρος πως βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x