NBA

Λεμπρόν: «Η δημιουργία αυτού του σχολείου είναι η πιο σημαντική στιγμή μου»

Ο Λεμπρόν Τζέιμς έβαλε τη δημιουργία του σχολείου Promise πάνω από τίτλους και βραβεία.

Συγκινημένος και περήφανος για αυτό που μπόρεσε να προσφέρει πίσω στην κοινωνία εμφανίστηκε ο Λεμπρόν Τζέιμς. Ο 33χρονος σούπερ σταρ εγκαινίασε στο Άκρον του Οχάιο ένα δημόσιο σχολείο, με το όνομα Promise (Υπόσχεση), που θα δώσει τη δυνατότητα σε 240 παιδιά που αντιμετωπίζουν οικονομικά και άλλου είδους προβλήματα να χτίσουν το μέλλον τους σε υγιείς βάσεις. Ο «βασιλιάς» ξεχώρισε τη στιγμή αυτή σαν την κορυφαία της διαδρομής του, πάνω από τα τρία πρωταθλήματα και τα τόσα προσωπικά βραβεία που έχει κατακτήσει.

«Είναι η πιο σημαντική στιγμή της καριέρας μου. Το εννοώ αυτό. Έχουμε δημιουργήσει ένα πραγματικό σχολείο. Όχι ένα εξειδικευμένο σχολείο ή ένα ιδιωτικό σχολείο, αλλά ένα πραγματικό, δημόσιο σχολείο, στην πόλη μου. Κι αυτό είναι πολύ ωραίο», τόνισε στο ESPN.

Όσο για το γεγονός ότι ο ίδιος μετακομίζει από το Κλίβελαντ στο LA, είπε: «Είναι λίγο περίεργο ότι τη στιγμή που ανοίγει εδώ αυτό το σχολείο, εγώ πηγαίνω σε μια άλλη πόλη και στους Λέικερς. Είναι πάντα δύσκολη απόφαση να φεύγεις από το σπίτι σου και μια ομάδα στην οποία έπαιζες για τόσα χρόνια. Όμως αυτή η απόφαση ήταν η καλύτερη για μένα και την οικογένειά μου και θεωρώ πως όλες οι πλευρές εκτιμάμε τις στιγμές που ζήσαμε μαζί».

Για το λόγο που επέλεξε τους Λέικερς κι όχι μια ήδη έτοιμη να διεκδικήσει τίτλο ομάδα, είπε: «Σίγουρα σκέφτηκα καλά και εξέτασα σοβαρά την πιθανότητα να παίξω δίπλα στον Σίμονς και τον Εμπίντ (Σίξερς) ή δίπλα στον Χάρντεν και τον Πολ (Ρόκετς). Όμως ένιωσα πως σε αυτό το στάδιο της καριέρας μου, το τελευταίο για μένα, ήταν πιο καλή η πρόκληση να πάω σε μια ομάδα που θα προσπαθήσει να καταλάβει τη θέση που είχε στο παρελθόν. Οι άνθρωποι της ομάδας, η Τζίνι Μπας, ο Ρομπ Πελίνκα και ο Μάτζικ Τζόνσον κάνουν ό,τι μπορούν για να επαναφέρουν την ομάδα ψηλά και θέλω να συμμετέχω σε αυτή την προσπάθεια».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x